boja1964 nije lik i ne sprdam se. Kad pišem vijest gledam Twitter, Reddit, ResetEru i sve portale veće koji pišu veće gluposti nego ja kako ti to kažeš - PushSquare, SixAxis, Gamesradar i sl. Na svim tim mjestima gledam(o) ima li izvora za tu neku određenu vijest i sl. Mi pola toga niti ne pišemo što se piše (primjerice najčitanija vijest u gaming svijetu neki dan je bila da je zamisli PlayStation zaštitio u Švicarskoj PS5 naziv i simbol kao par dana prije otkrivanja konzole ili jučer je bilo najčitanije da "neki ljudi misle da će PS sutra najaviti PS5 event jer je PS4 event najavljen 31.1.2012. što je isto petak baš kao što je sutra petak). Ili najočitiji primjer gdje smo mogli skupiti nekoliko tisuća klikova (ne pretjerujem), ali nismo htjeli objaviti ovo jer je itekako jasno da je fake - https://www.pushsquare.com/news/2020/01/ps5_startup_sequence_is_likely_fake_but_still_lovely
I ne, ne bi bilo prvi put da je jedna kompanija promijenila specifikacije dev kita u zadnji čas. Developer kitovi imaju čak nekoliko revizija u svakoj generaciji, a ni ova nije iznimka. Zatim prate se insideri kao što su Tidux, Nibel, Daniel Ahmad, Benji Sales i tek onda se napiše vijest.
Također, jasno piše da je glasina u pitanju. Glasine su glasine i može ih tumačiti svatko kako želi. Meni osobno ih je zabavno čitati, a ako me ne zanimaju, samo ih preskočim.
S druge strane se mogu složiti da je svima muka od glasina, glasina i glasina i da svi žele konkretne vijesti. I mi bismo to voljeli, ali je takvo stanje na tržištu da se ne događa ništa osim glasina. I to ljudi nekim čudom vole i čitati.
Jedino je prava šteta što veliku većinu domaće publike ne zanimaju druge platforme osim PlayStationa, pa se članci o Xboxu i Nintendu jako malo čitaju i tu smo u deficitu (ne samo FFA već svi domaći portali u odnosu na ostatak svijeta) što znači da nedostaje više različitog sadržaja i sl. No to je neka druga tema. 🙂
To je to.
Pozdrav.