Dobar je topic, pa eto i moje liste. Neke igre su mi opasno između tierova, makar po meni rijetko koja je zapravo iznad 90 ocjenom. Zapravo, kad gledam godinu, niti jednoj nisam dao više od 89, gdje Sekiro ima svoju krunu, po meni zasluženo.
Tier S
Sekiro: Shadows Die Twice (PlayStation 4)
Apsolutno inovativno na svoj način, gušt i znoj. Nema niti jedna igra koja je došlo do tog levela savršenog što From radi. Vjerojatno najdraža firma trenutno. Jedino mi je u igri falilo raznih oružja i armor setova, nema mi replay value neki osim raznih krajeva.
Bloodstained: Ritual of the Night (PlayStation 4)
Igrali se Castlevaniu Symphony of the Night a niste ovo? Isti čoek. Ista razina perfekcije. U ovom žanru igara, ja bolje nisam igrao ove godine
Control (PlayStation 4)
Iako kvalitetom nije uz rame Sekiri i ostalim S tier igrama, Control je unikatno iskustvo u kojem sam guštao nenormalno. Nemam tu nekih komentara, osim da se igra mora odigrati.
Monster Hunter World: Iceborne (PlayStation 4)
Ako idemo preko 90, evo igre za tu ocjenu. Čudno, nije mi najbolja za ovu godinu, no Capcom i što su oni napravili ove godine je vrijedno svake hvale. MHW mi je bio igra svemira, 300h tamo, ovdje još 60, nikako da krenem u ostalih 300. No, prešao sam, pobio većinu čudovišta. Nemam riječi, ovaj DLC je nova igra, sve živo prošireno, zanimljivo, dobro. MHW je jedna od onih igara generacija za mene, o kojoj mogu svašta lijepoga reći.
Luigi's Mansion 3 (Switch)
Luigi i usisavači, nemam tu što dodati. Genijalna igra u kojoj sam odmorio i uživao.
[Remake] The Legend of Zelda: Link's Awakening (Switch)
Obavezna zadaća svakog ljubitelja stare Zelde.
[Remaster] Tales of Vesperia: Definitive Edition (PlayStation 4)
Volim ovaj Tales, remaster je bio uredan, igra sama po sebi vrh Tales ponude. Osobno mi je tako, nije svima, no ja ću je svakako ponovno odigrati.
[Remake] Resident Evil 2 (PlayStation 4)
Capcom saves the day. Genijalan remake genijalne igre. Amen
Tier A:
Kingdom Hearts III (PlayStation 4)
Dugo očekivati drlog priče i događaja. I dalje ne kužim pol ove igre. Dugo smo čekali, dobili igru ispod razine prva 2 nastavka.
Devil May Cry 5 (PlayStation 4)
Možda je trebao u S, no za mene osobno DMC nije neki boom. Volim ih, ali tu priča prestaje. Borio sam se malo sa repetativnim levelima i meni nebitnom pričom, ali borba i koliko poteza Dante ima su priča za sebe. Ovo bi stavio u rank AS (samo dupe tiera S)
Days Gone (PlayStation 4)
Najbolja open world Zombie igra. I samo to. Solidna priča, zastarjelo dosta toga, fora horde, ima tu svega za reći.
A Plague Tale: Innocence (PlayStation 4)
Fora projekt malog studia koji mi je bio fora. I samo fora.
Judgment (PlayStation 4)
Odličan povratak u Kamurucho, no nedovoljno novih stvari i misije gdje pratite ljude su najgora stvar na svijetu.
** [Remaster] Catherine: Full Body** (PlayStation 4)
Konačno sam odigrao ovaj WTF. Priča genijalna, art sjajan, tetris fora mi je solidna, ali ne bih sada trošio vrijeme čak ni na platinu (plus skoro je nemoguća)
Death Stranding (PlayStation 4)
Hehe, Kojima, sine, posveti se ti linearnim igrama. Priču zna zapetljat, gameplay za poštara najbolji ikad. Mehanika kretanja je vrh industrije, grafika i performance također, ali side content koji mene loži jedan je od najgorih koje sam iskusio.
Star Wars Jedi: Fallen Order (PlayStation 4)
Bezobrazno kopiranje svih uspješnih igara ovoga žanra, ali ćorak kada igra sama treba potegnut. Svaki kopirani aspekt ove igre bolji je kod igre od koje su ga kopirali. No, solidna SW igra.
Arise: A Simple Story (PlayStation 4)
Farty arty igre. Ponekad odigram. Arise mi je fino sjeo. Deda i spokoj.
Blasphemous
Jako dobar low budget souls castlevania klon. Fali mi još stvari u igri, bugovita je, no svakako bi preporučio tko god voli takve igre combined, da ovo igra.
[Remaster] Star Ocean: First Departure R (PlayStation 4)
Konačno sam dovršio. Nakon PSP-a, PS4 mi je pokazao da jrpg nije mrtav.
[Remaster] Final Fantasy VIII Remastered (PlayStation 4)
Užasan ljeni remaster igre. Zato ovaj Tier. Igra kao igra, meni i dalje super.
Tier B:
The Surge 2 (PlayStation 4)
Skoro sam na kraju. Ne znam otkud takve ocjene. Gori mi je od COde Veina, priča je užas, jedino što je dobro u igri je borba i komadanje. Sve ostalo za zeru bolje od jedinice.
Code Vein (PlayStation 4)
Uf, ovo me tak razočaralo. Super je, ali nije. Onaj osjećaj kada nešto fali. Baš nešto fali ovoj igri, iako je poslastica za anime svijet.
Tier C:
Sea of Solitude (PlayStation 4)
Ajme, art smeće nezanimljivo.
Oninaki (PlayStation 4)
Žalost godine i nadam se zadnji projekt ove firme.
Concrete Genie (PlayStation 4)
Žao mi je dečki, nemam VR, ali osim predivnog artworka, ništa u ovom igri meni nije dobro. Kontrole su živi užas, platforming traljav, grafika mi je odbojna iz nekog razloga, taj kartonski prikaz...I tako da mi je igra ostala u sjeni boljih.
MediEvil (PlayStation 4)
Tko ne voli iste bugove i još gori remake od originala?
Backlog ove godine:
[Remaster] Onimusha: Warlords (PlayStation 4)
Travis Strikes Again: No More Heroes (Switch)
Life Is Strange 2 (PlayStation 4)
Metro Exodus (PlayStation 4)
God Eater 3 (PlayStation 4)
[Remaster] Castlevania Anniversary Collection (PlayStation 4)
[Remake] Crash Team Racing Nitro-Fueled (PlayStation 4)
Dragon Quest Builders 2 (PlayStation 4)
Fire Emblem: Three Houses (Switch)
Remnant: From The Ashes (PlayStation 4)
[Remaster] The Yakuza Remastered Collection (PlayStation 4)
Astral Chain (Switch)
Gears 5 (Xbox One)
GreedFall (PlayStation 4)
Borderlands 3 (PlayStation 4)
[Remaster] Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered (PlayStation 4)
Disco Elysium (PC)
The Legend of Heroes: Trails Of Cold Steel III (PlayStation 4)
The Outer Worlds (PlayStation 4)
[Remaster] Romancing SaGa 3 (PlayStation 4)
Shenmue III (PlayStation 4)
SaGa: Scarlet Grace (PlayStation 4)
Ova godina je užas. Užas jer mi se skupilo nešto sitno backloga 🙂