Završio igru danas po drugi put. Odlična igra sa tought provoking pričom, i nešto što nas možda čeka u bližoj budućnosti. Možda ne u 2038. kao u igri, ali ubrzo nakon toga.
S obzirom da Quantic Dreamove igre imaju bazičan gameplay, priča je ta koja se mora isprsiti i bome su se isprsili. Moram priznat da sam se dosta poistovjetio sa androidima, pa sam u prvom prelasku 'navijao' više za njih i išao na malo agresivniji pristup, čak mislim i predaleko i nisam bio zadovoljan nekad sa svojim odabirima. Nisam htio baš da ih se gazi, ali uvijek sam donosio odluke koje su na kraju dovele do pokolja. U drugom prelasku sam malo smireniji bio sa mirnijim krajem i moram priznat da mi se taj više svidio. No svejedno, kvalitetno iskustvo kako god se igra odigrala jer ima puno važnih odluka i puno zanimljivih puteva gdje te igra vodi. Baš mi se svidio dodatak flowcharta koji nismo imali prilike vidjeti u prijašnjim igrama. Znam da svaki put kad sam završio chapter i vidio koliko toga nisam otkrio, uvijek bih pamtio pa pokušao to otkriti u drugom prelasku.
Od likova mi je iskreno najdraži Connor bio, koji je tu stalno bio na rubu, nisam ni sam znao dal da postanem što prije deviant s njim kao s ostala 2 lika, ili da jednostavno služi svrsi, da igram s njim kako su njegovi tvorci zamislili. Znam da sam htio biti stroj s njim sve do zadnjeg časa i onda postati prijestupnik i tako prevariti ljude, ali jbg, bilo je prekasno kad je trebalo donijeti odluku na Jerichu tako da sam u prvom prelasku ostao stroj s njim, ali sam zato sve popravio u drugom prelasku. Prvi prelazak sam isto odradio na hrvatskom jeziku. Prilično dobro odrađeno moram priznat.
Heavy Rain mi i dalje ostaje njihova najbolja igra, čisto jer mi je bila još više emocijonalnija i realističnija, u smislu da je radnja Heavy Raina moguća, dok je radnja Detroita još uvijek SF. Beyond mi je bio blago razočaranje, tako da mi je ova igra isprala malo taj gorak okus. Veselim se njihovom sljedećem projektu.