Ne mogu opisati koliko sam oduševljen igrom i koliko je emocija izazvala.
Heavy Rain je bila emocionalna igra sa odličnom pričom, ali Detroit je ostavio daleko veći utisak na mene.
Par puta sam skoro zasuzio, pogotovo na ono pjevanje ili "Welcome to Canada". ... igra ima podosta tih napetih i intenzivnih scena (uveliko potpomognuto fenomenalnom glazbom) koje ti izazovu trnce i maltene suze :)
Pisanje je odlično, emocije likova su odlično dočarane, stalo ti je do njih i paziš što odlučuješ. Teško se odlučit koji je od 3 glavna lika bolje okarakteriziran, možda blaga prednost ide Connoru koji je od svih njih "najviše" robot, a svojim (našim) postupcima sve više postaje kao mi, čovjek.
Modeli llikova su perverzija, a blago teleći pogled je bio kad sam na pola igre skužio da je Hank ustvari Clancy Brown, onaj čuvar iz Shawshanka (Hadley)...ono, wow, jbte...
Cijelu igru sam većinom igrao kao dobrica (ko i većinu takvih), umro mi je samo jedan sporedan lik na kraju, a to sam odmah išao ispravit u chapter selectu da dobim najbolji kraj :).
Drago mi je da sam odigral na taj način, teško je ne stat na stranu Androida u cijeloj toj priči.
Igra obrađuje podosta tešku temu i tjera te na podosta teških odluka i puno puta se jednostavno zamisliš o nekim stvarima, kako bi ovako nešto funkcioniralo u današnjem svijetu. Realno, tko zna, možda smo tek 15-20 godina udaljeni od posve funkcionalnih i posve svjesnih Androida. Suživot sa njima, takve obitelji...o ovome bi se dalo pričat satima i ne pamtim kad me neka igra toliko navukla na svoju "temu" koju obrađuje.
Ići će još 1 prolaz, trebam odigrat na drugačiji način sa Connorom, a ostale odluke ću mijenjat prema nahođenju, da vidim i drugu stranu priče.
Pohvale i za ekipu koja je prevela igru na naš jezik, od početka sam igrao tak i jeben je gušt, prvenstveno što je (ako zanemarimo izbornike), prijevod vrhunski odrađen.
Kupit ću igru kad ću imat viška love, zaslužila je da bude u kolekciji. Ovako nešto dat gratis na Plus je za skinut kapu i ja bi dao ovo da igra apsolutno svakom, pogotovo onima koji inače nisu gameri da vide u kojem su smjeru otišle današnje igre sa ovakvim načinom izvođenja i pristupanja ovako zanimljivoj temi kao što je suživot ljudi i humanoidnih robota.