master_x
https://www.google.com/amp/s/ffa.hr/vijesti/zasto-ps5-ssd-ima-samo-825gb-a-ne-cijeli-terabajt/50259/amp/
Radi se o kompromisu koji je postignut kako bi se dosegnula maksimalna protočnost podataka, a cijena je jedini razlog zašto se nije išlo na veći kapacitet.
To je ujedno i razlog zašto nećemo moći kupiti bilo koji SSD na tržištu. Čak ni onaj koji na papiru ima identičnu ili veću protočnost od SSD-a PlayStationa 5. Primjerice, SSD nekog trećeg proizvođača može stići u izvedbi od 1TB, ali će zato na papiru trebati imati značajno veću propusnost od 5.5GB/s kako bi nadoknadio nesklad s arhitekturom PS5. Stoga će Sony testirati svaki novi SSD na tržištu i dijeliti certifikate kompatibilnosti.
Ne znam što nije jasno...samo što je problem nekima čitati i skuziti neke stvari.
@Fenix je lijepo u članku objasnio...ali eto neki se čude kako je SSD koji MORA biti brži od ovoga u PS5 da bi radio actually brži u dedicated zadatku pokretanja igara. Ludnica.
prayer
Mene ne zanima što interni SSD radi kao ni tebe pa kao ni nikoga, mene zanima krajnji rezultat a to je brzina učitavanja igre, koja nije na strani Sony-a.
Ako stavljaš tehnički video, onda bi te trebalo zanimati zato što je relevantno?! Inače ne bi gledao ovakve usporedbe, da te ne zanima ili želiš biti kao što sam rekao baiter (kao što i jesi).
Znači nema druge. Ovo ostalo što si nadrobio, neću ni komentirati. Razlike su apsolutno minimalne i nikog, ali doslovno nikog nije briga što je jedan brži za pola sekunde od drugog u zadatku otvaranja i učitavanja igara. Super vijest za sve ostale na tržištu!
Barem jewdnom u svom životu izvadi glavu iz Sonyeve guzice i razmišljaj objektivno
Objektivno DF kaže što kaže, ali ti to zaobilazis jer ti je dosadno. Kada ti netko kaže ZAŠTO, onda prozivas ljude fenbojevima, ovako onako. Neka ti bude, boli me ona stvar iskreno.