Danas završio igru. Priča i prezentacija apsolutno oduševljavaju, a dijelom i glazba. Problem Beyonda je što igra ide previše u smjeru kežualnosti. Quantic je doduše napravio igru koju može svatko odigrati, ali zato pojednostavljeni gameplay elementi i sama igrivost pate. Srećom, zadržana je dobra doza izbora, ali neki od njih su ponajprije bitni za osvajanje trofeja, umjesto da imaju konkretnije posljedice kasnije u priči.
No igra u cjelini je vrlo dobra. Čak bih joj dao i 8/10, jer poštene konkurencije i dalje jednostavno nema, a koja ide tako daleko da ostavlja dojam filma više nego ikada. Telltaleove igre nisu na toj razini, a od nedavnih jedino Until Dawn djeluje na toj visokobudžetnoj razini. Ne sumnjam da će Quantic opet ostaviti bez daha kada novi projekt bude igriv na PS4. Samo se nadam da će ustrajati na kompliciranijem gameplayu, ili barem jasnijem prikazu QTS sekvenci. Jer upravo u ovoj igri nekad nisam bio siguran što stisnuti, dok je primjerice Heavy Rain bio bolje izveden.
Što se tiče priče, možda bih čak bio sretniji da su sekvence posložene kronološkim slijedom. Ovako bi prosječnom gameru koji ne igra u jednom dahu moglo biti konfuzno. Ne žalim se, jer sve se to posloži u glavi kasnije, a neke stvari je možda i bolje otkriti u kasnijem tijeku igre.
Uglavnom, igra mi je ostavila vrlo dobar dojam. Očekivao sam da će mi biti nešto ispod HR, i to se obistinilo. Ipak, priču B se isplati doživjeti. Preporuka ide ponajviše za povremene gamere i one koji više cijene filmsku umjetnost.