Iskreno, nije mi u planu igrati ovaj Diablo jer a) ne planiram se satima igrati na mobitelu i b) ne podržavam agresivne MTX
Da je igra što se gameplaya tiče odlična i zabavna? Vjerujem da je, ipak je to Blizzard koji zna napraviti kvalitetne igre ali je iskvaren u srži u vezi gro drugih stvari + godine razvoja su utučene u to. Iskreno pametan potez od Blizzarda, nije pokušaj cash graba kao većina drugih zvučnih imena serijala jer cash grabovi zapravo ni nisu zabavni, samo su generirali nekakav hype na temelju imena a za mjesec dana player base ne postoji više. Ovo ljudi zapravo igraju i igrati će jer ipak i puno manje igre prolaze vrhunski zbog "whale/spendera" a ne nešto što je zapravo zvučno ime i zabavno.
Sve vaše analize o informacijama potrošača, pragovima koliko je tko spreman uložiti i gdje mu je granica i kako ga navuči da sa najmanje investicije nastavi trošiti - sve to stoji ali brate mili, nema šanse da me bilo tko može navuči da trošim novce gdje ja to ne želim. Jel piceku okej dati 40-50kn za battlepass jer misli da će zbog njega više uživati i zabaviti se? Nek daje brate, nek daje i po tisuću kn mjesečno ako njega to zabavlja. A i ako ima problem i navučen je na takve stvari (gatcha, kladionice itd), nikakvo removanje MTX iz Diabla neće izliječiti njegovu dušu, samo će nekom drugom dati svoje novce (picek tebe sam uzeo samo kao primjer, karikiram). Okej, regulacija za klince mora postojati ali tu prvenstveno u smislu da maloljetna osoba ne može tek tako nešto kupiti preko mobitela (unutar i izvan okvira igre) jer u današnje vrijeme je stvarno maksimalno olakšana online kupovina ali opet i tu roditelji trebaju kontrolirati i obaviti razgovor sa klincima oko tih stvari.
U konačnici ne sviđa mi se takav način poslovanja unutar igre i zato ne sudjelujem i ne igram igru koju bi inače vjerojatno barem probao. Šteta što je to iznimno profitabilno ali tako je kako je, ja bojkotiram a hvala bogu uvijek imam kvalitetni(ji)h igara na konzoli na koje ću trošiti vrijeme.