Slušam hip hop od 96 godine.Naravno da sam čuo za tu muziku koju godinu ranije,al vratimo se u tu 96-u,bio sam 7-8 razred..vrtile su se kazete..cd-i luksuz,internet nepostoji..Škrabale su se bilježnice,crtali se grafiti..otkrio sam 2paca(kao i današnji klinci,20 g. poslije) i tu se zaljubio u tu glazbu,kulturu,taj cijeli pokret..ubili su Paca..Englezi izgubili euro..grda godina za tinejđera..Te godine dobivam panasonic cd changer liniju..wauuuu 5 CD-a stane nutra...wauuu..al ja nemam CD-a.Snimaju se kazete,frend skida s dial up-a meni jedan album mjesečno..
20g poslije?..ja i dalje obožavam ovu muziku..
Malo mi je neugodno kad se nađem s mlađarijom na nekome koncertu,al sijetim se sebe,pa i ja sam bio mali "OG" back in the days,zaboravim i jednostavno uživam u nastupu..
Nabrojat ču neke od izvođača koje sam imao priliku slušat uživo..RZA,Reakwon,Method man,Onyx,Redman,Dj Premier 3x,Akil(Jurassic 5),Edo G,Reks,Planet Asia,Rasco,Thermanology,Dilated Peoples..neke sam i propustio jel mi se jednostavno u to vrijeme nisu sviđali ili sam bio bez para..domače neču nabrajat,al svi bitni su na popisu
Ako moram izdvojit najbolji album,to bi bio " Moment of truth "grupe Gangstarr ..čisti klasik (jedan od onih albuma koji se sluša po redu,cijeli),od domaćih snaga Tram 11 je bez ikakve konkurencije(na balkanu i šire) i njihov album "Vručina gradskog asvalta" mi je najbolji domaći album