Tema koja služi za pisanje o vama omiljenim glazbenicima, pjesmama, albumima i slično. Također slobodno postajte vijesti vezane za glazbu i pišite o vama zanimljivim stvarima vezanima za svijet glazbe. Rasprave dobrodošle, samo bez ikakvih vrijeđanja i nametanja svojih mišljenja drugima.
Podjelite sa svima izvođače koje slušate i njihove albume, pišite o albumima koje ste zadnje preslušali i preporučujte/tražite preporuku za nešto što vas zanima. Mogućnosti su beskrajne.
Diskografija, albumi i ostalo
Zadnji album koji sam preslušao i kojeg još uvijek intenzivno slušam i slušat ću ga sigurno neko duže vrijeme je album Johna Newmana Revolve . Fenomenalan album, sve pjesme mi se sviđaju. Stvarno sam oduševljen Newmanom već duže vrijeme. Album sam već dugo čekao i napokon je tu. Inače to mu je 2. album. Karijera mu tek počinje, nadam se da će ga više ljudi zapazit.
Prije toga sam slušao album Rudimentala Home. Dobar album s dosta odličnih stvari.
...
Zna neko di se mogu kupit albumi/glazba, a da nije iTunes. Pokušao nešto kupit s iTunesa i nije mi dalo jer je na UK store-u. Sad kad ovo pišem sjetio sam se da postoje bonovi za iTunes. Zna netko kako to funkcionira? Nešto kao i na PS store-u ili?
U mlađim danima slušao sam više glazbe nego danas, uglavnom starije bandove (The Beatles, Pink Floyd, The Doors...) i neke novije (Marilyn Manson). Imao dosta originala, no s vremenom se prorijedilo.
Od novijih albuma zadnji koji sam slušao je Neće rijeka zrakom teći od Silentea, a čekam da iziđe novi od Leta 3.
Kolekcija original CD-a koji su mi ostali
Slušam hip hop od 96 godine.Naravno da sam čuo za tu muziku koju godinu ranije,al vratimo se u tu 96-u,bio sam 7-8 razred..vrtile su se kazete..cd-i luksuz,internet nepostoji..Škrabale su se bilježnice,crtali se grafiti..otkrio sam 2paca(kao i današnji klinci,20 g. poslije) i tu se zaljubio u tu glazbu,kulturu,taj cijeli pokret..ubili su Paca..Englezi izgubili euro..grda godina za tinejđera..Te godine dobivam panasonic cd changer liniju..wauuuu 5 CD-a stane nutra...wauuu..al ja nemam CD-a.Snimaju se kazete,frend skida s dial up-a meni jedan album mjesečno..
20g poslije?..ja i dalje obožavam ovu muziku..
Malo mi je neugodno kad se nađem s mlađarijom na nekome koncertu,al sijetim se sebe,pa i ja sam bio mali "OG" back in the days,zaboravim i jednostavno uživam u nastupu..
Nabrojat ču neke od izvođača koje sam imao priliku slušat uživo..RZA,Reakwon,Method man,Onyx,Redman,Dj Premier 3x,Akil(Jurassic 5),Edo G,Reks,Planet Asia,Rasco,Thermanology,Dilated Peoples..neke sam i propustio jel mi se jednostavno u to vrijeme nisu sviđali ili sam bio bez para..domače neču nabrajat,al svi bitni su na popisu
Ako moram izdvojit najbolji album,to bi bio " Moment of truth "grupe Gangstarr ..čisti klasik (jedan od onih albuma koji se sluša po redu,cijeli),od domaćih snaga Tram 11 je bez ikakve konkurencije(na balkanu i šire) i njihov album "Vručina gradskog asvalta" mi je najbolji domaći album
STANI NA PUT-dokumentarni film o regionalnoj hip hop sceni
Ako nekoga zanima pogledajte na :
http://www.redbull.com/hr/hr/music/stories/1331758885128/stani-na-put-pogledaj-film
Navukao se nedavno na flashmobove, pa sam ih malo tražio po jubito-u, ima svega i svačega za vidjeti:
https://www.youtube.com/watch?v=kbJcQYVtZMo
Grupa Boyce Avenue (tri brata i kad netko uleti s njima) mi radi izvrsne covere od poznatih hitova, poneki su mi, moram priznati, bolji i od originala:
https://www.youtube.com/watch?v=lio0YbTi87g
Prvi pravi studijski album Leta 3 (ima 11 pjesama) nakon nešto više od deset godina vrlo je dobar spoj žestokog rocka i elektronike iako mu nedostaje raznolikosti fenomenalne Jedine. Gotovo sve pjesme djeluju vrlo hitoidno sa zaraznim refrenima i bogatom svirkom. Ipak, preslušavanje brzo prođe (oko pola sata trajanja) jer je riječ o nešto kraćim, dinamičnijim pjesmama, pa se moglo napraviti i malo veći broj pjesama, a i šteta je što albume ne izdaju malo češće.
Bring Me the Horizon - That's the Spirit
Muse - Drones
twenty one pilots - Blurryface
Tri albuma koja sam u zadnjih cca 6 mjeseci preslušao uzduž i poprijeko. Iz ovog se može zaključiti da volim spojeve elektronike, rocka i popa, s pripadajućim podžanrovima. Takva glazba me u zadnje vrijeme ispunjava i sumnjam da će se situacija doskora promijeniti. :)
https://www.youtube.com/watch?v=jvet_E4JgLo
Strašan album. Razarajući.
Bilo je potrebno tonu i tonu slušanja da shvatim koliko je zapravo bitan ovaj album. Album koji je od Radioheada, jednog od najvećih bendova u ono vrijeme napravio umjetnike. Album koji je zaustavio ziheraški smjer kojim je bend mogao otići i odveo ga na totalno drukčiji trak. Radiohead smatram jednim od najvećih bendova koji su obitavali ovaj planet, a ovaj album nemjerljivo velikim dijelom mog odrastanja.
Najbolje iskustvo Kid A albuma se postiže neprekidnim slušanjem od početka do kraja.
A da je tako nešto zamislio i genijalni Thom Yorke sada već davne 2000. govori i naziv pjesme s kojom je otvorio album:
Everything In It's Right Place
U zadnje vrijeme sam se navuko na The Weeknda pa sam odlučio poslušat sve mu albume. Završio s prvim, Trilogy. Odličan album s pretežito dobrim i par genijalanih stvari.
Beauty Behind The Madness, zadnji album sam također poslušao i vidi se da je malo prešao u konvencionalnije vode sa življim beatom i općenito pjesmama. Bez obzira na to, album je svarno super.
Drugi album, Kiss Land nisam još cijeli poslušao, ali ovo malo što jesam je također odličan.
Umro George Martin, producent Beatlesa
http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-35761464
Zadnjih 2-3 tjedna samo Drake-a slušam... Sve albume sam poslušao: Thank Me Later, Take Care, Nothing Was The Same i Views. Nisam mislio da će mi se toliko svidjet, ali očito da je kad slušam bez prestanka toliko dugo. Već sam svaki preslušao valjda minimalno 5 puta i još uvijek mi nije dosadio ni jedan album. Svakih par dana otkrijem odnosno privržim se nekoj drugoj pjesmi koja me onda pere najviše od svih neko vrijeme... i tako ukrug.
Na prvo slušanje najbolji mi je bio Take Care, a sad iskreno ni sam ne znam. Views mi je na prvu bio najslabiji odnosno najmanje dobar, ali što ga više slušam to mi je bolji. Iako mi je još uvijek jedini na kojem mi neke pjesme ne odgovaraju. Makar znalo je bit slučajeva općenito gdje mi neke pjesme koje mi na prvu nisu sjele nakon nekog vremena postanu jedne od dražih... vidjet ćemo kako će ovdje bit.
Take Care je valjda jedini album na kojem su mi sve pjesme na prvu legle, baš posebno. Makar i Thank Me Later i Nothing Was The Same što ih više slušam su mi bolji i bolji.
Sveukupno stvarno odličnu diskografiju ima, u zadnje vrijeme me opet uhvatio više R&B, a pogotovo Rap/Hip Hop. Hrpa odličnih kolaboracija kroz sve albume, odličan ritam i beatovi s dobrim lyricsima u većini pjesama. Baš mi je super legao kao izvođač.
Ja u zadnje vrijeme dosta slušam Kasabian, Nine Inch Nails i Enter Shikari. Svi odlični na svoj način. :)
Saučešće je konačno objavilo album.
Ne znam kolko vas voli ovakvu muziku, al znam da bi svi trebali.
https://saucesce.bandcamp.com/album/po-ivali-umiru
Dva dosad najdraža ovogodišnja albuma su mi Treehouse od I See Stars i Inguz nepoznatog švedskog rock benda Normandie.
Prvi je fantastičan spoj elektronike i hardcore punka, s tim da omjer ide u korist elektroničkih elemenata. Drugi je vrlo sličan hvaljenom albumu That's the Spirit BMTH-a, te ga skoro nadmašuje kvalitetom.
https://www.youtube.com/watch?v=ceukqHx8opY
https://www.youtube.com/watch?v=i2O74c8_c2Y
slucajno naletio na ovo danas, strasno mocan album , ono kao iz filma drive :)
https://www.youtube.com/watch?v=c5LCmQC_KeU
Vrtim Starboy, 4. Weekndov album, na repeatu od kad je izašao. Još jedan genijalan album s dosta stvari koje su me oduševile, a sve su overall odlične. Već vidim da ću ga slušat duuuugo.
Genijalan je, sve njegovo mogu slušat danima.
Praktički od 2. mjeseca (nisam točno siguran jel 1., 2. ili 3.) 90% stvari koje slušam su The Weeknd i Drake i još se nisam zasitio ni malo. Odvrtio sam sve albume nebrojeno puta i još uvijek mi nisu dosadili. Svako malo preferiram jedan, a hvala bogu ima ih puno. Odlična godina što se tiče glazbe za mene.
Također ovo smatram odličnom godinom, ali za kompletno drukčije žanrove. Trenutno sam u metalcore/post-hardcore fazi a odličnih albuma ima previše da bi ih sve mogao nabrojati. The Word Alive, Normandie, Sylar, Bad Omens, ne znam da li itko ovdje zna za ovakve bendove ali jbmu mater ako mi nisu vrhunski. :)
Također ovo smatram odličnom godinom, ali za kompletno drukčije žanrove. Trenutno sam u metalcore/post-hardcore fazi a odličnih albuma ima previše da bi ih sve mogao nabrojati. The Word Alive, Normandie, Sylar, Bad Omens, ne znam da li itko ovdje zna za ovakve bendove ali jbmu mater ako mi nisu vrhunski. :)Poslušaj Architects : all our gods have abandoned us i Every time i die : low teens...
Dva najbolja metal core albuma ove godine
Bedndove koje si naveo su baš niža liga u tom žanru, hahha, sory ali tako je, čak i ne pripadaju tom žanru
A ne bi baš rekao da su niža liga, samo su komercijalni i ajmo reć "emo" ali briga me.
Dnevno poslušam bar dva-tri albuma različitih bendova, među njima se nađe još gomila koji mi se dopadaju, spomenuti su samo neki od njih.
Every Time I Die su dosta hvaljeni ali mi se njihov stil ne dopada, volim nešto malo melodičnije. :)
A Architectse imam skinute i namjeravam se bacit na njih uskoro.