Mislim da ljude koje motiviraju velike pare i rade taj posao samo zbog toga su u sustini nezadovoljni zivotom. Mozda ne prvih par godina jer ih ta motivacija cvrsto drzi ali to sa vremenom ispliva na svoje. Po meni je najbitnije pronaci se u necemu sta volis, da je donekle zdrava okolina oko tebe ( uvik ce biti ljudi koje ces vise/manje volit ili trpit ) i za sta mozes sigurno rec : Da se opet rodim bia bi to i to, cak i za neke pocetne manje pare. Ako postoji mogucnost promaknuca ( a u vecini poslova postoji ) svojim radom i trudom ces doci i do vecih placa, a uz to biti psihicki zadovoljan i fizicki zdrav jer znas da to sta radis ti nije tlaka i mozes radit cili zivot bez problema.
Znam kako je radit sezonu samo da bi nesto zaradia, a realno ti poslovi mi se nedaju nikako radit. A u sezoni se mogu na moru okrenit dobre pare, i znas radio si 3, 4 miseca i zaradia. I boli te uvo. Al onda se stavis u kozu ljudi koji nisu sezonci nego stalno tako rade za neke vece pare i pitas se pa dokle bi izdrza tako? Ispizdia bi nakon godinu dana, dzaba i da mi povecaju 5 puta placu, kad nije to to sto volim radit, a uz to ako se nade toksicna okolina stvari budu jos gore.
Evo prakticki sam gotov sa faksom i za ono sta sam mislia cilo svoje studiranje u Splitu i razlog zbog kojeg sam otisa u Zagreb da je to za mene na kraju se ispostavilo da nije. Jednostavno nisam osjetia neku zar prema tome, i to sam tek shvatia kad sam proba i prosa te stvari za koje sam u ST ucia samo teoretski na papiru. I znam da sad krenem radit jer se mora i od necega zivit, ne bi moga izdrzat dugo ako se u tome ne vidim. Jer najbitnije se pronac da nesto radis sa gustom i onda kad imas i los dan na tom poslu, znas da je to samo tad i da ce vec za dan dva, tri bit bolje jer ti nije nista tesko za taj posa napravit. Samo sta za to triba puno strpljenja, a mislim da 99.9% ljudi nema takvog strpljenja ( prvi ja ) nego bi htjeli svi sta prije. Istina neko se pronade odma nakon faksa neko luta 10, 15 godina ali mislim da je to bit svega da budes zadovoljan zivotom.