Krenuo sam nešto pisati na temu koronavirusa dvaput, pa obrišem svaki put nakon par rečenica..: ( Neću se ponavljati u stvarima gdje smo ionako već ispisali Markove konake na tu temu. Uglavnom, ja sam se prijavio za cijepljenje i čekam svoj red. Ovo ljeto želim otvaranje i bonus će biti ako budem bez maske mogao u ne znam, noćni klub ili birtiju, restoran, štogod. Naravno da to želim, iako mi je primarna motivacija steći neki imunitet (moguće da sam već imao koronu a da nisam skoro ni skužio, kako god). Ako je to jedini način za normalizaciju prije same normalizacije i da se uvede red (ali ponajprije kakva-takva sigurnost), prihvaćam ga. Kad se procijepi ili preboli koronu 50-70% populacije (što će nadajmo se biti ostvareno ove godine), od tog trenutka očekujem da se ukinu sve restriktivne mjere koje su dosad bile uvedene i da se ovo počne sezonski tretirati na razini gripe. Tko hoće, neka se cijepi svake godine, tko ne želi - ne mora. Vremena će biti dovoljno za to, rizik je potom njihov.