Amerika nikad više nije bila podjeljenija nego sad. A Trump pošto se u ove 4 godine zamjerio Meksikancima, Afro Amerikancima, lgbt populaciji, muslimanima i feministkinjama, koji imaju jako veliki udio i podršku u državnim institucijama, jedini je razlog zašto će se forsirati da se glasa za Bidena.
Fazon je taj što svi ovi preostali Amerikanci kojima se nameće da budu "protiv" Trumpa (jer ukoliko nisu protiv njega, nacionalno i rasistički su etiketirani u Americi) ipak će krišom glasati za njega na dan izbora, a to su mi potvrdili svi moji poznanici ovdje.
Trump je jedini predsjednik od zadnja 3-4 koji nije pokreno niti jedan rat, čak je i okončao jedan (ovaj u Afganistanu) i smirio tenzije od potencijalnog nuklearnog holokausta protiv Sjeverne Koreje, koju su Obama i njegova administracija zakuhala.
Također je predsjednik koji je prije Covida 19 povećao poslovna udjela i napravio pozitivni stock market na Wall Streetu, napravio pozitivni udio izvoza i smanjio pojedine stope poreza naspram stope lične zarade.
Da ga Covid 19 nije zaustavio u svemu tome, imali bi još impresivnije rezultate.
Kaže mi jedan Amerikanac ovdje, mi već pucamo po šavovima kući, ukoliko Biden zatvori državu i pritisne nas na izolaciju, država će pasti u još jači kolaps, i rekordno veliki postotak ljudi bi mogao pasti na rub siromaštva.
Draže mi je boriti se sa Covidom19 na poslu ako glasam za Trumpa, nego da sjedim kući gladujem i molim boga da mi i tu kuću ne oduzmu.