doctorfreak Meni je žalosno da u 2023. se uopće razmišlja o zabrani nečeg u kulturi jer da glazba je kultura.
Ja kužim što želiš reći, ali ovdje pričamo o nekoliko kvadratnih kilometara gdje je bilo najgore u ratu. Pustiš ljude na miru još 10-20 godina i to je to, ovako samo resetiraš timer govoreći im što treba radit s druge strane države neupućen u išta. Tolerancija je poštovat zašto su takvi i pustit ih na miru. To što nekog koncerta u Bibinju nema, nama ne igra nikakvu ulogu. Koncerti neka se vode na ostalih 56 tisuća kilometara kvadratnih. Univerzalno nitko ne brani ništa, srpska pjevačica najnormalnije puni Arenu četiri dana za redom.
Fico selektivno tolerantan je biti tolerantan prema gay zajednici i pustiti ih da žive, a ne pustiti da žive onima koji neće srpskog pjevača u svojoj kući jer su im rane još svježe. Zašto ne razumjeti jedne i druge? Ti si ovo u Bibinju odmah sve sveo na načelnika HDZ-a, a Miro ti je objasnio zašto to s načelnikom, koji god bio, nema veze.
Ne kažem da si Miru usput triggerao, ali neki sličan komentar neke druge osobe triggerao je neku četvrtu osobu koja sad baš iz iznata neće popustit u svojim stavovima. Ne želiš da se povlače te teme, ali ćeš skočiti na tu temu kad god ti se ukaže prilika. Više bi učinio da ignoriraš Bibinje nego što si učinio da ga proglasiš primitivnim.
Fico Ja doslovno ne zelim da se vise povlace te teme. Zelim da ljude zaboli za to je li pjevac iz Srbije, BiH, Hrvatske, pizde materine. Necu ignorirati problem. To kao narod radimo desetljecima i sad smo u govnima koja ce postajati samo veca i veca. Ako je moja objava nekako spustala ili provocirala onda nam nema pomoci.
Ono što je prava istina je da su govna, barem što se tiče rata, sve manja. Sve manje ljudi priča o ratu, pa čak i na ratom pogođenim područjima i sve je manje ekstremnog nacionalizma i slično. Ti imaš izbor i uvjeriti sebe da su priče o ratu ono zbog čega ideš van, ali realno je da za rat više nikoga neće bit briga za 10 godina. Kao što je i danas puno manje bitan nego što je bio prije 10 godina. Ali imat ćeš jedan ili pet posto ljudi koje će i dalje trigerrirat, a ostatak će to potencirat puno previše i stavljat pod povečalo. Evo, ako samo Bibinje zabranjuje koncert srpskog pjevača, to je po meni civilizacijski gledano jebeni uspjeh. Prije 20 godina srpski pjevač nije mogao nastupat nigdje u HR.
Isto je i za one molitelje na trgu. Nitko u HR nebi ni znao za promil tih katolika da drugi nemaju potrebu prenaglašavat koliko je to loše.