Fico Da ne ulazimo uopce u prostor normaliziranja masovnog nadgledanja kojim se bavi njegov softver.
Ja sam za, ali za javne prostore i u ograničenom obliku (promet internetom ne bih stavio u to, osim ako nema ozbiljnih indikacija da se netko bavi kriminalom, pedofilijom i sl.). Smanjit će kriminalitet sigurno, makar ostaje i prostor za zlouporabu u svrhu medijskog linča "nepodobnih osoba" i tako to. Vjerujem da se toga najviše pribojavaju baš oni koji nešto skrivati.
Recimo zadnji slučaj kada su "kamere odradile svoje" je bio baš nedavno kod nas u gradu kada je navodni prijatelj nasmrt prebio ovog drugog bez nekog većeg razloga i potom se pretvarao da ga je takvog našao, kao i da mu skupa s ostalima samo želi pomoći. Upravo kamera na trgu je pokazala suprotno, iako vjerujem da bi današnja DNK analiza zajedno s ostalim dokazima bila dovoljna.
Mislim da je Kina već razvila metode jako učinkovitog praćenja i detektiranja ljudskih lica pomoću kamera. Znam da je kontroverzna tema, ali smatram da ima prostora dase ista iskoristi i za poboljšanje opće sigurnosti.