Gazza Državna firma, obećavali su ti ugovor i do tada te izrabljivali ko kretena, samo da bi te se rijesili prvom prilikom iako si kvalificiraniji i sposobniji od pola ljudi kojima se dao ugovor?
Gledala sam kako inženjeru šumarstva daju ugovor za stalno u zavodu za javno zdravstvo jer je bio gluh, nagluh nebitno i dobivali su masni poticaj od drzave od toga jer su zaposlili invalida. Morali su mu kupiti stroj od 30 000 kuna koji printa i skenira samo zato da bi mu izmislili radno mjesto dok su nama govorili kako se nema novaca za ugovore. Gledala sam kako su dali ugovor kćeri od jednog poznatog kirurga, nista protiv nje zapravo je dobra cura ali bilo je puno sposobnijih od nje za tu poziciju.
Otvoreno mi je rekao kolega da je dobio ugovor samo zato jer mu tata radi u INA-i i dogovorio se sa nadležnima da ce im dat da osvoje natječaj na 10 godina ako njemu, njegovom sinu daju ugovor, kako je i bilo. Kada me pitao voditelj odjela jednom na kavi na marendi da u kojoj sam stranci, rekla sam u niti jednoj, samo me pogledao preko salice sjetno i tiho rekao " ...steta. "
Uvjek govorim, ako ti zatvore sva vrata, izađi kroz prozor, sto sam i napravila, nakon godina zlostavljanja u državnoj firmi koje su ostavile svoje posljedice, hvala bogu bila sam dovoljno pametna da ih se rijesim na vrijeme. Cast nekolicini u tom zmijskom gnjezdu koji su mi radni staz napravili podnosljivim i drzali me koliko toliko zdravom u glavi.