doctorfreak Kakve veze obrazovanje ima sa odlaskom na glasanje? Ako su ljudi bolje obrazovani veca je šansa da ce glasat? Od kud ti ta statistika? Dakle po tvojem osobe trogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja u manjem broju glasaju?
Ili misliš da se u obveznom školstvu više naglašava bitnost glasanja? Pa onda je lakše napravit da je glasanje obavezno u demokratskoj Hrvatskoj? Da ovo super zvuči.
Obrazovni sistem nam je od prvog razred ukorijenjen u svojoj verziji dogmatskog razmišljanja, prvenstveno držanjem vjeronauka u školama, a potom i time što se ne nudi alternativa. Ne postoji razvoj kritičkog razmišljanja, a politika i gospodarstvo kao predmet traju jednu školsku godinu. Stavimo još općenito u priču da nam je edukacija zaostala i da se u udžbenicima biologije neironično spominje kreacionizam kao teorija nastanka ljudi i eto ti plodno tlo za populističku politiku.
Ideja da osobe s išom edukacijom imaju veću šansu za izlazak na biračka mjesta nije nešto što sam izvukao iz guzice. Možeš i sam pronaći da je riječ o predmetu hrpetine političko-socioloških istraživanja zadnjih desetljeća. Meni se osobno ne da ovdje stavljati poveznice jer sam naučio u zadnje dvije godine da ljudi ne žele dokaze niti primjere koji se kose s njihovim stavovima. Samo žele biti u pravu.
Na ostatak ti ne planiram odgovoriti jer je, iskreno, samo klasični hrvatski mentalitet da se samo žali, a ništa ne radi i onda se oko toga stavi omot provociranja da je netko nekome bolna točka ili nije.
chono SDP i prikriveni SDP ti je harao Zagrebom godinama pod likom Bandica, pa zato i imas grad kakav imas trenutno…
Dok je Bandić krenuo kao SDP-ovac, veliku većinu njegove vlasti obilježila je Gradska skupština pod kontrolom HDZ-a i njihovog spin-offa Bandić 365 kojom je omogućavao HDZ-ovu kontrolu i politiku nad gradom.
Otkad je Milanović otišao, SDP je u potpunosti propao, ali ne volim kada se mandat i pol jedne stranke uspoređuje s više desetljeća vlasti HDZ-a i kaže da su isti kada su brojke jasno pokazivale da nisu. Oboje su ostaci arhaične politike, ali u jednoj se SDP-ovoj vlasti podnosila ostavka kad su procurili mailovi oko vlakova, dok se ovdje ne miču ljudi koji nadgledaju slomljeni i opljačkani sustav koji ubija ljude svojim nemarom.
Možemo mi govoriti da su i jedni i drugi pokazali da su loši na vlasti, ali postoje loši, a postoje i puno, puno gori. Normalna bi država krenula s gorih na loše i onda s loših na bolje, no mi se vraćamo na gore. Uvijek.