Fico Ovako ispada da su jedini ljudi u Hrvatskoj oni koji su navečer vani i cugaju ili slušaju cajke
Ne to si ti rekao. Nisam rekao "svi" vec mladi s primjerima šta rade na dan glasanja. Ne znam zašto te boli cuganje ili slušanje narodne glazbe? Pa to su primjeri a ne pravila. Uostalome da su i "svi" pa nešto moraju radit.
Fico Riječ je o mentalitetu naroda i takav je konstantno, to je neizbježna situacija dok nemamo velikih reformi u obrazovnom sustavu.
Kakve veze obrazovanje ima sa odlaskom na glasanje? Ako su ljudi bolje obrazovani veca je šansa da ce glasat? Od kud ti ta statistika? Dakle po tvojem osobe trogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja u manjem broju glasaju?
Ili misliš da se u obveznom školstvu više naglašava bitnost glasanja? Pa onda je lakše napravit da je glasanje obavezno u demokratskoj Hrvatskoj? Da ovo super zvuči.
Fico Čisto reda radi, zapitaj se sljedeće. Ako imamo toliko malo mladih ljudi, a na izbore ne izlazi više od 50% građana, koliko bi u prosjeku od tih 50% trebali biti mladi? Jedina konstanta su starci koje se izvuče na izborni dan.
Pa očigledno malo 😃 Da mladi izlaze vec bi se hvalili tom statistikom bez brige. Poanta je da ako tvoja ekipa odnosno tvoji frendovi su redovni glasači to ne znači da mladi glasaju. Ja sam vidiš bolje informacije dobio od osoba koje su radile na izbornim jedinicama na dan glasanja i pred sobom imale popis osobe koje su došle ili nisu došle taj dan na glasanje. Za grad od tipa 9500 stanovnika i nekih 12 izbornih jedinica nije bilo teško ugrubo vidjet koliko mladih nema. Veliki večinu jedni druge znaju. U Zagrebu to nije moguće bez vađenja brojeva s obzirom na gotovo milijun stanovnika a nisam siguram da su takvi podaci javni..barem na statistiku prema godinama.
Fico Dao sam mu glas jer ga smatram kompetentnim. Nije netko tko se pojavio samo tako, već je godinama zadužen za aktivističko djelovanje po Zagrebu zajedno s nekim ljudima koje znam osobno i koji žele i rade na promjenama.
A dobro to je tvoje mišljenje, mada nije bitno kaj ti misliš nego kakve rezultate lik postiže i koliko dobra i olakšica može napravit za građane.
Također ako je bio aktivan aktivist ne znači da je radišna osoba. I ja poznajem likove koji su na svakom prosvjedu u gradu a veliki su neradnici. Lakše im je mahat transparentima nego zasukat rukave. Uostalom zeleni mogu puno toga napraviti za grad i bez da su na vlasti
Fico Čekaj malo, ovdje sam sebi skačeš u usta. To što više radi ne znači da odmah više zarađuje
Pa tako je da bi bio uspješan poduzetnik moraš biti dobar u svemu. Onaj koji zna samo raditia ne zna prodati ce propasti. Takav i trazi pomoc drzave jer su mu svi krivi oaim njega samog.
Ako radiš puno, kvalitetno trudiš se i boriš rezultata mora biti. Ako ih nema u tipa financijama, onda nešto krivo radiš
Fico Najglasniji su bili upravo poduzetnici tijekom zadnje dvije godine COVID-a.
Pa bravo a zašto? Ne radi nameta nego zato jer im je doslovno zabranjen rad, pa čak ako su i uspjeli organizirati da je kontakt ljudi minimalan.
Fico sori, ali Rimac nije klasičan primjer poduzetnika. On je svoj posao izgradio na upitnim temeljima i financijama koje nema svaki poduzetnik u Hrvatskoj.
Ja generaliziram a pogledaj sebe? Kako možeš pričati ovakve stvari bez temelja dokaza? Pa jel ucionio nešto ilegalno? Ako je dal je kriv ako nema suda?
Uostalom ako je imao dobar početni kapital zašto i dalje država nebi pomagala takvoj osobi? Zato jer ima novaca? Stvarno? Naveo sam namjerno njega koji je izreklamirao više ovu državu nego podravkina vegeta a dali su mi kiflu. Nikome nije bilo jasno zašto uopce se pati u ovakvoj državi. Pa vani bi ga držali kao kap vode na dlanu. Jer to države koje brinu o svojim građanima rade. I potpuno je nebitno dal mu je tata dao novac, dal je u fazi školovanja lažirao završni rad niti da mu radnici i nemaje neke place.
Fico Super mi je kako se odmah karakterizira kako Zeleni imaju nula radnog staža, bez da imaš išta čime bi to potkrijepio
Pa nije sve što netko napiše generalno pravilo. Možda ti misliš da sve što ti napišeš je generalno pravilo, mada je to jako opasno. To što sam ja napisao se zove karikiranje a ne globaliziranje. To je velika razlika. I pisao sam ti gore za zelene, pošto vidim da ti jento bolna stavka.
Fico Imamo više opcija nego ikada, a politički centar i lijevica doživjeli su preporod. Štoviše, možda po prvi put da i postoji prava moderna lijevica.
Kakve to veze ima što imamo više opcija a sve su srednja žalost?
Nama ne treba preporod nego NOVA nacionalistička desnica i lijevica. Nemoj mi samo pisat da se SDP popravlja…jer više nemamo što diskutirat na tu temu.
Fico Ovo više zvuči kao da sam sebe pokušavaš uvjeriti u to da nema drugog izbora. Ima i očito je da mogu dovesti i do promjena. Split je spreman na promjenu i Puljak je dobio odličnu priliku dokazati se kao netko tko može počistiti grad. Imaš Tomaševića u Zagrebu, a određene gradove je izgubio HDZ. Ima pozitivnih aspekata, no ako očekuješ da ćemo odjednom postati najuređenija zemlja Europe, onda ćeš se sam dovesti u stanje apatije koje će i tebe natjerati da ostaneš doma kada budu izbori. I što će to onda donijeti? HDZ na vlasti.
Ako sam nešto naučio do sada u lijepoj našoj onda je to da onaj koji se uzdaje u svoje političare i državu u globalu taj ce bit gladan kruha, barem kod nas.
Shvacam te s druge strane da si misljenja da bi se desile promjene da fakat dođe netko treci ali koliko je to realno u ovako korumpiranoj i pokradenoj državi? Ljudima je lakše otic van nego se hebat ovdje, i dok ljudi imaju takve opcije zašto bi morali glasati? Ako je država u k promjeni je, ne moras uvijek promijenit vlast, jer to ne garantira pozitivne promjene. Ljudima se gadi okolina u kojoj i s kime žive.