Moram se i ja požaliti malo.
Prvi problem:
Već 2 tjedna radim od 8 do 23, nekad i dulje. Vidim, puno ljudi spaja, koristi ove praznike, produžene vikende i guštaju. Ja radim i na te praznike i na vikende. I tako još 2 tjedna.
Pokušavam se ne nervirati, ali ovo sjedenje po 15 sati u jednom položaju na stolcu, koliko god da je ergonomski, nije ugodno ni zdravo. Nemam vremena za skuhat pa se naručuje Glovo i Wolt. Trbuh raste, kičma pati, oči se već sklapaju preko dana. (A Diablo čeka…)
Drugi problem:
Stan koji je kaparen prošle godine i trebao bit useljiv na jesen, odgođen je do 31.05.2024. U međuvremenu su kamate porasle s ispod 2, na 3.5-4%. Do iduće godine će i više. Pitaju hoću li prihvatiti aneks ugovora s produljenjem roka ili odustajem pa mi vrate duplu kaparu. Samo kaj je problem da će tu kaparu onda vratiti tek po isteku predugovora, odnosno 29.02.2024. Situacija je takva da je njima prihvatljivije bez problema dat duplu kaparu pa ga prodat skuplje nego meni, jer je zakaparen po 2.400, sad 2.800. A 60 kvadratni stan će otić u roku keks.
Ako odustanem, imaju moju kaparu još više od pola godine, a ja se kockam, hoće li cijena stanova zapravo past (jer sad svi predviđaju pad) toliko jako da dođu na razinu na kojoj su bili ili će to biti max 10-15%.