Ja sam zapalio na more na produženi vikend, ali bome sam prije polaska sve osim Xboxa ištekao iz struje za svaki slučaj.
Blebetaonica 2
- Uređivano
Moram se i ja požaliti malo.
Prvi problem:
Već 2 tjedna radim od 8 do 23, nekad i dulje. Vidim, puno ljudi spaja, koristi ove praznike, produžene vikende i guštaju. Ja radim i na te praznike i na vikende. I tako još 2 tjedna.
Pokušavam se ne nervirati, ali ovo sjedenje po 15 sati u jednom položaju na stolcu, koliko god da je ergonomski, nije ugodno ni zdravo. Nemam vremena za skuhat pa se naručuje Glovo i Wolt. Trbuh raste, kičma pati, oči se već sklapaju preko dana. (A Diablo čeka…)
Drugi problem:
Stan koji je kaparen prošle godine i trebao bit useljiv na jesen, odgođen je do 31.05.2024. U međuvremenu su kamate porasle s ispod 2, na 3.5-4%. Do iduće godine će i više. Pitaju hoću li prihvatiti aneks ugovora s produljenjem roka ili odustajem pa mi vrate duplu kaparu. Samo kaj je problem da će tu kaparu onda vratiti tek po isteku predugovora, odnosno 29.02.2024. Situacija je takva da je njima prihvatljivije bez problema dat duplu kaparu pa ga prodat skuplje nego meni, jer je zakaparen po 2.400, sad 2.800. A 60 kvadratni stan će otić u roku keks.
Ako odustanem, imaju moju kaparu još više od pola godine, a ja se kockam, hoće li cijena stanova zapravo past (jer sad svi predviđaju pad) toliko jako da dođu na razinu na kojoj su bili ili će to biti max 10-15%.
Imam jednu ideju… Posto Miro sve rjesava preko stranacke iskaznice, a vrijeme je da se uhljebarenju stane na kraj - najlakse je krenut s njim i likvidirat ga kao primjer, znamo gdje zivi
Svi odjednom mu kažemo da ne zna kuhat i otjeramo ga u grob.
- Uređivano
Tzereen Ako odustanem, imaju moju kaparu još više od pola godine, a ja se kockam, hoće li cijena stanova zapravo past (jer sad svi predviđaju pad) toliko jako da dođu na razinu na kojoj su bili ili će to biti max 10-15%.
Ako sam shvatio dobro, u pitanju je novogradnja, a njoj ne vjerujem da će cijene bilo što padati jer je potražnja ogromna (i to bez kredita, keš jel). Past će nešto cijena precijenjenim starim stanovima, no sumnjam da će to biti previše jer ne vidim scenarij gdje bi skupi krediti toliko ubili potražnju da bi odjednom tržište postalo zasićeno. S time da RH još uvijek ima stabilan rast ekonomije od 2-3% te čak da nam ekonomija i klizne, susjedna tržišta i dalje nemaju koga zaposliti. Zajeb za nas domaće je što živimo u turistički atraktivnoj i još uvijek za zapadni standard jeftinoj državi pa se sada za nekretnine natječemo s cijelom Europom. I tu ne komentiram obalu koja je priča za sebe.
Uglavnom, suosjećam.
Eno mi crka dolce gusto o jeben li mu mater.
Sad moran ici kopati kojeg drugog uzeti
22.6.2023. jebenih 36 stupnjeva vani.
Miro imaš ih često za puno manje. Mislim da je čak sad neka akcija na 40% za aparate. Bilo ih je po 600kn.
Jel više voliš gorku, kiselu, slabiju, jaču? Nespresso je možda najbolji dućan u kojem sam ikad bio. Ni jedan prodavač nije toliko pristojan, izučen i uslužan kao tamo. Sve možeš probat džaba. Popričaju s tobom i na temelju toga što ima kažeš, dobiješ preporuku i ljudi su meni zbilja pogodili. Bilo koja prodavaonica, bilo koji prodavač, svi su jednako predani i kvalitetni.
Stvarno preporuka.
A to je frend imao dok nije niti bilo dostupno u hrvatskoj, okus je vise kao u kaficu nego kod dolcea.
A kako dolce koristim malo manje od 10godina navika san.
Dolce samo ja doma pijem.
I ima pun k aparata za nespreso neman pojma sto gledati znan da oni imaju i za mliko sastrane sto dolce nema.
Što se temperature tiče, past će za 10 stupnjeva preksutra.
Tuhy Jbte koje nevrijeme bilo…
Ajd, Tuhelj nije tak jako pogodilo sa tučom, al vjetar polomio dost toga. Ne sjećam se dal je ikad bliskalo 20 minuta bez prestanka, osvjetljeno cijelo vrijeme ko da dan bio…
Vidlo se s naše strane.
Stupnik uredno osvjetljen ponekad od sijevanja preko Sljemena. Cjelo nebo je svjetlilo na momente jer je kroz oblake svijetlo putovalo masu dalje.
Izgledalo je brutalno, nadam se da nije nanjelo preveliku štetu.