Odi dole malo niže niz ulicu do Magic Noodles
Blebetaonica 2
Mislim da bi komotno mogao biti mjesec dana u Beču i dalje ne bi sve prošao kaj me zanima.
Predivan grad.
- Uređivano
prayer šteta što se tech za ai crtanje razvio na krađi
fensisuperstar Šta nije kod za AI pušten u javnost kao open source pa su drugi samo kapitalizirali?
Možda misli da se razvio na "krađi" tuđe umjetnosti s interneta, budući da svoje slike generira s već postojećeg sadržaja s interneta
- Uređivano
prayer ovo što je @Fenix upravo napisao.
https://www.deviantart.com/team/journal/UPDATE-All-Deviations-Are-Opted-Out-of-AI-Datasets-934500371
sama činjenica da su do prije ovog na deviantartu svi radovi automatski bili opt-in za AI training je odvratan potez.
A i to ne spriječava krađu jer svi radovi na twitteru i ostalim sajtovima isto procesiraju. A činjenica je da se poznati radovi jebeno dobrih umjetnika kradu i copypejstaju svugdje. Jbga. ovo je doslovno ultimativna krađa. Ukradeš godine i godine truda stotina tisuća osoba i napraviš mašinu koja štanca.
A mislim krađa… Jedino što taj AI radi je uzima parametre i zadatak koji mu daješ te napravi rezultat u čas oka. Ovo je jednako krađa kao da odem na netu nađem sliku ili par slika pa sam osobno nacrtam nešto po toj inspiraciji.
prayer Pogledaj čitav video od 8.20 kreće ali pogledaj sve. dosta informativno
Sad bu tek izašel černi vrag iz te buže i pak bu človek u opasnosti.
- Uređivano
fensisuperstar škakljiva situacija ali i dalje smatram da je krađa teška riječ jer u suprotnom bi bilo posljedica u vezi toga i to ozbiljnih. Po meni korisnici su sami krivi što su dopustili tj. kliknuli “I agree” kad su se prijavili te im samim time potpis kojeg stavljaju na kutu slike znači apsolutno ništa. Teško je reći da AI u ovom slučaju uzima inspiraciju kad inspiraciju ne može imati tj stvarati svoj originalni sadržaj, ali je isto tako teško reći da je išta ukrao kad su korisnici sami dali “suglasnost” da im se radovi koriste u te svrhe. U najbolju ruku je pošteno reći da kopira druge radove u ovom slučaju s njihovim pristankom. Cijela situacija je malo čudna i svakako bi ju stavio u sivom području no ne sumnjam da će vrlo brzo doći zakoni koji će bolje zaštiti umjetnika.
prayer smatram da je krađa teška riječ jer u suprotnom bi bilo posljedica u vezi toga i to ozbiljnih
Kakvih? Misliš da iza slikara i digitalnih umjetnika stoje korporacije poput onih u muzičkoj industriji koja je ISTE SEKUNDE spustila čekić na AI muziku. Samo royalty free baby, nothing else.
prayer Po meni korisnici su sami krivi što su dopustili tj. kliknuli “I agree” kad su se prijavili te im samim time potpis kojeg stavljaju na kutu slike znači apsolutno ništa.
Misliš korisnici su sami krivi što su websiteovi koji hostaju automatski kliknuli na yes na nešto što nitko od njih nije odabrao ili htio? O čemu pričamo? Zar se stotine tisuća ljudi mora početi buniti što se njihovi radovi koriste za nešto što ne žele bez njihovog pristanka. Nije bitno što je potpis dolje ili ne.
prayer U najbolju ruku je pošteno reći da kopira druge radove u ovom slučaju s njihovim pristankom
Sa kojim pristankom još jednom. Svi art websajtovi su bez jebemti stavili sve ostale artiste u automatski pristanak.
prayer Teško je reći da AI u ovom slučaju uzima inspiraciju kad inspiraciju ne može imati
ali treniraš sa istim slikama algoritam kako crtati na sličan način. I to je doslovno gore od "inspiracije". Treniraš algoritam koji moze nacrtati bilo što u istom ili sličnom stilu. Kad netko koristi tuđe radove kao referencu generalno navode tko je njima bio utjecaj na razvoj stila crtanja ili ičega u tom kontekstu. AI koristi stotine tisuća ili milijuna crtača za isto. Možeš pričati o tome kako neće nikad biti isto kao kad sam crtač napravi, ali radi se o tome da ako odeš u algoritam i napišeš ime umjetnika i vrstu crteža i dobiješ sliku koja je u 98% slična tom umjetniku imaš situaciju da je direktno ukradena referenca bez pitanja i da ih AI koristi za to. I bacio sam brojku 98% jer je AI još uvijek daleko od savršenstva. ali ne zadugo. Do prije par mjeseci AI bi crtao prst više ili takve neke nebuloze. Toliko napreduje da će uskoro AI postati opasno dobar. Sama činjenica da je prošle godine AI slika osvojila nagradu je smiješno. Ja nisam protiv usavršavanja AI techa, ja sam protiv toga da se koriste godine i godine života individualnih umjetnika da se razvije tehnologija preko njihovih leđa bez njihovog pristanka, a da pritom netko drugi zarađuje.
- Uređivano
fensisuperstar Pročitao sam sada članak što su stavio, ako je tako onda si u pravu, ako ni DeviantArt niti tvorac nije dao suglasnost onda je čista krađa. Za ostale platforme koje isto rade te “daju” pristanak AI-u da koristi tvoj art je smećarski, no ako u uvjetima korištenja stoji da se tvoji podaci mogu koristiti u svrhu treniranja umjetne inteligencije i ti stisneš da se slažeš stime si isključivo sam kriv za to, nije nikakva krađa već tvoje izričito dopuštenje. Što se tiče automatskih prihvaćanja pivole još nisam vidio nigdje da itko stavlja da se to automatski prihvaća nego korisnik mora sam stisnuti čime se obavezuje sa svime što piše u ugovoru stime da to što piše ne može biti iznad zakona.
Jučer sam se vozio u Peugeotu.
Bez brige, sve je u redu, živ sam.
- Uređivano
Ja sam danas išao već 5 puta na WC od jutra.
master_x i ja. 3 linexa i molim boga
Kae bilo, pili ste previše zmiksića za vikend?
Stari moj ovo izgleda kao Return to Castle Wolfenstein.
https://www.njuskalo.hr/nekretnine/stan-medvescak-28m2-oglas-39771358
fensisuperstar Ma to treba nabit na ražanj.
Njega strijeljat, suca/sutkinju koji je dao takvu kaznu isto. A ako je to maksimalna kazna, onda strijeljat zakonodavca. Tj. ne. Svima doživotno mučenje.
Uvijek sam volio Američki zakon, najviše zbog takvih stvari.
Kurčiš se, glumiš facu, otuđiš nečiju privatnu svojinu, praviš se mali vandal, ajmo 20-30 godina.
Uradiš takve stvari kao taj gore i moliš Boga da te ubiju injekcijom jer ti ne ginu 4 doživotne i redovno guženje u bulju dok se šupak ne rasvjeta ko majska ruža.
[deleted]
Prije tjedan dana sam promjenio posao i sad me pere depra. Financijski uvjeti su puno bolji nego na starom poslu i nemam se sta zalit na to, ali imam osjecaj da vise nemam vremena za nista, hobije kojima sam se bavio poceo sam izbacivat jer ne stignem, pre umoran sam. Imam osjecaj da mi dan prekratko traje, na starom poslu sam odlazio od kuce u 9 i dolazio kuci u 15h, sad odlazim u 7:30 i dolazim u 17h, radim od pon do subote.
Dodem kuci nemam vise snage za neke aktivnosti, vrijeme mi prebrzo prolazi, navecer vise mi se neda ni plejka palit vec eventualno pogledam film/seriju i to je to.
Socijalni zivot vec vidim da ce takoder patit.
Kako se naviknut na ovo novo
Naviknut ćeš se. Ova prošla situacija je bila izvanredna. Ovo je normalno.
Listam unazad.
Taj tip nije uvek bio vegan već mrcina koja je jela ogromne količine mesa uz minimalno 2 grama kemije u krvi. To su ti novopečeni bilder vegani isto kak Kai Greene, Petar Klančir a do prije par god igla im virila iz guzice.
Jbga sponzori više daju za promociju a i jetrici bolje paše kad bude izmrcvarena nakon toliko staža u bb sportu. Meso je meso i nema tih aminokiselina u veganstvu koje će tebi izgraditi zdravlje i masu, moguće za život neke lijenčine, ovak za muške poslove, familiju i svakodnevne obveze uz bavljenje sportom zaboravi.
Znam po sebi koliko imunitet padne kad radim fasting, detox ili sam u deficitu ciljano, pati snaga, volja a samo smanjim količine mesa.
Disclaimer, imam 74-77 kg i ne konzumiram velike količine mesa no mora biti u prehrani. Svinjetinu kao takvu jedem u izrazito malim količinama. Govedina, piletina, puretina, ribe
Iznimno rijetko nešto domaće sušeno kao delikates, slavonsko po mogućnosti. Neznaju vegani što propuštaju.
[deleted] na zalost to je svakodnevnica za vecinu ljudi sto je katastrofa. U nekom trenutku shvatis da je lova manje bitna i da je bolje imati losiji auto i vise vremena za sebe nego obratno
Ja od kada radim remote sam se preporodio, i dalje je to radno vrijeme 9-5 ali vise ne gubim min. sat i pol svaki dan na voznju autom i trazenje parkinga po gradu.
moschus od kada radim remote sam se preporodio, i dalje je to radno vrijeme 9-5 ali vise ne gubim min. sat i pol svaki dan na voznju autom i trazenje parkinga po gradu.
To bas svakom pricam, nema te stvari koje me zivcirala kao gubljenje 2h na dan kad sam morao u firmu, trazit parking i putovat po 40min za 4km u Zagrebu. Kada moram do firme, sjednem na bicikl i za 35min sam tamo, i tak vec preko 3 godine.
sanzo Osobno radim vise kvalitetnije od dkma jer me nitko ne ometa. Odem u firmi i ne napravim nista. Da, puno firmi, ukljucujuc curinu, vratili su vecinom ljude u urede, rijetko mogu od doma. Ja sam odmah u jeku korone trazio full remote i dobio, tak da sam se osigurao. Ne pada mi vise na pamet radit iz firme osim kad bas moram ili su bitno sastanci