Fenix ne mozes bas. Coviek se rodi pametan, skolovanjem to moze u jednoj mjeri honed. Covjek se rodi pametan, dovoljno da utvrdi teoriju relativnosti, covjek se rodi pametan dovoljno da izmisli tocnije otkrije penicilin, na drugu ruku covjek se rodi pametan dovoljno da tepe loptu i za to bude prised i idol balavurdiji vise nego netko tko je spasio milijune zivota zahvaljujuci svojim radom i pamecu.
Da idemo po ulici pitati tko je najbolji portugalski nogometas, svaka susa bi skoro znala odgovor.
Da isto tako idemo i ispitujemo tko je otkrio modeni penicilin (antibiotik), rezultati bi bili porazavajuci.

@blade Drustvo, tv, Internet, reklamiranje su krivi za popularnost inace nebitnih stvari.

Nekad su taj isti nogomet igrala sirotinja, a bogati gledali, a sada je obrnuto.

Mislim mene boli briga, ja volim pogledati tekmu tu i tamo, ali necu toj aktivnosti pridodavati vise zasluga nego zaslujzuje. Preplaceni su i to je sve.

pravednik meni je baš to zanimljivo i pitam se zašto baš nogomet i sve kaj si napisao znam i to su očiti razlozi ali opet "zašto" kako bi rekao pokojni Ševa iz NM. Prije nogomet nije bio zbog novaca ali opet je bio najpopularniji tako da niti biznis nije baš razlog opstanka tog sporta. Zašto se sviđa toliko broju ljudi na zemlji. Čak je stigao u neka afrička sela i ostale zabiti koja nemaju niti tv ni ikako mogu saznati za taj sport i opet je nogomet taj koji je stigao u njihovo pleme. Nogomet kao zanimacija sa loptom je počeo kod starih indijanskih plemena u doba osvajanja a englezi su to puno kasnije oživjeli modernizirali i plasirali i od tada je to sport No.1.

maverick Coviek se rodi pametan

Giphy - Suspicious Tom Ford GIF by GQ

maverick Da idemo po ulici pitati tko je najbolji portugalski nogometas, svaka susa bi skoro znala odgovor.

da pitaš bilo koga tko je najbolji košarkaš svih vremena svi bi rekli Jordan
    da pitaš bilo nekoga tko je najbolji boksač svih vremena rekli bi Ali
    da pitaš bilo nekoga tko je golfer svih vremena: Tiger Woods

kakve to ima veze? Jordan je i dalje zaradio više para od bilo kojeg nogometaša. Da sad Mayweather najavi povratak za još jedan meč zaradio bi više od bilo kojeg nogometaša za jednu borbu te godine. U nogometu se sigurno vrte najveće pare. Ali na individualnoj razini, ima sportaša koji su još uvijek nenadjebivi po tom pitanju. imaš gore wiki pa pogledaj.

1 / 3

Svaka zabavna industrija je preplaćena. Ti možeš nazvati to nebitnom stvari, ali ako je 80,000 ljudi voljno platiti kartu za doći na stadion, a dvije milijarde sjesti pred TV i gledati, očito i nije toliko nebitna njima. Nogomet, kao uostalom i svaki oblik zabave, služi čovjeku za nekakav bijeg od surove stvarnosti. On u ovoj priči ponajviše jer traje preko 100 godina i jer je nešto poput "American dreama". Budi nadu i u onom malom dječačiću iz Nairobija da može postati netko. Takve priče se uostalom i ostvaruju, nemaš puno nogometaša iz bogatih obitelji, nego tamo di je frižider bio prazan. Exhibit A - Luka Modrić koji je šutao kamen između nogu ovaca na Dinari. Da, bogati ga igraju sada, ali postoji put kojim su došli do toga. Naravno da je ovaj elitni dio nogometa preplaćen, ali to je tip of the iceberg. 80% nogometa, ako i toliko malo, se igra na poluprofesionalnim ili amaterskim razinama. Ponoviti ću se, društvo je to htjelo, nogomet im je to dao. Kada društvo kaže, boli me kurac za nogomet, on će nestati. No, to se neće dogoditi skoro. I ne treba kriviti niti sport kao takav, niti igrače, pa čak niti organizacije za taj konkretan krimen. Treba kriviti prirodu čovjeka koji od prethistorije voli gledati tko može dalje baciti kamen.

To je ništa drugo nego moderna varijanta kruha i igara i ljudi su to voljni pratit i platit. Da nije, propalo bi.

fensisuperstar nisam ja nigdje rekao da je nogomet jedini preplacen. Boli me uvo dali se radi o nogometu, kosarci ili pljuvanju u dalj.
        Nije mi realno da jedan srcani kirurg koji spasava zivote ima tisucu puta manju placu od nekog kome je namjera da nas "zabavlja".

Ja imam samo problem sa lošim uređenjem nogometa. Ponajviše financijsko.

Primjeri iz Amerike su jako dobri, ali očito u okvirima nogometa, trenutnih klubova, organizacija (FIFA/UEFA su još i najgore) i pere se lova na veliko što dugoročno šteti sportu.

bosscorelli nešto i imaju, ali nisam siguran kako to funkcionira. U biti, znam. Barca i Juve razmjene dva pretplaćena igrača za 50 milijuna i izravnaju knjige

Ova A Strana je jedna od najboljih originalnih emisija HRT-a zadnjih 10 godina. Možda i duze.

Prošlu subotu bile su pjevane stvari od Dujmića a nisam gledao, valjda ima na hrtiju snimka. Meni je ta emisija ista kao i prvog dana, ništa novoga. Iz voicea su non stop pjevači kao glavni sudomaćini. Kaj im je to bil cilj natjecanja u tom showu (Voice) ili da jednom snime vlastiti album, mada neki to i čine od njih ali su u manjini. Jedan pobjednik Voicea vidio sam jednim da pjeva u back vokalima u emisiji Volim Hrvatsku. Tak se sjećam Rafa kaj je trebo bit neki poznati pevec kao recimo Natali Dizdar koja je jedina u tim vodama samostalne karijere jer zna kaj želi i time se bavi a Rafo pošto je već pobjedio u story super nova u glazbenom djelu natjecanja a sad je na Laudato tv autor neke kulinarske emisije.

Primjećujem u zadnje vrijeme da imam problem konstruirati rečenice kako treba. Dok pričam, jel. I često imam dosta toga na pameti i onda kad to hoću artikulirati, treba mi vremena ili zapinjem. Nekad je to bilo lagano i instantno. Not cool.

Možda je posljedica korone, heh. Ali starenjem gubimo polako u dosta područja,još ako to ubrzamo alkoholom i sličnim, do pada možda dođe i ranije. Meni se to recimo događa kad se ne naspavam i ujutro, a baš nikako se ne mogu ni natjerati da spavam duže od 6h pa je kava za bolji početak dana nekako obavezna.

yakuza_stinger ja sam primjetio kod pisanja, ne mogu se izraziti kako bi htio i 100 put provjeravam napisano. Kad pricam na hrv ili eng, ide tecno 🤷‍♂️

isuse raspadam se. glava mi puca bvlole me kosti i pritisak po čitavom tijelu. uzasno sam razdrazljiv. počelo me prije par satibas zestoko prati sve.

pravednik čekaj, jedva gazim u 35-tu, što će tek bit sa 60ak

Zero Mislim, nije konstantno da se to događa, al na momente baš znam malo zapet. I ja spavam u prosjeku 6h što možda nije dovoljno. U biti, imam dojam čak i kad pričam o nečemu, mozak simultano misli na nešto drugo, a kako ne mogu nikako multitaskat na taj način, sam sebe sjebem pa mi rečenice zvuče tutlavo, hah

chono ja kod pisanja nemam problem, tu se mogu raspisat bez pol frke (ne kao Fićo, al mogao bih). Engleski ide relativno tečno kad se prebacim u taj štimung, samo što kod stranog jezika uvijek treba izdvojit dio mozga za on the fly prevođenje. Pričao sam u par navrata sa strancima i sam sebe, a i njih čak iznenadih kako mi dobro ide. Tu mi je čak najviše Top Gear pomogao (Clarksonovo izražavanje pogotovo)