Fico Zato i velim kad jednom uđeš teško izađeš jer ti financijski počnu otežavat kad si izvan EU i kao da si pirat ak nisi u EU što po meni nije pošteno. Nisam nikad bio previše za EU jer to po meni kao da moraš potvrđivat da si dio Europe a to smo bili puno prije 2013. Hrvatska nije nikad zaostajala ni po čemu prije 2013 gledajući kroz povijest a sad nam nije ništa bolje, ne mislim na fondove jer to je po meni dvosjekli mać. Daju ti sve ali moraš plesati kako oni sviraju. Sve se više steže obruč, To bih ja nazvao demokratski komunizam.

TexasFlood Lustracija nije ekonomska mjera. Korištenje EU fondova i provođenje reformi jest. Češka i Slovačka nisu postale stabilne ekonomije 90-ih, nego nakon ulaska u EU.

Jedini način da netko dođe na vlast u Hrvatskoj je preko izbora. Tu smo dokazali već više puta da nemamo blage veze o važnosti izbora, kako zbog niske izlaznosti, tako i zbog vlasti koju biramo. Hrvatska nije uspješna samo zbog jednog razloga – zbog Hrvata. Na prosvjed protiv ukidanja reforme obrazovanja je došlo 25k ljudi. Na doček nogometaša koji su na lagali na sudu i štitili mafijaša došlo je pola milijuna ljudi.

Inače, Slovenija nije provela lustraciju pa je razvijenija od nas. Pitam se zašto.

Fico Inače, Slovenija nije provela lustraciju pa je razvijenija od nas. Pitam se zašto.

Manjak pljačkanja i rata?

Torgue Bome imali su i oni skandala. Pa Janša je bio u zatvoru zbog korupcije. Međutim, kada imaš ogromnu kasicu prasicu poput EU i iz nje uzmeš fondove, uložiš u reforme, dobiješ nešto kvalitetnije standarde.

Slovenija je i u bivšoj državi bila dosta razvijenija i država za sebe. Ma da smo i povukli sredstava uz EU koliko i Češka i Slovačka ništa nam to ne bi vrijedilo jer smo lopovi i stoka. Jednostavno drugačiji mentalitet.

TexasFlood Ma da smo i povukli sredstava uz EU koliko i Češka i Slovačka ništa nam to ne bi vrijedilo jer smo lopovi i stoka. Jednostavno drugačiji mentalitet.

Tu ćemo se složiti. 🙂

TexasFlood Mislim, razumijem ja i razlog zašto se ne povlače ti novci. Muljalo se s onim vjetroelektranama i Žalac pa je EU reagirala i tu se izgubila kontrola nad vlastitom korupcijom. Zato i nisu uzimali novce za obnovu od potresa. Što je sramota sama po sebi.

Ja nisam načelno protiv lustracije.

Samo me zanima tko bi nam vodio državu onda.
            Bi li Tuđman sam odstupio da je lustracija provedena odmah po nastanku države ili bi ga morali hapsit, a teritorij Hrvatske bi se automatski vratio u sklop SFRJ?

I zanima me, nevezano za ovu raspravu ili ikoga na forumu, kako su si ljudi racionalizirali glasanje za HDZ i istovremeno podršku lustraciji?

Nisu li upravo hrvatski komunisti ti koji su pokrenuli borbu za slobodnu Hrvatsku devedesetih?

Cura mi je u ugovaranju i provedbi projekata za obrazovne institucije i tamo se između ostalog radi i potres - još uvijek nije ni blizu riješeno.
              I to ne zato što se nema volje ili što već, nego oni iznad rade pizdarije.

Fico
              Jedan od većih razloga zašto se ne povlači lova iz fondova je taj što smo u k.rcu.
              E sad, razumij ovo:
              Izgradnja npr. novog kompleksa bilo koje vrste stoji 100 mil. kuna.
              Da bi mogao grad povući ta sredstva, mora imati barem duplo osigurano. To je uvjet.
              A kako to može samo par gradova u HR jasno je zašto se ne možemo razvijati koliko bi trebali.
              To ti je primjer kako se povlače sredstva iz EU.
              Jednostavno, naša financijska snaga nije dovoljna da proguraju veće i važnije projekte. Ovako sve ostaje na fasadama i glupostima.

Kikiller Da bi mogao grad povući ta sredstva, mora imati barem duplo osigurano. To je uvjet.

Ovo nije istina.
                Pa ne bi se ništa radilo da tak stvari funkcioniraju.

Fico Da, a novac iz EU fondova se povlači u privatne svrhe, za bogaćenje HDZ-ovaca i rođaka, kumova i ortaka. Gradnje vinarija i ta sranja.

Bit će reforme kad HDZ i Možemo postanu koalicijski partneri na državnoj razini.

Deadwalker bio sam u Nizozemskoj, genijalna zemlja, da nemam tvrtku i zaposlene ljude ovdje, vjerojatno bih već razmišljao o selidbi.

Sve super, samo tamo je toliko depresivno većinu godine da je apsolutno jasno zašto su legalizirali što već jesu.
                    Kiša kad pada pada ozdola, kreće iz temelja u ide direkt u facu. Volim ih, ali nema šanse da bi tamo živio.

TexasFlood

Novac iz EU fondova se ne može izvlačiti u privatne svrhe.
                    Svaku lipu moraš opravdati uniji.

Zato i ne vuku tu lovu.
                    Nema bagra koristi od nje.

TexasFlood
                      Doslovno nemoguće, zato i ne vuču iz fondova koliko bi se moglo. Teško do nemoguće za opljačkati.

wooddiebone Nisu li upravo hrvatski komunisti ti koji su pokrenuli borbu za slobodnu Hrvatsku devedesetih?

0
                        Jesu, ali ne zbog domoljublja nego da spase sebi guzicu. Vidjeli su da je vrag odnio šalu i sve odlazi u pizdu materinu i rekli su ajmo mi skinuti zvijezdu sa kape i staviti šahovnicu. I normalno ljudi ih podržali a oni fino ostali na pokožajima na kojima su i bili. I što ti je HDZ od '90 na ovamo?