fensisuperstar
Monopoliziranje franšiza koje su do jučer bile dostupne na više-manje svim platformama 30+ godina na samo jednu ili dvije je anti-consumer kao i stavljanje svih franšiza iza skroz odvojenog paywalla. Činjenica da će sve te igre ići na GamePass je također sama po sebi anti-consumer je se normalizira ona mantra "you won't own anything, and you'll be happy" ilitiga kontrola nad vlasništvom tj. implementacija modela koju su u MS-u željeli imati 2013. sada je provode na drugi način preko GamePassa. I ljudi to otvoreno podržavaju!
GamePass je na površini "dobar" za igrače, ali dublje i dugoročno nije dobar za industriju ni za igrače. Jučer Bethesda, danas Activision, sutra...EA? Square Enix? Dokle to vodi? Dok netko ne privatizira cijelu industriju i franšize koje su se stvarale desetljećima i koje su od početka više-manje svi mogli igrati na našoj platformi odabira?
Razumijem ekskluzive koje npr. Sony ili Nintendo imaju, stvaraju kao što stvaraju i financiraju studija koja kasnije mogu i ne moraju otkupiti. To je puno bolje i zdravije za industriju nego ovakvi meteži cijelih korporacija, a ne jednog ili dva studija.
Mislim, mene boli kurac za Acti i njihove igre i franšize. Zapravo najviše mi je žao Crasha i Spyre koje je idiotski Sony davno prodao i sada će ih zaključati svima, ironično za PS igrače od kojih su generacije odrasle na ta dva serijala. Za COD me zaboli kao i za Diablo, StarCraft, Overwatch.
Kažem...Crash i Spyro su baš ono...a kick in the teeth.