Ono što sam čitao od postova PS2M mi se čini da je ipak bilo na rubu nekog vrjeđanja jer se moglo i bez komentara XDečkić i slično. Nisam ljubitelj fanbojeva no veličanje PS-a omalovažavajući XBox ne vidim kao nešto što je za permu dok je vrjeđanje već druga stvar.
S obzirom da sam došao s Reboota gdje sam bio preko dvije godine i mod (sad mogu reći samo nažalost) prošao sam svakakve rasprave i mjerila što je za ban, a što nije. Upoznao sam admine, čak smo si bili dobri, uskočili jedni drugima kad je nešto trebalo pomoći, privatno se družili itd. Problem je izbio oko teme vezane za cjepljenje te oko neslaganja gdje mi je jedan od admina doslovno psovao mamu pred cijelim forumom i slično radi neslaganja oko nekih stvari. To je bilo potaknuto stranačkim zalaganjem i maltretiranjem istog admina u privatnoj komunikaciji. Ono što je najžalosnije od svega je to da takvi ljudi dan danas vode forum, glume moralne vertikale i predstavljaju se za nešto što nisu. Također, ima jedan član koji je dobiu permu jer je stvarno bio toksičan da bi nakon nekog vremena bio vraćen jer eto, treba nabiti postove na forumu, makar i s nebulozama koje nemaju veze s gamingom 😅
Ono što me potaknulo da ovo napišem je to da mi se ovdje sviđa otvorenost komunikacije te da se može raspravljati o odlukama admina i moderatora (npr. sad vezano za člana PS2M) bez da automatski bude banova jer su moderatori bogovi (kao što se admini postavljaju na Rebootu). Svatko može pogriješiti kao admin ili moderator no smatram kako se onda greška treba priznati, a ne izmišljati gluposti i braniti se znajući da si pogriješio (naravno i ja sam koji put donio neku pogrešnu odluku kao i svi ostali, to je sasvim normalno kod moderiranja). Na svojoj koži sam iskusio kako rad admina i moderatora nije lagan te zahtjeva dosta truda kako bi se forum kvalitetno vodio što možda nije vidljivo nekome tko se nije našao u toj ulozi i misli da su modovi tu da zajebavaju sve oko sebe. No to nije tako. Jedno je zajebancija i frendovsko prcanje i smatram kako su takve stvari čak i zdrave jer čine forum prirodnijim i opuštenijim mjestom dok je vrjeđanje nešto svasvim drugo.
Eto, drago mi je da sam došao ovdje jedino mi je žao što to nije bilo puno prije i počinjem shvaćati zašto je dobar dio ljudi zbrisao na ovaj forum. Komunikacija je puno ugodnija i opuštenija i gušt je dolaziti ovdje što i je cilj foruma.