kad smo kod GPa. Necu nikad zaboravit dobar stari chat. Kad god bi mi neko digno tlak sam bi mu srušio browser a ponekad i ugasio PC sa smilebombom.
Ahh dobar stari razorjugo.

Što se tiče 5G-a i sličnih teorija zavjere, posebice vezanih uz tehnologiju, treba shvatiti da bilo koja osoba bez obrazovanja tehničke struke ili samo ikakvog afiniteta prema tehnologiji može zaglibit u tome. Potreban je video ili dva nekog iole karizmatičnog luđaka, mrvicu naivnosti i unutra je. To je onaj tip ljudi kojima je vrhunac tehničke pismenosti otvaranje fejs profila, slanje maila... koji će te pozvati da mu instaliraš Office, pa vidiš da mu je Internet Explorer main browser.

Znam jako puno inteligentnih ljudi visokih škola, uspješnih u svojim strukama koji jednostavno nemaju nikakvu tehničku crtu. Tehnologija ih jednostavno ne zanima ili jako teško shvaćaju najosnovnije stvari. I to je sasvim u redu.

Jednom kada uđeš u taj đir, a 5G je savršen primjer jer apsolutno svaku činjenicu teoretičar koji to želi može izvrnuti u korist svoje teze, teško je izaći. Teško je argumentirano pričati s njima, a naposljetku i besmisleno, posebice na internetu. Frustrirajuće je. Važno je to shvatiti i ne ponižavati takve ljude, posebice ako su ti bliski. Jer jednom će izaći iz tog balona (iz kojeg ih nećeš izvući ti), a onda im ostaje sramota, poniženje, narušeni odnosi i povlačenje u sebe.

Na Netflixu pogledajte Behind the Curve film koji se po meni dosta dobro postavio s tom problematikom.

To ti pod utjecajem 5G-a pišeš.

Fenix

"I to je sasvim u redu."

Apsolutno nije. Dan kada će većina ljudi razmišljati ovako je dan kada počinje propast ljudske civilizacije.
    Ljudi bez perspektive i želje za napretkom, razvojem i učenjem novih stvari nisu ljudi nego samo pozadinska buka.

I onda ti takvi ljudi kroje budućnost zato što su oni isti kao i ti.
    Ne!
    Ako moramo nekog diskriminirat, ajmo ne diskriminirat po rasi, seksualnosti ili spolu. Ajmo diskriminirat ljude koji su beskorisni i služe samo kao dead weight u ovom putovanju koje kao vrsta prolazimo, možda se promjene.

wooddiebone Apsolutno nije. Dan kada će većina ljudi razmišljati ovako je dan kada počinje propast ljudske civilizacije.
      Ljudi bez perspektive i želje za napretkom, razvojem i učenjem novih stvari nisu ljudi nego samo pozadinska buka.

Apsolutno je u redu prihvatiti da neki nemaju crtu za bilo kakve nove tehnologije koliko god se trudili shvatiti ih. Ne radi se o nikakvoj "većini", već postoji skupina ljudi koja briljira na svojim područjima, ali nema crtu za tehnologiju. Ne radi se tu o manjku perspektive i želje za napretkom. Usrat će se kad im firewall izbaci potvrdu kod pokretanja programa, a s druge strane će u nekom laboratoriju otkrit bakteriju koja te neće ubiti. Izvukao si mi rečenicu iz konteksta i posrao se po njoj lol

S druge strane postoje i oni na koje si se referirao, koji nemaju crtu ni za tehnologiju ali ni za ništa drugo. Ne radi se o nikakvoj većini niti će se ikad raditi. To su iznimno male skupine ljudi kojima se pridaje prevelika pažnja. Posebice 5G gerila koja je ukupnom postotku populacije malobrojna.

Poanta posta je: ako nekome kao prosječan građanin ne možeš nešto dokazati, suzdrži se od gaženja i omalovažavanja.

Super je prihvatiti, ali to nije u redu. Bar se ne slažemo po tom pitanju.
      Meni je to ogroman problem koji se neće lako rješiti.
      Nejdem po cesti i govorim ljudima da su glupi, ali reći da je uredu da neke ljude ne zanima tehnologija ili znanost danas je isto kao i reći da je u redu da ih ne zanima posao, obitelj, politika ili život općenito.

Da, neki ljudi se ne snalaze u svemu, ali jednostavno nemam poštovanja prema ljudima koji se bar ne trude shvatiti osnove života na ovoj planeti i zagnjureni su u svoj mali bubble beskorisni svima i svemu.

Jasno je meni da su teoretičari zavjera malobrojni, ali ne govorim ovdje samo o njima.

U redu je imati svoje mišljenje o bilo čemu, ali kad si u situaciji da tvoje mišljenje nije zasnovano na znanstvenim činjenicama, tada tvoje pravo na mišljenje može i trebalo bi biti osporavano, ako nikako drugačije, mediji i prosvjeta moraju uložiti dodatne napore da se situacija promjeni u slučaju da je trend pošao ukrivo.

Naravno da su takvi ljudi u manjini, baš kao antivakseri i slične grupacije. I tako bi moralo ostati za dobro svih.

Problem nastaje kada glasna manjina dobije platformu na kojoj može širiti svoje dezinformacije. Internet i društvene mreže omogućile su takvoj manjini da postane glasnija i mnogobrojnija. Dovoljno je pogledati bilo što vezano uz COVID-19 – ima puno previše ljudi koji misle da koronavirus ne postoji, ima ih previše koji ne znaju da različiti virusi uzrokuju COVID-19 i gripu, ima ih previše koji negiraju znanost jer si ne žele dati truda shvatiti bilo što dalje od onoga što su si zacrtali.

Kada se takvo što dogodi, krene omalovažavanje, ali ne kao napad na njih, već napad na stručnjake. Već mi se gadi koliko sam puta vidio prozivke od ljudi koji nisu sposobni zbrojiti dva broja, ali znaju da je koronavirus uzrokovan 5G valovima. Blaćenje ljudi koji su uložili godine svog života kako bi mogli razumijeti tematiku, donijeti napredak svijetu i pomoći ljudskome rodu bi se trebalo oštro osuđivati u društvu.

Takav pristup u kojemu se pojedinac postavi kao da zna sve o temi, a ne zna ništa, je štetan. Još je štetnije takvo ponašanje normalizirati. Takvo ponašanje samo ohrabruje slične pojedince da i sami ignoriranjem stručnjaka opravdavaju svoje neznanje i maskiraju ga kao jedino pravo znanje.

Posljedice takvog ponašanja mogu se vidjeti upravo sada. Uništavaju se komunikacijski tornjevi po svijetu, pogotovo u Ujedinjenom Kraljevstvu, fizički se napadaju inženjeri, čak se na stanicama ostavljaju zamke kako bi se ozlijedilo inženjere. Pasivno prihvaćanje tuđeg mišljenja samo zato što ga se ne može promijeniti bilo kakvim činjenicama štetnije je od bilo kojeg teoretičara zavjere. Omogućava širenje netočnih informacija koje mogu prouzročiti ne samo materijalnu, već i ljudsku štetu kao što je viđeno s protivnicima cijepljenja.

Ako 100 neinformiranih ljudi pročita kako je neki tikvan napisao da Bill Gates stavlja fetuse u cjepiva kako bi nas biološki čipirao i pretvorio u gušterobote i nitko mu se ne suprotstavi, već samo vide kako broj lajkova raste, vjerovat će mu i past će na jeftinu propagandu. Ako mu netko odgovori s konkretnim informacijama koje ga opovrgavaju, siguran sam da bi bila barem jedna osoba koja bi znala vrijednost provjeravanja istine.

To ti je nova religija.

Sklon sam vjerovat da je Covid smišljen samo za umjetno izazivanje ekonomske krize. Prošlo je 10 godina i vrijeme je za recesiju. Treba ju umjetno izazvat, način je nebitan.

.........

yakuza_stinger Neznam, koliko se ja sjecam mi smo u ekonomskoj krizi otkad znam za sebe. Nikad nitko nije imao novaca i kukalo se vazda, imali 5g towere i korona viruse ili ne.

Danas Destiny reveal, sutra pauza, preksutra PS5 reveal, dan nakon TLOUII rece...
        Jesus...koji tjedan. Samo treba da se do kraja tjedna najavi nova Automata ili Bloodborne i mogu mirne duše krepat.

Dobro da je PS5 tako brzo nakon Destinyja da popravi tjedan. 🙃

Heat Ma kakav tumor, to je školski primjer onoga o čemu je govorio ćaća Sanader s izjavom "dosta nam je onih koji su prijepodne pijani, a poslijepodne spavaju".

Zato su ga i zatvorili.

Heat Hey sve je dobro sve dok ne zaspiš danas u 16 a probudiš se jučer u 14.30