Dignem se, fino idealna temperatura, kisa paducka. Mesina se odmrzla, paprike se zelene, uzimam nozinu, busim ih, guram meso unutra. Naravno da sam mljeveno jos napunio rizom i spekom (ajme kakav domaci spek imam, uf). Lagano mladi krumpir slazem uz punjene paprike, voda i rajcica... I eto ga, rucak se krcka.

Volim godisnje, nista nije problem. A sad palim plejku i do jutra igranac pa na more. Da je bar godisnji mjesecni.

wooddiebone Fensi maske ne zove brnjice, Fensi Covid ne zove prehladom, Fensi ne širi laži i Fensi je svjestan kolko je pandemija opasna stvar.

Fensi tvrdi da cjepivo nije dovoljno testirano i da ne želi biti beta tester za neprovjereno cjepivo.

Kad su se ti argumenti povlačili u onoj raspravi prije mjesec dana, svi sa takvim mišljenjem su bili okarakterizirani kao antivaxeri, sebični i licemjerni.
    Posve je nevažno dal Fensi zove masku brnjicom, on smatra cjepivo protov korone "lošim" , a za takvo mišljenje ste prije mjesec dana skidali glave... Ono, daj, nemoj me jebat.

moj stav je jasan i misljenja sam da ovo mozemo pobjediti samo ako procijepljenost bude velika, danas je bas jedan njemacki strucnjak pricao da s obzirom da cijepljenje ne pruza vise od 90% zastite nece biti dovoljno ako se cijepi samo 60% ljudi vec bi ta brojka trebala biti veca od 80% da se ima dobra sansa da se stane na kraj pandemiji.

ja necu nikome govoriti da se mora cijepiti ali mi ide jebeno na jetru kad ti isti koji se nece cijepiti kritiziraju politiku i smatraju ju odgovornom za stanje u ekonomiji. ne, oni nisu krivi (barem ne u ovom slucaju) vi isti koji si dajete za pravo da pisete nebuloze ste za to zasluzni trenutno.
      uvijek se u tim krugovima ista prica vrti "unistavaju ekonomiju zbog gripice" a to je vidjeno i na ovom forumu x puta i s time se necu nikada pomiriti.

sve ok, nemojte se cijepiti to je vase pravo na kraju dana ali nemojte kriviti sve oko vas za situaciju u kojoj smo.

isto tako, ne zelim da me se stavlja u ikakav kos da sam se cijepio radi sebicnih razloga mozda jesu neki ali to generalno reci nije ok. ja imam prijatelje i rodbinu koja radi u hoteljerstvu, gastronomiji i strah me iskreno za njih.

Ne vidim ni ja razliku i obojicu bi cijepio na silu.

maverick Da, kakve su ovo fore kad 2 puta godisnje skrpas 2 tjedna i popunis neke rupe kroz godinu i to je to... Robija, jebemti sve. Kad ce uvest radno vrijeme od 6h i recimo odjebat petak kao radni (nikad).

E da, nisam napisao da sam otisao po 2 peciva s hrenovkom, a orošena limenka hladne Cole od 0,33 me ugostila zamjenom za kavu. Life is goodišnji.

Garrus_V

Na žalost, ne možeš objasniti nekom tko je sebičan da neki ljudi nisu.
          Isti problem sa ljudima koji glasaju za političare koji kradu jer "pa i ja bi krao na toj poziciji".

Ako se ja ne cijepim iz sebičnih razloga, sigurno se ovi drugi cijepe zbog sebičnih razloga.

Altruizam je nepoznanica na jalnom balkanu.

Tuhy Neki su već umorni od iznošenja činjenica ovdje. Cjepiva su testirana u vremenskom okviru od par mjeseci na ogromnim brojevima ljudi i zaključak je da su sigurna za upotrebu (inače ne bi bila u primjeni na tlu EU i USA, kao taborima moderne civilizacije), tako da je teza o netestiranim cjepivima glupost i nebuloza koja se vrti iz nekog razloga iznova, neovisno je li došla od Fensija ili bilo koga drugog.

Je li dovoljno da to kažem?

Mene iskreno boli kesa i za ekonomiju. Bar da hoce sve propast!

Heat i obojicu bi cijepio na silu

Je li dovoljno da to kažem?

Frende, ne govori to meni.

Fensi je iznio suprotno stajalište, a Woodie, dojučerašnji sudac porota i krvnik takvih odjednom pravda i razumije takvo mišljenje.

Heat ja vec naginjem ka regalu sa alkoholom! Sto zbog pjesme, sto zbog ove hebene rasprave po enti puta.

wooddiebone da, to mi jednostavno ide na fucking jetru, ne nismo svi sebicni. opcenito ovdje se sve generalizira.

ja bi volio da ljudi vide prednosti cijepljenja ali isto tako mislim da se ljude treba mozda malo vise i informirati, mnogi nece sjesti za komp poslije posla i citati o tome. mnogi ce radije vjerovati anti ciji rodjak ima prijatelja koji je negdje nacuo da je nekome penis otpao nakon sto je primio vakcinu.

wooddiebone Fensi je iznio svoj stav, sa kojim se ne slažem

Giphy - fight shut up GIF by Yevbel

Tuhy Fensi tvrdi

U usporedbi sa drugim cijepivima i lijekovima da. Dal sam ja u pravu? Vrlo diskutabilno. Možda jesam, vjerojatno parcijalno nisam. Hocu riskirati svoj život radi toga?

Giphy - No Way Reaction GIF

Ja cu se drzati svih propisa. Nosit cu jebenu gas masku ako treba i spandex bodysuit ali igla u mene koja nekome izaziva nuspojave a nekom ne? No fucking way. Moj život nije igra bez granica. Imam sina i ne mogu riskirati niti 0.1%.
                Znate kad cu se cijepit? Kad mi država bude osigurala da će mom sinu isplatit pozamašan iznos u eurima koje toliko vole u slučaju da mi se nešto desi. Ako mi to ne mogu osigurati onda mi se mogu lijepo sagnut :-)

Na stranu sa svim mogućim znanstvenim činjenicama, dovoljno se okrenuti oko sebe. Do nedavno je umiralo od covid-a cca 50 ljudi dnevno, bojim se što će biti najesen kada se zakuha delta soj, Nizozemska / Malta style s tjednim porastom zaraženih od 1000%. Masa ljudi ima i post-covid sindrom sa svakakvim neočekivanim posljedicama o kojima će se još napisati hrpa znanstvenih radova. Ekonomija nam je jednom bila zatvorena 2 mjeseca, BDP je otišao na -11% te se sustav održavao na apartima posuđenim novcem od države.

S druge strane, 99% cijepljenih je imalo nuspojave dan-dva i to je to. Mislim da je to izuzetno mala cijena za platiti (+neugoda kada te netko pikne iglom) da se vratimo normalnom životu. Nisam za nikakva prisilna cijepljenja (svako treba imati slobodu da odlučuje što da radi svojim tijelom), no bilo bi dobro samo na trenutak pogledati širu sliku i shvatiti da je ovo dugoročno neodrživ način života.

Trenutno jedini način da se problem riješi je cijepljenje.
                  Ako netko ima drugačiju viziju kako prebroditi pandemiju, a da pritom bolnice ne budu pretrpane i ekonomija posljedično ne umre, neka slobodno iznese.

fensisuperstar Moj život nije igra bez granica. Imam sina i ne mogu riskirati niti 0.1%.
                  Znate kad cu se cijepit? Kad mi država bude osigurala da će mom sinu isplatit pozamašan iznos u eurima koje toliko vole u slučaju da mi se nešto desi.

Za to imaš životna osiguranja, no mislim da ti je rizik za zdravlje kudikamo veći s virusom.

Tuhy

Mogu jedino nastavit ponavljat jedno te isto kaj sam već napisao, al na kraju dana ću dobit samo razočaranje jer sam očekivao od tebe da shvatiš ono kaj ja ponavljam.
                    Ono kaj nisam očekivao od tebe je da ću dobit ovakve tupave pokušaje izvrtanja apsolutno svega što sam ja ikad rekao na ovu temu.