prayer Evo možeš baciti oko na ovaj pregled primjerice. Uglavnom, ono što je trenutno najbolje proučavati su UK, SAD i Izrael, to su tri zemlje s najvećom procijepljenosti i one se postepeno otvaraju. Hoće li se to obiti o glavu? Saznat ćemo, jedini način je zadovoljiti postotak procijepljenosti i krenuti u postepeno otvaranje.
Naravno, vjerojatno ovisi i o vrsti cjepiva, no zato je dobro što u SAD imamo pretežno Pfizer i Modernu, u Izraelu Pfizer, a u UK Astra Zenecu pa ćemo i saznati u kojoj mjeri pomažu. Ono u što sam siguran je da je jedan jedini povratak u normalu kroz cijepljenje.
Nexus Pročitaj što sam napisao. Napisao sam da nikada neće biti mogućnosti da se niti jedan virus zaustavi tj. istrijebi. To je činjenica, koju si i sam potvrdio.
Nemoj molim te pričati kao političar kada govorimo o ovakvim temama.
Rekao si zaustavilo. Ne istrijebilo. To je prvo. I tu si prvo napisao glupost. Jer je zaustavilo mnoge viruse.
Drugo, sada si rekao da nije istrijebilo. Boginje su službeno istrijebljene. Ponovno nešto što se uči u srednjoj školi.
Ne govorimo sada o igrama. Govorimo o nečemu što spašava živote i ovakav neosnovan skepticizam temeljen na tvrdoglavom neznaju koje si imao prilike već toliko puta ispraviti u godinu i nešto pandemije radi veliku štetu. Tvoje riječi nisu samo prazne riječi. To piše na forumu i netko te može shvatiti ozbiljno i misliti da nešto zapravo i znaš.
Što se tiče boginja, HPV-a i dječje paralize, oni po svom sastavu nemaju velike povezivosti s Covidom niti imaju jednake simptome.
To su virusi i nemoj mi sada vrtiti okolo riječi kao da si izveo ultra veliki potez kojim si mi pokazao koliko sam u krivu.. Nisi. Nije uopće ni problem to što nisi informiran, problem je što nisi ni voljan biti informiran. To je još gore.
Covid je sam po sebi vrlo sličan gripi. Nije to ništa kontroverzno za reći kada je to istina.
Prekini s ovime. Toliko puta su znanstvenici i virolozi rekli da nije slično gripi. Pričaš sa sigurnošću o nečemu što nije istina i ulijevaš povjerenje u nešto neistinito. Prekini. Ne umiru samo ugroženi. Umiru i oni van ugroženih skupina. Da ne govorim da ugrožene skupine uključuju astmatičare, dijabetičare i tlakaše, nešto što je vrlo učestala pojava.
Samo što Gripa dolazi iz tkzv. influenza grupe virusa, a ovaj je kategoriziran kao novel coronavirus tj. novi SARS...
Pa sam sebi skačeš u usta, drukčiji su virusi. Drukčije se ponašaju i drukčije djeluju na organizam.
Virusi su uvijek tu, a cjepiva su tu da štite najugroženije.
Tako je. Tako da se čim veći broj ljudi cijepi. Da zaštiti i one koji se ne mogu cijepiti zbog alergija ili nekih drugih zdravstvenih razloga. To se zove imunitet krda i tako se on postiže.