Matador
Mene samo interesira koliko je takvih slučajeva i što znanost kaže na to tj. koja su rješenja. Jer poprilično sam siguran da niti jedan zdravstveni znanstvenik neće kazati "aj odreži mu kitu, stavi cicke i plasificiraj facu" i da je to kao nekakvo riješenje.
Na kraju balade to je PSIHIČKI PROBLEM. Nije fizički, nije zdravstveni već psihološki. Ako ljudima s PTSP-om, depresijom, anksioznošću i sličnim psihičkim problemima daju lijekove koji pomažu u tome (antidepresive, terapije itd) onda se sigurno može i to riješiti.
Mislim, nemoguće je udovoljiti svima s problemom u svijetu. Imam i ja problema i netko drugi ima problem sa svojim fizičkim izgledom pa imaju dosta problema sa samopouzdanjem zbog toga, puno veće probleme od nekoga tko misli da nije muško već žensko i obrnuto.
Plati ti sebi modifikacije, radi što želiš, ali nemoj mi to prodavati pod normalno ili kao nekakvo rješenje pa onda tražiti jednaka prava kao biološke žene (ili muškarci) koje se na taj način degradiraju i ugrožavaju. Meni je to presmiješno da to netko može pravdati i zalagati se za to.
Što se tiče argumenta pušača/narkomana/pretilih...gledaj imamo nacionalno zdravstvo koje je dužno pomoći osobi, ako ima ozbiljan zdravstveni problem (rak pluća, raspadanje, bolesti srca itd) zato što za opstanak društva je potrebno da imaš što zdraviju populaciju (barem je to argument za socijalizirano zdravstvo).
Također to isto zdravstvo ti pomaže, ako imaš psihički problem (o kojemu smo pisali sada), ali da će ti baš sada plaćati operaciju "promjene spola"...to NEĆE niti jedan normalan doktor, znanstvenik ili psiholog preporučiti. To je operacija iznimno visokog rizika, užasno je skupa te nema nikakvog smisla to predstavljati kao rješenje + nemogućnost legitimnog dokazivanja "zarobljenosti" te osobe, a da ne spominjemo sve ostale diskriminirajuće probleme koje to uključuje.