Svakih par dana mi je navika od malena da se s bratom provozam do obliznjeg mosta rijeke i nahranimo ribice hljebom.
Kad sam dosao tamo, ugledao sam malo stene kako bespomocno lezi na zemlji i cvili. Kako sam uspio da skuzim na prvu, vidio sam da mu je prednja lijeva sapa objesena i nikako nije mogao da je pomjera, a kad sam ga uzeo u narucje poceo je bas glasno da cvili.
Sreca pa sam imao deku u gepeku, u koju sam ga umotao, smjestio na prednje sjediste bratu u krilo i odvezao u veterinarsku.
Odmah su ga uzeli, uradili mu rentgenski snimak i ustanovili smo da ima jako prignjecenje lijeve nogice, i da mu je kost dislocirana (bas ona na sastavu gdje savija nogicu). Sreca pa nije imao napuknuce.
Uspjeli su mu kost vratiti nazad, stavili smo mu gips, dobio je infuziju, vitamine, antibiotike i program od 14 dana koje ce morati da isprima jer ima jaku infekciju.
E bas sad zbog te infekcije i promjene u organizmu koja je vec uzela maha, predstoji mi jaka borba s njim ako zelimo da prezivi.
Borit cu se koliko god budem mogao a ukoliko uspijem da ga spasim postat ce novi clan porodice, ukoliko on bude zelio da ostane.
Po njihovoj procjeni, najvjerovatnije je da ga je neki idiot udario autom, i samo odgurnuo tamo na zemlju i ostavio ga na milost i nemilost, i Bog sami zna koliko dana lezi bespomocan.
Ko god je to uradio, od srca mu zelim istu sudbinu.
Uglavnom, oko 3-4 mjeseca ima, zubici su tek poceli da rastu, ima 9 kilograma, i ako prezivi bit ce jedan jako veliki cuko.
Molim Boga da mi ga ostavi u zivotu.