Mene i dalje zanima da li se oni vode ikakvim podacima, istraživanjima i slično kada donose ovakve mjere? Ako jesu, kojim?
Ovo se odnosi i na strane zemlje.
Ako se vodimo striktno znanošću, ovakva stvar nema APSOLUTNO NIKAKVOG ZNANSTVENOG UPORIŠTA. Mislim, same maske kurcu ne služe zato što ne štite nit sprječavaju ikakvo širenje ako itko kihne ispod maske, a to vrijedi i za bilo koji virus (ovo možete potražiti, ako ne vjerujete), ali eto...neka budu. Uglavnom među znanstvenicima ovdje nema posebnog konsenzusa ZA nošenje i njihovu učinkovitost. U najboljem slučaju su podijeljeni ili negativni oko takvih mjera. Potencijalno opuštanje zbog lažne sigurnosti nekakve maske se isto još uvijek ne uzima u obzir (iako su se neke zemlje počele baviti i s tim problemom)
Umjesto spominjanja Novog Zelanda koji se nalazi usred ničega i lako se izoliraju sami od sebe, ima li itko kakvu usporedbu sa zemljama/državama koje imaju blaže/strože mjere i kako to ide u njih?
Ja vidim da SVI nose maske, da navodno zbog tih maska i razmaka nema gripe (na nezapamćeno nepostojećoj razini), ali navodno se ne nose maske i nema razmaka pa zato trebaju ovakve mjere?! Je li ja ovdje nešto ne kopčam ili?
Ne trebam imati Dr. sc. da bi povezao 2 i 2.
I da, NEĆU nositi maske na otvorenom jer to nema veze sa zdravom pameću. Pogotovo kada ionako ne idem u neke gužve. (niti ima nekih gužvi)