Meni je fascinantno kako smo retardiran narod in general, svi se cude zasto nam broj oboljelih raste svaki dan, a ja, posto imam privilegiju biti iz najgore zupanije u drzavi, da opisem situaciju.
Dakle: kako se to radi u primorsko-goranskoj zupaniji?
Ovako. Ovaj tjedan saznajem da mi doslovno pola susjedstva ima koronu. Ja izlazim samo kad apsolutno moram, kuzim da nismo svi isti, oni koji me znaju irl znaju da sam poprilicno antisocijalna, ima ljudi koji nemogu bez drugih ljudi, ja sam covjek koji vise voli ogranicenu komunikaciju i maximalnu privatnost i "ostavi me na miru" mentalitet. Karantena i zatvaranje svega me nije niti malo pogodilo, jer mi ni prije nije igralo veliku ulogu u zivotu. Masline i grozdje se nece pobrat sjedenjem u kaficu. Zapravo napokon sam mogla bit doma na miru bez da me netko zove i poziva u kafice i kina i dolazi mi doma na kave i pizdarije i stresovi kako izmislit nesto sto zvuci kredibilno kao izlika zasto neidem.
Ok. Dakle pola susjedstva mi ima koronu (ono sto se zna tj). Neki dan idem po kruh i u ducanu promatram covjeka kako skida masku, rukom brise nos, s tom slinavom rukom vrati masku, ulovi kosaru i nastavlja se setkati po ducanu i rovari po svim policama usput. Izlazi, lovi kvaku i veselo nastavlja svojim putem. Na ulazu u ducan ima naravno dezinficijens za ruke ali od jedno 10 ljudi koji su usli, mozda je jedan uzeo tih 10 sekundi i pospricao ruke. I to je bilo tih 5 minuta sto sam bila unutra u ducanu.
Neki dan dolazi mi prijateljica doma iznenada, sjednemo vani i pricamo bezveze, a ona lezerno ubaci u razgovor kako joj stari ima koronu i kako je taman dosla od svojih jer im je nosila namirnice.
Kul.
Razmislim malo i sjetim se kako hvala bogu moja mama nije bila u fizickom kontaktu s njezinom vec jedno dva tjedna.
Da li sam neracionalna? Mozda, ali moja mama ima 62 godine, i rekla sam puno puta, jebe se meni za mene, ona je ta za koju se bojim.
Pola susjedstva mi ima koronu. Za sada ih ima 15 za koje se zna. Da je itko od njih bio u kontaktu sa samo jednom osobom u vrijeme njihove zaraze (a bilo ih je, postoji nesto sto se zove inkubacija), to je 30. Ako je tih 30 imalo kontakt sa samo jednom osobom to je 60, znate kamo idem s ovim.
Primorsko goranska zupanija je puna hodajucih retardacija koji se odbijaju ponasat kao ljudi nego vise se ponasaju kao staticni objekti koji imaju IQ malo veci od stolne lampe, zato nam i je tako. Feste sa 30+ ljudi svaki vikend! Maske im skidaju puder sa gubice pa ih ne nose! Ali nismo popili kavu vec mjesec dana u kaficu! Korona je samo prehlada! Otvorite izlozbe, moram negdje objesit svoje nepotrebne slike naslikane sa zgnjecenim crvima, zelim da sto veca kolicina ljudi udje u ovih tri kvadratna metra!
Samo da prodjem korzom, od 100 ljudi koji vidis, mozda ih 10 ima maske. Mozda.
Kao osoba koja je izgubila jednog clana obitelji zbog korone, mogu rec da bi ljudi razmisljali malo drugacije da se tragedija dogodi nekome tko im je blizak. Nedaj boze nikome.
Nadam se da ce ljudi doc pameti, iako sumnjam, gledam feed na facebooku i instagramu jednom mjesecno, nista se posebno nije primjenilo, droljane su ostale droljane i dalje se naslikavaju po partijima i kaficima, u teretane se normalno ide jer gains are life, sve bez ikakvih zastita gubica, partiji su se preselili iz klubova u kuce i tako dalje i blize.
Ay dios mio.