Bila je ponoć i satovi su stali
Na vrata mi pokucaše @buz i @Tuhy mali
kaže:"tražimo rakiju da popuca glava"
reko:"imam samo masterovu" dok na radiju svira slava

pravednik Djevojke isto tak, nije joj problem staviti 2kg maskare, pudera i šminke ali nedao bog masku, ugušila bu se jadna.

Fico sustav se raspao već odavno, no bitno da se dva poglavara države međusobno prepucavaju već tjedan dana oko vlastitih ega lol.

Nego, uspio kod doktorice doći na red za cijepljenje protiv gripe. <3 Budući da oduvijek imam kroničnih problema s plućima, vrag je odnio šalu i hvala svemiru što nisam zakasnio. U srijedu je pikica <3

Što se tiče COVID rasprave od xy stranica gore:
A/ Nosite jebene maske - ako mogu kirurzi dok operiraju po 12+ sati u komadu, možete pola sata izdržati dok ste u dućanu. U protivnom svima oko sebe nepotrebno komplicirate život. Nije tako teško.
B/ Hrpa mjera je nelogična, no ne možemo opet zatvoriti državu jer od nečeg treba platiti režije i hranu. Imamo još super blage restrikcije - kada ljudima osobna higijena i razmak ne bi bili toliki problem, bilo bi vrlo vjerojatno kudikamo manje zaraženih
C/ Pratim i Liberal te je skroz U REDU biti kritičan, no Nakić baš voli JAKO komentirati grafove kako njemu paše i žešće brije na medijske teorije zavjere. I ta famozna Švedska koju JAKO voli komentirati još nije u cijelosti dešifrirana i tek treba vidjeti u kojem će smjeru kod njih stvari krenuti. Imajte u vidu da je na početku kod njih i u Italiji bilo najgore.
D/ Život mora ići dalje, bez obzira na koronu. Toplo preporučam da izbjegavate čitati medije, psiha će vam biti krajnje zahvalna.
E/ Znanost ne funkcioniora preko noći i temelji se na dokazima. Ako znanost još uvijek nije sigurna u 1000 stvari oko korone, sigurno nije bolje upućen xyz političar, Liberal ili nečija omiljena elokventna osoba sa interneta jer njoj nešto izgleda logično.

Maske, razmak, pranje ruku i fokus na vlastite stvari u kojima ste dobri. Lakše je.

EDIT:
Da se razumijemo, na početku pandemije imao sam također potrebu filozofirati oko mjera, no nema kruha od toga. Ne znamo realno i dalje ništa o virusu, osim da je jedina opcija pokušati suzbiti njegovo širenje kako bi zaštitili bolničke sustave. Jer sam nažalost čuo već previše priča da ljudi koji su fakat gadno bolesni ispaštaju zbog cijele situacije. I umiru.

Mislite li da će se život prije 2022. vratiti u normalu? U smislu da maske više nitko neće trebati nositi, da će slučajevi Covida-19 biti toliko rijetki da mu se više neće pridavati pažnja, da neće biti nikakvih restrikcija do kad će što raditi? Uglavnom, onaj život kakav smo živjeli prošle godine u ovo doba?

Ja sam poprilično pesimističan po tom pitanju.
    Bojim se da je ovo zaista to "novo normalno" kao što nas filaju mjesecima.
    Pogotovo ako postoji mogućnost reinfekcije svaka tri mjeseca.
    Mislim da će razina cijepljenosti biti iznenađujuće niska, osim ako se na silu sve ne cijepi.

Nadam se da sam skroz u krivu.

zontra tako je..i osobno sam gledao video njemackog doktora koji je u rukama drzao dokument i iz njega upravo to citao.Ali dokument je iz 2012 kada se sve ovo planiralo..i kada su jos tada odlucili da ce se zvat covid 19..uglavnom sve sta je izgovorio se dogodilo i desava se.

Matador cjepivo je potrebno prvenstveno zbog kritičnih skupina koji imaju vrlo slab imunitet, zato se između ostalog provode sve ove mjere. Jednom kada dobijemo pouzdano cjepivo, mjere više neće biti potrebne - bolesnici (ugrožene skupine) kojima će biti potrebno cjepivo, će se cjepiti (ili se neće na vlastitu odgovornost). Ostali tko žele, isto kao što je slučaj npr. s cjepivom za gripu.

Nece biti obavezno ali ce te natjerat na cjepljenje na sto drugih nacina,morat ces se cijepit ako zelis putovat,staro,mlado..ako zelis raditi...ja vjerujem da ce se za dosta poslova trazit da imas potvrdu da si cijepljen.
          Kako je krenulo neces moc ni u javne kuce bez tog papira...nece bit obavezno,ali ce za svaki kur.. koji ce ti trebat u zivotu bit lakse doc do njega ako imas papir da si cijepljen.

Prika
            Moglo bi tako na kraju završiti. Kao nitko te ne tjera, ali ćeš morati ako ne želiš biti zakinut za puno stvari.

19marksman89 tako je..i osobno sam gledao video njemackog doktora koji je u rukama drzao dokument i iz njega upravo to citao.Ali dokument je iz 2012 kada se sve ovo planiralo..i kada su jos tada odlucili da ce se zvat covid 19..uglavnom sve sta je izgovorio se dogodilo i desava se.

Pretpostavljam da ste kolege s faksa još iz dana kada ste zajedno diplomirali medicinu na fakultetu Balkan Infoa. Slobodno stavi ovdje poveznicu da naučimo ponešto.

Prika

koji ce ti trebat u zivotu bit lakse doc do njega ako imas papir da si cijepljen.

Onda će se papir nabaviti 😀 ipak živimo na Balkanu. Za sve postoji rješenje.

Nexus slazem se, ali mislim da ce gospoda i na to bit spremna jer ce ti krivotvorenje tog papira izjednaciti sa prekrsajem krivotvorenja dokumenata.
                  Uglavnom mislim da nece bit onako kako mi mislimo...ja se svaki put najezim kad netko kaze novo normalno ili maske cemo morati nositi jos dugo godina...ja ih nosim i postujem ali kad ih stavim kao da su mi stavili lance
                  ..samo se sjetim kako je bilo prije...ona sloboda...ne znas sto imas dok ne izgubis..

Prika
                    Hehehe pa ko kaže da će biti krivotvoren papir? 😀

Matador ma sve ce nas cijepit...starce...ljude u turizmu...trgovinama...medicinsko osoblje...sve u skolama,vrticima...neces moc u dr drzavu bez toga...sportase...
                    A kako nam je postotak prihoda u turizmu skoro 20% bdp-a,imas 800 000 umirovljenika tako dolazis do zakljucka da ce u nas biti procjepljenost 99%,mozda se ne budu trebali stolari,tokari i urari cijepiti.

Marksman, trolaš malo??

Ovo što pričaš govori na spomenutom balkan infou i ostalim
                    kanalima.

Da je virus umjetno uzgojen nema sumnje ali ići tako daleko da govorimo o agendi ili uroti nije pametno.

Evo ti par realnih varijanti

1.vjerojatno je došlo do breacha u labu
                    2.neki razjebani djelatnik
                    3.neki potplaćeni djelatnik od strane pitaj koga da sjebe Kinu
                    4.netko treći ga baca na tržnicu radi xx razloga, terorizam, osveta...

Sve ovo je dakako špekulacija ali realnije od tvoje teorije.
                    Mogu te demantirati ali to ćemo sutra.
                    Ostavite se pizdarija.

Nisi ti bitan kao ni ja.
                    Mora ti biti jasno, onima na vrhu nije u interesu sjebati svijet i nas.
                    Ako si na njih mislio.
                    Kontradiktorno samo po sebi.

Idemo dalje
                    Teorija kontrole
                    Nema smisla također, ima puno boljih načina
                    Najbolja kontrola je kad ista "ne postoji".
                    Kao pas na posjedu, bez lanca ali ograda je tu.
                    Naravno, imaš pravo na vlastito mišljenje, stavove, pretpostavke.
                    Zanima me pa slobodno podijeli.

pravednik Ne mora uopće biti umjetno napravljen, dovoljno je da virus gripe mutira tako da se puno brže širi. Zašto se ebola nije toliko raširila? Pa zato što je 40% zaraženih brzo umrlo. Covid je savršen virus kao i HIV.

Deadwalker Ne znam kako će to funkcionirati. Ovo je nova bolest, opasnija od gripe za neke (mahom starije) i imunitet traje oko par mjeseci. Ako bude dopuštena sloboda necijepljenja, ne čini mi se da će se ovo iskorijeniti. Cjepivo bi poslije cijepljenja rizičnih skupina moralo biti svima dostupno - besplatno i obavezno.

Zero ne znam, vidjet ćemo, ovo mi ne izgleda kao bolest koja se može iskorijeniti, više kao nešto što će se vraćati svake godine. No realno pojma nemam, navijam samo da što prije pronađu cjepivo da vise završi ovo “novo normalno”.