Eto, došli do profita neradom. Posao treba čuvati, nije zec da pobjegne.
Blebetaonica 2
Sterlok Samo si zaboravio da se radi o vrlo uređenoj zemlji s dosta dobrim primanjima. Hrvatska to nije.
- Uređivano
Zato je treba urediti, a s obzirom da nitko ne sluša i ne poštuje zakone zabrane su najdjelotvornije. Inače za pet godina u trgovini će biti samo penzioneri i stranci bez znanja jezika. Trenutno u trgovini radi baš onaj tko mora, a takvih je sve manje. Nema izloga u ZG gdje ne piše da traže radnike. Neradne nedjelje su tu da ti ljudi ne popizde do kraja, vatrogasna mjera. Tko zna koliko bolovanja plaćamo jer su ljudi preumorni uz slabe plaće.
Da, ne moraju to raditi i da, odlaze i odlaziti će i dalje.
Fakat ne vidim problem da si ljudi kupe za dva hebena dana.
Ja ni od ponedjeljka do petka ništa ne radim, a kamoli nedjeljom.
Sterlok Odobreno je još 200000 ulaza za strance. Prije ćemo bit sadašnja Francuska.
Nema radnika jer su plaće mizerija.
Eto, to je konačno kaj bu se dogodilo jer se forsira profit, a trgovine su zadnjih par godina izvukle ekstraprofite. Naravno radnici rade 6-7 dana u tjednu.
U biti se 10-ak ljudi raspravlja s jednom tvrdoglavom osobom koja ne vidi dalje od svog nosa. Empatije nula. I u biti nema jedan jasan stav. U jednom trenu ne trebamo biti kao Somalija, moramo težiti boljem. Onda se spomene Beč kao primjer. Je, ali mi nismo tako napredni.
Vrlo kvalitetna rasprava bez glave i repa.
Btw, ja osobno nisam katolik. I nemam nikakve pozitivne ili negativne posljedice ovog novog zakona. Nikakve. Ono što mene smeta (i opet, ne osobno jer nema nikakav utjecaj na mene) je to što ljudi više ne znaju ništa raditi sami. Nema druženja, nema pričanja, nema odgoja djece, već se skupe svi pa ajmo u shopping centar. Meni je to tužno.
doctorfreak Ja ti pišem činjenice a ti zadaješ niske udarce i tko je na kraju mad? Oxi budimo realni, valjda 70% tvojih postova je u negativnom tonu.
Ne, ti pišeš subjektivno mišljenje i očekuješ da se svi slažu sa tvojim subjektivnim mišljenjem. Na forumu. Netko će se složit, netko neće. Tako i ja pišem svoje subjektivno mišljenje.
Ja se ne slažem, dolazim iz radničke obitelji, siromašne obitelji, i sama sam šljaker u kampanji uz posao koji imam do 3 gdje radim u ljekarni (zamisli, prodajemo tampone tamo hihi).
Svojima sam svojim radom priuštila novu kuću i svoju renovirala, sad radim na tome da kupim kuću svekrvi što je super jer je jeftinije u slavoniji nego kod mene. Bez ikakvih kredita i zajmova, samo radom i sa par riskantnih investicija. Koštalo me zdravlja ali vrijedi svega. Jest da sam prodala jedno zamljište u sukošanu u procesu ali pošto već živim na moru, nisam vidjela funkciju tog zemljišta u budućnosti, a taman mi je pokrilo materijal i dio satnice.
Jako sam mekana na radnike, fizičke radnike, ljude koji rade u uslužnim djelatnostima jer sam se školovala tako da sam ili prala tuđa govna, čistila za turistima ili konobarila, ili prodavala u trgovinama. Uvjek je poslodavac bio u pravu. Nikad nitko nije cjenio moj rad ma koliko si se ubio na poslu, a pjesma se okrenula tek onda kada sam diplomirala i počela se kretat u drugim krugovima. Ali jedno sam sebi obećala, nikad neću gazit preko drugih ljudi. Pomoć ću svakome, ne očekivat ništa za uzvrat. Ja za sebe imam taman, i ne treba mi ništa više. Dužna nisam nikome. Da dušu prodam za bolji auto? Nakit? Da netko zbog mene ima grč u želucu svako jutro kad otvori oči? Radije ću krepat gladna. Jer znam kako je to. I to nebi nikad nikome zaželila ikad.
I gledala starce cijeli život kako krvare za odurne crve za sitniš, a kada više nisu mogli raditi, kako ti kažeš, dali su im do znanja da su vrlo lako zamjenjivi i kako mogu skupit prnjice i nać nešto drugo. A to svatko sa normalnim IQ-om zna kako kažeš jel? Sigurno, sa kroničnim bolesnima koje su zaradili nakon 20+ godina na poslu.
Meni je od profita bitnije da moj radnik zna da iza sebe ima mene, što god se desi, a tako ja znam da dobivam 90-100% od svog radnika, što se ironično vidi na profitu, koji toliko voliš zazivat. Bilo je par puta kada sam se opekla, ali srećom sve što sam izgubila je nešto novca. A novac se uvjek da zaradit.
Ali iskreno mislim da većina nas nije iz milijunaških obitelji, i svi smo trebali radit za sve tako da to i nije neki flex iskreno.
Osim Nrg-a. On se rodio u majbahu sa chivasom u ruci.
Neka se ne radi nedjeljom, napokon nešto normalno u ovoj državi. Niti neznaš da će ta nedjelja nekome značit sve jer nemaju niti jedan dan odmora.
Tzereen Ono što mene smeta (i opet, ne osobno jer nema nikakav utjecaj na mene) je to što ljudi više ne znaju ništa raditi sami. Nema druženja, nema pričanja, nema odgoja djece, već se skupe svi pa ajmo u shopping centar. Meni je to tužno.
Imam za tebe odgovor: Imaginarni prijatelji. Salu na stranu, di ti nalazis takve? Doslovno niti jednom nisam isao na druzenje u soping centar, cijeli zivot rostilji i druzenje uz koju pivu i metal. U soping centar ne idem ni kada moram, a jos manje znam da ljudi stvarno tamo idu.
- Uređivano
oxi Neću citirat jer si otišla predaleko. Svi mi imamo svoj križ i svoje muke i probleme.
Samo sam te htio pitat za kraj kako je ok da ti svojim radnicima ponudiš rad vikendom koji je plaćen više nego u redovnom radnom tjednu a ok ti je da drzava ne pita djelatnike koje su radili nedjelje i dobivali su veće plaće da li žele i dalje raditi nedjelje? Njima je to oduzeto bez pogovora.
@Tzereen Da čitaš s razumijevanjem bi razumio. Nismo rang Somalije ali bome ni jednog Beča. Ako će ikad prosječna plaća od 3500e biti u Hrvatskoj ja prvi dižem ruku da se zabrani rad i to ne samo nedjeljom nego i subotom.
Ako radim 6 dana u tjednu nedjelja mi je možda jedini dan da si obnovim garderobu, s klincima skoknem na slodeled, do parka, mekića etc. To ne shvaćaju gospoda koja rade jutarnje smjene od pon-pet. A ovo da se ljudi druze po shoppong centrima mi je apsurd i prvi puta čujem za to. Mijenjaj okolinu/prijatelje. Da si ostao u zagorju nebi imao tih problema. Gotovo svaki vikend kletica klopica druzenje i zezancija. I belot naravno.
Ima urbana legenda kaj ljudi govore na samrti, ni jedan na kraju ne kaže trebao sam više raditi i ostvariti još veći profit.
- Uređivano
doctorfreak Neću citirat jer si otišla predaleko. Svi mi imamo svoj križ i svoje muke i probleme.
Nisam otišla predaleko, sa kauča sam se preselila u kuhinju, dvije prostorije dalje.
Sterlok profit je sve. I kupovanje tampona i piva nedjeljom. Neki ovdje bi to nazvali savršenim obiteljskim nedjeljnim izlaskom.
- Uređivano
foggy sorry, fakat ne kužim kaj si napisao. Kaj imaginarni prijatelji? Ja imam imaginarne prijatelje? Ti po centrima imaju imaginarne prijatelje? Fakat ne kužim.
Ja imam sreće da sam ili ta generacija ili jednostavno imam takve prijatelje da se i dalje druže normalno. Da se uzme dijete i ode se na Sljeme ili Maksimir radije nego u shopping centar.
Ali isto tako kad iz nekog razloga moram skoknut do shopping centra, vidim da su tamo cijele obitelji sa djecom. Na poslu čujem da tamo idu obitelji s djecom. Jer ne znaju kud bi, gdje bi. kaj bi sa sobom, nego rađe tamo. Ne da im se odgajat djecu već iz zapiknu u igraonu ili ih vode po dućanima da ih distraktaju, umjesto da pričaju s njima. Pa evo, ako se ne varam i Tuhy može posvjedočiti da su shopping centri puni ljudi koji kao obitelj idu tamo na vikend druženje.
A da ne spominjem ekipu koja izađe u kafić i šuti. Toga ima posvuda. Čak je i nebitno koji spol. Nakon kina se recimo znamo zaletit u Mekić na kavu i sjedimo i pričamo cijelo vrijeme, a kraj nas 4 dečka sjeda za mobitelima, piju colu i šute više od sat vremena. Ili pak kava na skroz drugom mjestu. 3 cure, cijelo vrijeme mobitel vani, slika sebe, slika mobitel, slika drugu, tiktok, instagram, koji kurac je sad već u trendu, a međusobno niti riječi. Meni osobno ni iz džepa ni u džep. Nit su moji frendovi nit utječu na mene, ali meni je to iskreno žalosno. Kao društvo stvarno propadamo. I recite da sam star, da sam metuzalem, da je ovo razvoj i napredak i da su oni meni glupi ko što sam ja bio glup svojima dok sam slušao Marilyn Mansona. Ali bar sam se actually družio. Pričao, učio, razvijao, stecao iskustva. A ne buljio stalno u ekran. A smiješno je da to pričam na gamerskom forumu, ali vjerujem da je većina nas ovdje unatoč fokusu na gaming i dalje svjesna da ekran nije sve na svijetu.
oxi Ja za sebe imam taman, i ne treba mi ništa više. Dužna nisam nikome. Da dušu prodam za bolji auto? Nakit? Da netko zbog mene ima grč u želucu svako jutro kad otvori oči? Radije ću krepat gladna. Jer znam kako je to. I to nebi nikad nikome zaželila ikad.
Tužno je na ima jako malo ljudi koji razmišlja na način kao ti, a i previše onih koji se ponašaju ovako:
doctorfreak Da u poduzetništvu je profit sve
doctorfreak Svi su zamjenjivi i bilo tko moze dobit otkaz bilo kad.
Iskreno mi je teško ni zamislit da netko tko se je sam školovao i radio godinama u takvim uvjetima može nakon toga uopće imat ovakav mentalitet.
Tzereen pises za Zagreb, ne za sve ljude u drzavi. Ne sudi po opazanjima u jednom gradu. I opet, probaj zamislit da ti imas klinca, posao, zenu i ostale obveze, dodes polumrtav u vikend, na uzarenom asfaltu grada, ne stignes igrat, imat vrijeme za sebe i kako bi odradio obvezu prema tom djetetu i obitelji. Nije ti svaki dan isti, nemas energije ponekad, zivcan si, odes na prvo mjesto koje ti padne na pamet.
Osim toga to je ZG. Suma danasnjeg dana kod mene sa sinom je igranje ujutro vani, odlazak u park, zaljevanje jagoda i ostalog voca i povrca, opet igra vani, pobiranje pomidora, krastavaca i tikvica, trening uz sina, malo nogomet, voznja traktorom, igranje u kuci, citanje knjiga i sad spavanac. Odoh u Diablo
E sad bez shoping centara će ići u zološki, na Jarun, Bundek, bazen, u šetnju, park itd.
Sad će se djeca drogirati.
chono pises za Zagreb
Znaš što tu kod mene na selu rade mladi? Sjede na litici i bacaju gromade niz tu liticu u more i vrište dok netko ne zove policiju ili ne naleti netko sa ptsp-om i ostatkom oružja iz rata pa se razbježe kada čuju ratatata
Neki dan netko nekoga pogodio metkom u nogu jer su se svađali na golf terenu oko parkinga ali nisu zvali policiju jer si znaju obitelji međusobno
Da netko snima ovo moje selo, bio bi top trash reality show.