Da se nadovežem samo na ovo za policiju. Kad se upisivalo u srednju, ako si htio u "bolju" četverogodišnju školu morao si imati 4.9 ili 5.0 prosjek plus prijemni. Da bi završio tu istu srednju sa boljim ocjenama i položio državnu maturu za dalje nisi imao vremena skitat se po gradu po kavama i svakojake akrobacije i markiranja i izlasci i konzumiranje alkohola i drugih stvari i jer bi nakon 20ak neopravdanih letio iz škole i bilo je gradivo koje nisi mogao naučit u jedno popodne prije testa, nego konstantni rad i ponavljanje teorije i prakse. Npr padanje razreda u mojoj školi je značilo polaganje 3-4 predmeta za drugi smjer jer nije se imalo smjer u koninuitetu osim medicinske sestre. Padneš li opet letiš iz škole.

Koliko sam ja vidjela davnih dana kad sam bila u srednjoj, trogodišnje škole su bila puno fleksibilnije sa učenicima koji su problematični i tolerirali divljake koji poslje završene te iste trogodišnje škole nemaju kamo sa prosjekom 2.7 osim u institucije koje to toleriraju i daju im posao poslje svega nakon jednog tečaja koji traje najviše godinu dana.

Npr kod nas su na glasu bili ljudi iz pomorske škole kao kromanjonci i divljaci, ti ljudi su redovito razbijali buseve u kojima su putovali svako jutro, par puta su i bacali druge učenike kroz razbijene prozore autobusa, maltretiranje profesora i srugih ljudi je bila zabava, a jednom me jedan dječak od 120 kila učio 20 min kako razbiti nekome nos da kost uđe u mozak jer sam imala nesreću propustiti autobus s kojim originalno idem u školu pa sam morala sa "njihovim".

Većina ljudi kojih znam da su iz pomorske su sada upravo policajci, isti ti koji su na norijadi vadili vodu iz mrtvog kanala punu govana i gađali ljude govnima po gradu jer to je jako smiješno, i za vikende prodavali bijelo drugim maloljetnicima i aktivno tražili probleme i tuče.

Sjetim se kako su prilikom jednog izlaska dok smo bili ludi i mladi izvukli dvojicu pijanaca iz kluba i svukli ih vani ispred kombija i usred zime ih poljevali vodom par sati dok su se tresli.

Neznam koja je procedura, ne kažem da je lako bit policajac, ali trebali vi svi proć neke osnove psihogije i pružit im psihološke konzultacije po potrebi jer nagledaju se i prolaze sve i svašta.

oxi pa prolazili su dok je policijska akademija bila upravo to, akademija. Psiho fizicke obuke za struku, polaganje vozackog u akademiji, ostatak predmeta koji je osmisljen da razumijes zakone, postupanje sa ljudima u raznim situacijama, da razumijes psihologiju covjeka, da udes u sustav kao strucna osoba koja ce sluziti sustavu i stititi ljude.

oxi a jednom me jedan dječak od 120 kila učio 20 min kako razbiti nekome nos da kost uđe u mozak jer sam imala nesreću propustiti autobus s kojim originalno idem u školu pa sam morala sa "njihovim".

How I met your mother @fensisuperstar

Svim Štefekima, Šteficama, Stjepanima, Krunoslavama sretan imendan!

Nakon više od godinu i pol stanke, vratio se jedan od najboljih kanala na YT! Ovaj put sa ne toliko hladnokrvnim, koliko nepodnošljivim ubojicom. Pa čovjek normalnu rečenicu ne zna složit!

Ta kad ga uzme u usta, dobiješ osjećaj kao da si ga u bure stavio.

Sa jučerašnjeg božićnog koncerta u Ciboni.

Zgb. gazda Tomek, kako samo milo i zadovoljno gleda zgb. nadbiskupa u njegovom uvodnom govoru. Čovjek bi pomislio da će uskoro krenut na vjeronauk.

Mene je posljednjih godina igranje počelo umarati puno više od posla. Zbilja to mislim. Jel ima još netko takav dojam?

weky Kako pristupaš igranju? Je li više kao "obaveza" da budeš u toku ili baš imaš interes pa te pusti?

weky ja zato igram u kraćim intervalima (sada s malom bebom ni ne mogu duže) pa mi bude ok (npr. jedan multiplayer meč ili par questova u SP igri). Jako rijetko igram duže od sat, sat i pol vremena u komadu.

weky Kad igraš Fortnite.