Heheeheh,nije isto,ali good point
The Walking Dead
Odlicna epizoda,napeta i zanimljiva.Ajde da ne odgovorim odmah na ovo, tj. da se ne posvadimo, zanima me tvoje mišljenje zašto se nemogu recimo držati izvora, u ovom slučaju stripa, po kojem su počeli raditi seriju...?:)
I ne kuzim kak vam nije jasno da je nemoguce drzat se stripa,izmjene se moraju raditi da bi funkcioniralo,rijetki su predlosci koji su stopostotno vjerni knjizi/romanu/stripu i sto prije si to utuvite u glave manje budete kritizirali.
Čisto me zanima, jer znam da sam kroz život pogledao masu odličnih i vjernih adaptacija, što stripova, mangi, knjiga i svega i svačeg, pa želim pročitati zašto misliš da se ne može pratiti Walking Dead strip...
Nemoramo se svadjat,mozemo normalno diskutirat :)
Ne kazem da se ne moze,ali vjerujem da postoji razlog zbog kojeg skrecu ponekad sa izvornika,koji su ne znam,ali vjerojatno postoji.
Nemoramo se svadjat,mozemo normalno diskutirat :)Ma nisam ni mislio posvađati, samo sam malo defenzivan što se tiče tako nečeg, pogotovo te vrste umjetnosti i gejminga...
Ne kazem da se ne moze,ali vjerujem da postoji razlog zbog kojeg skrecu ponekad sa izvornika,koji su ne znam,ali vjerojatno postoji.
Pa ovaj zombie/post-apokaliptični đir koji je postao IN u zadnjih par godina je poprilično sigurna zona, barem za filmove i serije i zato su dečki koji su pisali i crtali Walking Dead okrenuli to više na neku dramu i život u toj situaciji... I samim time, znali savršen scenarij ići mjenjati i raditi ovakve gluposti kakve rade u zadnjim sezonama su nedopustive i nema nikakve potrebe za tim...
Sorry što rageam, ali počinje mi serija ići na živce i ubio me Fenix sa nekim prohtjevima danas pa sam malo lud...xD
Baš trebaš biti zadovoljan što gledaš/čitaš dvije različite dimenzije ove franšize.
Ako se odsustvuje od stripa, da bi se uradile neke nove smjernice, to je onda još bolje za tebe koji si već čitao stripove, jer onda donekle ni sam ne znaš šta će se dalje desiti, što daje poseban šmek neizvjesnosti ili zadovoljstva.
Ako sam pročitao knjigu i imam film u svojoj glavi, zadnje što mi treba da vidim jeste neku vizuelnu adaptaciju te knjige, jer mi je bespotrebna (zato jer sam taj film već gledao, na svoj način naravno).
E pa onda su mogli seriju nazvati bilo kako, a ne Walking Dead, jer nije Walking Dead...:)
Ako je smrt nekoga lika važna za daljni razvoj priče, onda tako mora biti jer, jer svako odsustvo od toga je po meni bezveze... To mene najviše zanima, što zbog jebenog 9gaga i sličnih sajtova gdje curice svršavaju na Normanom lik Daryla i zbog novaca koji im to donosi, da se fanovima uništava cijela priča i feeling serije... Sranje... Ne kažem da Daryl postoji u stripu...
Zamisli da su u "Pjesmi leda i vatre" u ekranizaciji, recimo odlučili ostaviti na životu Robba Starka, recimo da se nekome to prohtjelo, pa koji bi to kaos bio čoeče...xD
Ali kad sve sabereš i oduzmeš i prepustiš ocjenjivanju same ekranizacije, tj. dosadašnjeg serijala, pričamo o lijepom materijalu koji opstaje vec 6-u godinu.
I koji je uprkos svim tim nedostacima/novitetima jako jako zabavan.
I to je ono za što smatram da je najvažnije, ne lomeći živce o takvim stvarima.
Što tiče svega ostalog, od glume pa do umjetničkog izričaja, lokacija, make up artista itd, nemam zamjerke... Samo eto, smeta me što su uzeli ime, kupili valjda prava i napravili nešto što nije dostojno Walking Dead imena, to me malčice ljuti...:)
kome smeta neka prestane pratit ;)
kome smeta neka prestane pratit ;)Znači da nemamo pravo imati svoja mišljenja i na temema predviđenim za to se i raspravljati...?
imas ti pravo na svoje mišljenje naravno , ali naporan si
imas ti pravo na svoje mišljenje naravno , ali naporan siKome sam naporan neka ne čita moje postove...
Good pointimas ti pravo na svoje mišljenje naravno , ali naporan siKome sam naporan neka ne čita moje postove...
Da ne bude off, gledao malo na preskok, kenja kao i do sad
Meni je vrhunac drame i možda najbolji Walking Dead trenutak bio predzadnja epizoda 2. sezone kad pogine Shane. Odlično snimljeno.
Nakon toga se osjeća odsutstvo Darabonta.
Da se razumijemo, serija je imala nekoliko odličnih epizoda od onda, ali nije to više to.
Probleme vidim u sljedeće dvije stvari. Prva je to da su stvarno previše otišli od stripa. Ima dobrih odluka kao uvođenje braće Dixon, ali je puno više loših odluka. Također, sezone su jednostavno preduge. Ključ ovakve serije vidim u dobrom miksu kvalitetne akcije i drame, a ovdje se taj ritam gubi zbog sezona koje moraju imati filler epizode. Smatram da bi serija imala puno veći utisak na gledatelja kad bi imali cca 10 epizoda po sezoni.
To mene najviše zanima, što zbog jebenog 9gaga i sličnih sajtova gdje curice svršavaju na Normanom lik Daryla i zbog novaca koji im to donosi, da se fanovima uništava cijela priča i feeling serije... Sranje...Što se toga tiče, možda i dođeš na svoje - http://www.cheatsheet.com/entertainment/the-walking-dead-4-reasons-daryl-will-be-the-next-to-die.html/?a=viewall
Kako stvari stoje, na kraju ove ili na početku sljedeće sezone nešto bitnije bi se trebalo dogoditi. A to ovdje znači smrt jednog od bitnijih likova.
Da se malo osvrnem na seriju nakon prethodnog posta. U trenutku kad sam komentirao, bio sam odgledao tek 5 epizoda 6. sezone.
Sad sam nadoknadio to i ne znam što, ali nešto su promijenili u drugoj polovici sezone. Koriste humor, nema egzistencijalističkih razgovora koji se svode na A: "The world is ending!" B:"No it's not! It can't!". Soundtrack je puno bolji i općenito je atmosfera opipljivija. Druga polovica sezone je mogu slobodno reći odlična i vrlo dobro napisana. Ponavljam, ne znam što su promijenili, ali neka tako nastave i onda će serija opravdati 8,6 na IMDb-u za razliku od prethodnih epizoda.
Evo i ja pohvatao sve epizode ove sezone zadnjih par dana pa sad čekam s vama. Solidna sezona s nekoliko odličnih epizoda, ali i pun k prosječnih. Previše filler epizoda, a ovo dijeljenje likova po epizodama mi već ide na k.
Također puno previše soap opera drame.
Pratim seriju od pocetka,al sad mi to nekako postaje mlako,bezidejno..
več duže vrijeme je serija samo natezanje , bude jedna dobra epizoda i onda opet par loših
Znaci jedan free tip posto je Uskrs,ako vam nekaj ne valja nemojte gledati,vrlo jednostavno,trosite si dragocijeno vrijeme i patite se bezveze,vjerujte mi,lakse vam bude,a i nama kojima je serija dobra ;)
Sretan Uskrs svima.