Premda sveukupne ocjene i nagrade većinom pokazuju objektivno stanje, opet je sve to individualno,,kako neko doživi neku seriju (film / igru / knjigu...)
Premda imam osjećaj da Marks pretjeruje sa hvaljenjem TWD-a, opet, s druge strane, čovjek je znao brutalno opširno i iskreno opisati zašto je tome tako i teško da će ga itko uvjeriti u suprotno.
Šteta što pokvari dojam kad bez nekog razloga brutalno sposere Avengerse il GoT, ono, tek tolko da odbrusi nekome, al čovjeku je Twd odlična serija, sjela mu je i ne namjeravam ga uvjeravat u suprotno.
Ja sam prve 3 sezone progutao u niti mjesec dana, pomalo njurgao na 4-tu i 5-tu, i onda jednostavno odustao na polovici šeste...nije mi više imalo smisla.
Ali ne namjeravam sad one koji nastavljaju gledat uvjeravat da su tupave ofce il nešto...paše nam nešto drugo, razmimoilaze nam se mišljenja o kvaliteti neke serije i tu treba podvuć crtu, ne treba u krajnosti sa uvjeravanjima drugih da je baš tvoj stav o nečemu jedsn jedini ispravan.
Breaking Bad 4-tu sezonu razvlačim već pola godine. Izgubio mi je onu napetost i kvalitetu prijašnjih sezona. I dalje kvalitetno, naravno, ali nemam volje za gledat, pa makar milion puta bila proglašavana najboljom serijom ikad.
GoT je (meni osobno) specifičan, obožavam taj svijet koji je Martin stvorio o knjigama i osobno mi je svaka epizoda pod povećalom.
Možda pretjerujem, ali stvarno sam htio kvalitetnu ekranizaciju tih knjiga, kao što želim i kvalitetnu ekranizaciju First Law knjiga.
Zbog toga mi je, recimo,,druga sezona među lošijima jer su previše zasrali sa nekim nelogičnostima u odnosu na knjigu, a ni preglumljivanje baš nije pomagalo.
Vidi se da su se pogubili sa kvalitetnom razradom scenarija i (opet) nelogičnostima u zadnje 2 sezone, ali izvlači ih produkcija, kvaliteta glume pojedinih likova (ne, definitivno ne mislim na Dany) te pojedine epizode sa nekim epic fightom.
Tu treba izdvojiti i Miguela Sapochnika, redatelja epizoda popit Hardhomea, koji ja kvalitetu tih epizoda koje je režiral dignul na filmsku razinu.