Okej, procital si knjige, ali nijedna serija ili film koje su po knjizi nisu niti pokusavaju biti preslike predloska, imaju odredjene slobode koje i koriste, ja sam ih isto procital svei nisu mi smetale izmjene u seriji jer kuzim da je nemoguce doslovno sve isto stavit u seriju i ne smeta mi uopce jer to je adaptacija, meni su sve sezone vrhunske, pa i zadnja kolko god da je rushana ipak se cijelo vrijeme nekaj desava i zanimljivo je cijelo vrijeme i zanima me kam budu isli sad bez Martina koji im daje samo smjernice kak se zavrsava prica, to sam skuzil da nijedan fanboy neke knjige ne kuzi.
Nije problem razlika između serije i knjige jer realno ne možeš ti u potpunosti prenjeti knjigu na ekran. Knjige su pisane iz third-person POV-a različitih likova i u njima često dobiješ pristranu rekapitulaciju određenih događaja, te upoznaš te likove na puno dubljoj i osobnijoj razini. Serija ti to ne može prikazati (osim da, ko sapunice, likovi nariraju svoje misli) i odmah se dost stvari mora izmjeniti.
Problem je taj što su pisci sa gubitkom source materijala ostali bez guidelineova kako i kuda dalje i morali su početi sami izmišljati razne plotpointove kako bi nas držali zaintersiranima. Low point 7. sezone je predzadnja epizoda, kad idu pokupit jednog zombija kako bi ga odnjeli u King’s Landing. Gendry je uspio otrčati do Zida, gavran je uspio doletiti do Daenerys, a Daenerys je uspjela sa zmajevima doći do Snowa i ekipe - sve to u vremenu koliko ke trebalo da se zaledi voda oko njih. Na dalekom sjeveru u debelom minusu. Dobiješ dojam da su svi isključili mozak i odlučili sve pare bacit na epske bitke i fine efekte.
I nemojmo zaboravit masakr Daenerys koja je odjednom bipolarni retard. Jedan tren brije kako ona nije njen otac i kako će nastojati biti milostiva, a idući tren spali Tarly Seniora i Juniora jer nisu htjeli kleknuti wtf.
Al da, sve kaj se razvlači je koma. Mislim druga sezona TWD-a se cijela odvijala na farmi, a to se u stripu riješilo kroz par brojeva. Serije se trebaju ugledati na Orphan Black di je svaka epizoda rollercoaster ride.