Pa koje kritike?Kritika da je druga sezona bolja od bilo koje kasnije je apsurd
Samo bih ovo izdvojio prije generalnog odgovora jer ovo nisam rekao. Rekao sam da je meni druga sezona bolja od svih dalje te sam rekao da je kritika koju serija dobiva, a dobiva ju danas puno, sasvim opravdana.
Nije problem suho lišće ili pad kombija protiv zakona fizike. Mislim, je, problem je, ali dosta serija ima takve gafove. Problem je u likovima i smjeru radnje, to pokušavam reći. To su ozbiljni problemi za neko djelo, kada likovi ne evoluiraju, već se vrte u krug. Stavio si sliku s kraja 4. sezone. Pa Rick se od onda vrti u krug i jedino što njegov lik spašava je Lincolnova odlična gluma koja ispodprosječno napisan tekst pretvara u predstavu vrijednu gledanja. U četvrtoj je postao takav za preživljavanje, onda se pokušao u Alexandriji polako prilagoditi drukčijem životu pa je onda opet postao nemilosrdan pa je došao Negan koji mu je oduzeo moć (ok, tu priznajem da je mrvicu drukčije izvedena ista stvar), onda eto opet se digao protiv Negana. Ide u jednom te istom smjeru. Ideja da se Rick muči s balansom života u "normalnom" svijetu i borbe protiv svih koji žele zlo njemu i njegovoj obitelji je na papiru odlična, ali je problem što se ti ekstremi prečesto izmjenjuju i to postaje dosadno. Bezidejni su sa smjerom gdje žele dalje voditi likove. Daryl stagnira, ne vidim više ikakav razvoj kod njega, a to mi ubija srce jer mi je jedan od najdražih likova.
Walkeri takoreći nisu prisutni, a šokantne smrti vezane uz njih nije bilo još od pete sezone. Likovi su postali superheroji u takvom svijetu, Rosita nosi kratke hlaće u svijetu gdje te ugriz zombija može ubiti. Ma to ubija imerziju. Nasilje je postalo nasilje koje nije u sversi napretka radnje. Nema te vrijednosti šoka, jednostavno kada se dogodi nešto nasilno si mislim: "Eh, je ga opet bezveze pretjeruju." Ostajem pri tome da je premijera sedme sezone bio labuđi pjev ove serije.
Smiješ se Game of Thronesu, da te pitam, koliko si epizoda GoT-a odgledao?
I
OPET ponavljam, super, uživaš u seriji, ali bogami kritizirat ću ju, a ne samo odustati s gledanjem. Zašto? Zato što serija tu kritiku zaslužuje. I zato što ima puno boljih serija koje su otkazane zbog toga što ljudi nemaju strpljenja ili želje gledati stvarne likove i radije gledaju nešto što im mozak baca na pašu, koliko god to nešto ne imalo smisla. Smeta me da se jedna serija kao Quarry ili Deadwood ili Hannibal ili Southland otkazuje unatoč tome što puno više pažnje posvećuju pažljivom razvoju likova i napretku radnje, dok Walking Dead ide dalje jer AMC mlati lovu.