stitrek
Bio sam u krivu za materijal kontrolera. Nije gumi plastika već čista plastika a samo malen dio bočne strane je guma da sprijeći proklizavanje iz ruku.
Pošto je to bilo sve onak ljepljivo i na dodir kao guma a zapravo slojevi masnoće od ruku i svega pomalo i to me malo čudi zato što ga rijetko koristim i dok sam igrao na kompu čistio bih ga alkoholom ali valjda od dugog stajanja se nakupilo toga.
Skužio sam da nije od gume po zadnjem poklopcu gdje su baterije koji ima na sebi diijelove površine koja se sjajila odnosno čista je bila pa sam se upital kak sad ovo a ostalo je guma a isti komad dijela.
Idem ja čistit sa alkoholom sve više i više a krpica crna kao od čađe i kako god krpicom prolazim po površini tako se ta masnoća razvlaći ali je je sve manje i manje.
Poslušal sam tvoj savjet pa sam neki dan malo wd-40 šiknul i trenutno nije pomoglo ali se možda masnoća ipak počela omekšavati.
Sad baš čistim taj kontroler i trebat će mi neko vrijeme i više tih suhih maramica koje su nekoć bile vlažne ali ishlapila vlažnost pa ih rabim kao suhe krpice za prebrisavanje sa alkoholom i bez plus još nove vlažne maramice.
Eto za kraj valja redovito čistit te gadgete najbolje običnim alkoholom i krpica. Gadgeti koji su često po rukama ili u prostoru gdje se puši gdje ima neke masnoće u kapljicama u zraku npr od kuhanja ak se ne uključi napa pa se prostre po čitavom stanu i sl. !!!
Da ne bi imal posel generalnog čišćenja ko ja sad.