Uvik Contra
Što vam je uljepšalo dan?
Danas napokon na more, kreće godišnji i tri tjedna uživancije. Prvo dva tjedna Pula, a onda još tjedan dana Jadrije kod Šibenika. Bili su nekakvi planovi da se ide s društvom na SIciliju ili u Napulj/Amali Coast no s obzirom na vrućine i preporuku da se ne ide u taj dio Italije ljeti ostavili smo Italiju za proljeće kad ćemo auto obići Toskanu u 8-9 dana Tako da tri tjedna sve četiri u zrak i laganini
- Uređivano
Jedva čekam i ja opet na more. Početkom 9-og kad se raziđe malo gužva. A Amalfi je želja također.. samo di su pare
Picek tako, tako…
Imas dijelova Italije sa ljepsim i ciscim morem, nego pojedini dijelovi Istre.
Primjerice dio zapadne obale Istre ima muljevito i pjeskovito dno, blatno more, meduze i ostale pizdarije. Jednostavno ne mozes usporediti cistocu mora sa drugom stranom, primjerice Rabac, Brestova ili Brseč. Nebo i zemlja razlike
weky slažem se, Toskana je vrh vrhova, bio sam dva puta i svaki put obišao nekoliko gradova iako se nisam duže zadržavao. Žena nije nikad bila, a san joj je posjetiti taj dio Italije tako da idemo iduće godine, a ni ja se ne bunim da opet odem tamo. Koliko god da ideš uvijek možeš otkriti nešto novo.
Lani sam se kupao svega 15 puta. Ali zato ove godine idem barem 5x tjedno, a krenuo sam od 15.6. Uživanje na maks.
Pula i okolica je predivna jer stvarno imamo masu odličnih plaža i mjesta za kupanje.
Tako da mi je danas more uljepšalo dan
Bas lijepo od vas sto se javite i ne zelite da se podruzimo i da vam pokvarim godisnji
weky Italija je top, top, top. Samo guštaš u hrani, piću, ambijentu i nevjerojatnoj atmosferi, pogotovo po manjim mjestima Toskane i Lacija.
Moja omiljena destinacija za odmor. Draga i ja već prošli dobar dio države unatrag nekoliko godina, ostao nam je još jug Italije (prvenstveno Sicilija).
Nova ostavinska jer su našli još dva zemljišta kojima sam novi vlasnik
Već si bila poželjna udavača, zaustavi se dok je vrijeme.
oxi A kužim to…moji isto imaju raštrkanih parcela zemlje, ja teško da ću ikad biti neki veći poljoprivrednik, stočar, voćar ili sl., oni ne žele prodati jer djedovina i to, tako da me isto čeka zajebancija kad njih ne bude. Nisam nezahvalan, to je naravno isto vrijednost (prije se puno više cijenila), ali realno, kod nas bi većinu te zemlje trebalo otkupiti i okrupniti te se orijentirati na kulture koje daju dobar prinos i imaju budućnost. Ili stvoriti neku tradiciju ruralnog turizma, što čast izuzecima poput nekih termi/bazena i planinsko-brdskih odmarališta uz oarkive prirode i sl. i dalje ne vidim kao neki veći potencijal ovdje u Slavoniji.
- Uređivano
Zero ovo što imam, imam sve na moru, sad je počelo nicat po planinama. Zato jer nono nije sredio knjige pa sad niču ko gljive poslje kiše. A još jedan plus je što je općina napravila vinograd na jednom zemljištu uz more, i nisu skužili da su nam uzeli 300 kvadrata od 1200 što je naše, i sad moraju plaćat najam meni jer su mi besplatno raskrčili šumu i posadili lozu jer su to napravili za turiste. Smijeh. Ali ja se smijem sve do banke tako da me nije briga pretjerano. Možda jednog dana treća kuća tamo jer je pogled za 10 i more je direktno ispod ali razmislit ću o tome.