Da bar. Blagoslovljen sam sa seboroičnim dermatitisom. Ne smiš mliječne proizvode, umjetna sladila, jaja, crveno meso, orašaste plodove, kavu...
Odreka sam se otprilike pola toga, jaja je bilo najteže ostavit. Meso ne dam nema šanse a unos kave sam smanjia maksimalno. I dalje đubre izbije dosta često veći dio godine ali je bolje nego prije.
Ja to imam takoder, na zatiljku, hvala bogu na faci ni nigdje drugdje nemam
Treba se pomiriti s tim da je to neizljecivo i da se samo treba pokusati drzati pod kontrolom. Ja sam bio isprobao sve moguce kreme, nista nije pomagalo, onda mi je doktorica propisala kortikosteroide i to se ocistilo u doslovno jedan dan, ali se to smije koristiti max 2-3 tjedna u komadu i onda treba stati mjesec-dva. A kada sam citao kakve sve nuspojave ima i kakva sranja izaziva (jer to doslovno potisne simptome natrag u tijelo dok se koristi), i da kada prestanem koristiti bude jos gore nego prije, sam odustao od svega toga.
Sada kosu perem sa onim najjeftinijim samponom protiv peruti, iz prehrane nisam izbacio apsolutno nista (nakon sto sam bio radio pokuse od 2-3 mjeseca sa izbacivanjem mlijecnih proizvoda, zitarica itd..), i stanje mi je koliko toliko prihvatljivo. Svakih mjesec dana bude na par dana malo gore, ali uopce ne obracam pozornost vise na to.
Ti bar na moru zivis pa bi ti u teoriji trebalo biti bolje, trebas se sada preko ljeta sto cesce u moru kupati i biti pod suncom, meni je to strasno bilo pomagalo.