Nanox7
Definitivno astrolog.
U startu ima jaku magiju, leveluj mu za pocetak endurance, sto je stamina odnosno pokretljivost.
Bez agilnosti i brzine u soluls igrama si glineni golub.
Inteligencija je u startu 16, ona u ovom slučaju znači jačinu magije i štete koju praviš neprijatelju. To pojacavaj konstantno sve dok ne dođes do levela gde se to zbog tzv soft capsa ne isplati (ovo cu ti objasniti kasnije sta znači)
Pošto Astrolog ima najveci nivo magije na početku nju neko vreme ne diraj, nego opiči po fitnesu.
Mind podrazumeva 2 bitne stvari:
Prvo pojačava duzinu i kapacitet magije, tebi ce sa ovom klasom trebati mnogo.
Mind je poput inteligencije takođe visok, dobijas 15 u startu, tako da i ovo za pocetak ignorisi, imas dovoljno.
Drugo, mind ti pojacava sposobnost da pamtis i primenis nove recepte, odnosno čini.
Endurance, odnosno fitnes je na 9, pojacaj ga odmah, objasnio sam zasto
Vigor je životna energija, u ovom tipu igre ovo bi bio najbitniji parametar ali posto Astrolog ima jaku magiju i preferira borbu sa distance, vigor ne mora toliko da se bilduje kao u prethodnim igrama, pozeljno je da bude srednje visok sa ovom klasom.
Tebi nije cilj da ulazis u klinč, mada tesko je izbeci bliski kontakt.
Tu dolazim do poslednje stavke koju trebas levelovati, a to je strenght.
Dakle sirova snaga, jačina udaraca koja je bitna za hladno oruzje, posebno teske mačeve .
Strasno bitan parametar, no sa Astrologom on takođe moze biti u drugom planu.
Imaj ga kao rezervnu opciju kada ostanes bez magije ili te stisnu bas blizu i okruze sa svih strana.
Strenght bilduj postepeno do nekog srednjeg nivoa.
U startu dobijes 8, mozes ici do 18, tada vec postajes hibridna klasa, onaj popularni magični vitez koji je ekspert za magiju ali i za blisku borbu.
Preporucujem koplje, za lako ti je potreban lvl 10 a za tesko 13.
Kao što vidis, da bi dobio neko oruzje, moras određene parametre podici do trazene visine.
Dalje, u startu prilikom izgradnje lika imas mogucnost da mu podaris jedan dodatni poklon
Nakon kreacije, idi na opciju Keepsake i odaberi Golden Seed.
On ti jednostavno receno daje jednu dodatnu flašicu ili unuče, al ne sa rakjiom , nego ga iskoristi ili za obnovu zivota ili za magiju.
U tvom slucaju daj prednost magiji, ona se trosi i trebace ti mnogo jer si slab sa odbranom, a ne zelis da se mlatis iz blizine.
GL. Pebble je početni spell i odličan je, samo ga nabudzi zajedno sa magicnim stapom. Brz je, pravi mnogo štete i uzima malo magije.
Carian Piercer, to ti je spektralni mač koji dobije erekciju i onda nabada sve u radijusu od 100 km
Pravi ogromnu stetu, i zapravo je mač koji bezmalo postane koplje.
Rainbow stone, zvuči pederski ali ovo je veruj mi vrlo bitan alat, u Blodbornu to su bili svetlucavi novcici, ovde su kamencici, bice ti putokaz u lavirintima i tamnicama, odnosno mracnim mestima, zahvalices mi kasnije jer se u ovim igrama lako pogubis i jos lakse umres i kamencici ce te sacuvati od poprilične frustracije.
Ja sam to naucio na tezi nacin u prethodnim solus igrama.
Ovo su ti neke osnovne stvari.
Moram razmisliti da li da levelujem do nekog nivoa statistiku Faith, jer nudi specijalnu magiju, vrlo mocnu, sa najboljim magicnim oruzujem, a to je B.Claw. Za to mi treba lvl 10, a početni je 7.
Ako hocu da budem piroman, morao bih do lvl 15.
Sve o ovome i generalno izgradnji Gandalfa mozes pronaci ovde.
Neka magija bude sa tobom
Amin!
ps. soft caps i hard caps znaci da pojacavas svoje atribute do nekog nivoa, a onda sve iznad toga njihova snaga opada.
Zvuči ko sranje na svahili jeziku, priznaj 😃
E ovako, uzmes recimo da bildas jačinu magije (ne znam trenutno soft, hard elemente) ali za svako oruzje, odnosno skils vazi drugaciji nivo visine.
I ti sada hoces sto jacu magiju da omlatis sva ona predivna stvorenja koja te napadaju.
U startu si dobio 16 i sad bi ti da to podignes na 20.
Super, sad udaras ko buzdovan Kraljevica Marka, ali ti bi još.
Moze, dizes na 30, sad si ko Ilija Gromovnik i da je ovo neka druga igra mogao bi da jednom rukom ladis jajca, a drugom lagano ores drumove turcima.
E al ne ide jer ovo je soluls zanr.
Igra je prepredena kurvestija i zeli da patiš.
Sada ti podizanje levela preko 30 za uzvrat donosi jako malo koristi, gotovo nista i fakticki bacas tesko stecene rune.
To je soft, odnosno tu nastupa hard, jer da bi opet poceo da dobijas velike benefite, morao bi da dodjes do levela recimo 50.
To je moguce, ali neprakticno jer ti silni baceni poeni, odnosno rune trebaju da nabudzis neke druge parametre.
Naravno, ako imas super jaku magiju, ti ces uloziti u podizanje recimo fitnesa jer si spor ko puz i ubija te i najjadni boss.
Ako si tu ok, a dalje se mucis povecaj vitality, itd... sad si vec skontao, čestitam.
Oću ja dobit neke pare za prenošenje dragocenog znanja na ove juniore?