Nije svako pitanje kritika i ne moraju odmah raditi obrambeni mehanizmi na jednostavna pitanja. Igru ću vjerojatno kupiti, a s obzirom da sam do sad prikupio jako malo informacija o njoj, osim onih bazičnih, sam i postavio ono pitanje koje i jesam. Igru radi isti proizvođač, ali ne zove se Dark Souls 4 niti Bloodborne 2. Naravno da od Rockstara u GTA 6 očekujem slične koncepte kao u GTA 5. Tako i ovdje me zanima je li ovo u principu uistinu nešto što bi mogli nazvati DS4 ili Bloodborne 2, ili se priča o novim mehanikama, načinu igre, bilo čemu trećem. Ok, očito imamo open world i više explorationa, to je jedna razlika. Nitko ne traži niti očekuje dark fantasy Gran Turismo, ali ne razumijem ovaj obrambeni gard (zašto bi ti ja išta govorio) na sincere pitanja. Je li hype zbog: imati ćemo ponovno istu stvar i volimo istu stvar; ili zbog; imamo istu stvar, ali će stvari x y z biti drugačije i vjerojatno bolje; ili zbog; izgleda kao ista stvar, ali prema beti uopće nije ista stvar i uzbuđeni smo zbog x y z.
Zašto se to smatra kao kritika ili kao izostanak interesa i hejt prema igri? U temu sam ušao zato jer me interesira, jer sam očekivao da će fanovi dati odgovore. Neki su djelomično dali, neki su se postavili s gardom: "šta imaš postavljat pitanja o kvaliteti, to je From, to ti je dosta". Ako je teško opisati igru, ok, isprike što sam uopće pitao.