maverick Da, 2D igre imaju dobru kameru 😃
FPS igre nisu igre, molim te da se uozbiljiš.

foggy 2D igre imaju dobru kameru

Imaju savrsenu, nerijetko.

FPS igre nisu igre, molim te da se uozbiljiš.

My bad.

Otkazali mi Collector's edition pre-order danas....

Tzereen

Ista stvar.

Ne znam , čak me i nije previše razočaralo, prvenstveno radi financija. 2 Collectorsa po 1300 kn u tjedan dana bi mi bila malo too much, makar si svaki mjesec stavim dio love sa strane.

S druge strane mi malo žao jer očekujem perverziju od igre pa sam htio imat ono jebeno izdanje...bar Steelbook da negdje ugrabim, majčicu mu.

A oke, jebajga...ima i gorih stvari u životu. Recimo, da mi otkažu Forbidden West Collectors 😆

Tuhy naruči launch edition u infomarku. Ide i steelbook.

Ja sam otkazao collector's Horizona i naručio Regallu neki dan na Mall HR

Neka mi netko ukratko kaže, što bi me trebalo posebno privući ovdje jer izgleda kao još jedna FromSoftware igra u nizu s natruhama ostalih rpg avantura u zadnjih ne znam koliko godina kao Witcher npr.

Pitam jer ne želim igrati uvijek istu igru, a iz svih videa mi izgleda kao da sam ovo već igrao.

blade još jedna FromSoftware igra

Dao si si odgovor!¨

blade što bi me trebalo posebno privući ovdje jer izgleda kao još jedna FromSoftware igra u nizu s natruhama ostalih rpg avantura u zadnjih ne znam koliko godina

Debeli, ne seri

😘

Tzereen naruči launch edition u infomarku. Ide i steelbook.

Pital sam ih sad dal definitivno dolazi. Negdje piše da ide, negdje ne piše niš.
            Ak ide, bacam preorder kod njih.

Ne seri i patroniziranje (ovo nije za tebe) kao da smo na forumu iz 2008. nisu odgovori. Ne znam tko je od vas igrao neku betu, tko je možda više upućen, zbog toga pitam. Kao netko tko je igrao Soulse, Bloodborne (ne i Sekiro) i više-manje svaki značajniji rpg ili third person igru tog tipa od neznam Planescape: Tormenta pa nadalje, ne razumijem prema viđenom što je ovdje drugačije i novo, jer imam dojam da se temelji sve na hypeu proizvođača i guštanjem u istim stvarima, umjesto u novima. Ne mislim da sam u pravu, zato i pitam da mi se dokaže suprotno.

@blade
              Ne znam koliko si pratio situaciju, ali od 2016. u viša navrata (intervjua) su jasno naglasili da rade na novom dark fantasy projektu nalik na Dark Souls s drugom formulom, tako da je ovako nešto i bilo za očekivati. Ja ne znam zašto su ljudi toliko iščuđavaju što je ovo kao DS, kao da su očekivali Gran Turismo dark fantasy i sad vidi odjedom čuda. U više navrata su nam dali naslutiti što se sprema i to su ispoštovali. Očito da ljudi dobro prihvaćaju tu DS formulu, žele više igara na tu foru, a oni to najbolje rade. Ukoliko si uživao u DS 1,2 i 3 i Bloodborne, onda ćeš i ovome. Mislim da ovo što imamo na YT da je to nije ni 15% onoga što Elden Ring zapravo je, još ako uzmemo u obzir koliko je mapa velika i koliko će se proširivati DLC-evima. Jedini način da vidimo o čemu se radi je taj da sami odigramo.

Nemam kaj pričati o tome kako funkcioniraju Fromove igre, ali ono na što se malo želim zakačiti je to spominjanje iste formule. Da, igre bi trebale s vremenom evoluirati, ali ne mora svaka igra inovirati. Isto tako, Fromu ovakve igre fino leže, dokle god nije zasićenje na tržištu, uvijek će doći kao osvježenje, pogotovo onima koji jako vole njihove igre. Ne očekujem od Naughty Doga da radi nogometnu igru, kao što ne očekujem ni od Rockstara da radi Call of Duty klon. Radiš ono što ti ide, a From je tu formulu pronašao.

blade zato i pitam da mi se dokaže suprotno

A zasto bi ti se dokazivalo sta? Igra ce biti klasicna refined from software isprobana formula, samo ovaj puta u open world okruzenju. That's about it.
                Uzmi ili ostavi...

Fico

"ali ono na što se malo želim zakačiti je to spominjanje iste formule. Da, igre bi trebale s vremenom evoluirati, ali ne mora svaka igra inovirati. Isto tako, Fromu ovakve igre fino leže, dokle god nije zasićenje na tržištu"

OK,

From ima isti gameplay i animacije lika od svoje prve igre, (Sekiro izuzetak) i fanove boli bambus za to jer - "bitan je gameplay"

Pošteno;

ali onda ti isti ljudi, (ne kažem doslovno za sve ljude na ovom forumu) seru po Ubisoftu, ali i svim drugim kako ne "inoviraju"!

Sada će me se tu poljuvat kako ne kužim, ali jbg..... Treba nekad skinut naočale!

doktor1 Sada će me se tu poljuvat kako ne kužim, ali jbg..... Treba nekad skinut naočale!

Ne razumijem sta ocekivas kad ovako sta napises

From ima isti gameplay i animacije lika od svoje prve igre, (Sekiro izuzetak) i fanove boli bambus za to jer - "bitan je gameplay"

Smatras li ti da dark souls i Bloodborne imaju isti gameplay i animacije? Ja ne smatram i znam sa sigurnoscu da nije tako. Znas kako? Jer sam utukao sate i sate i razlike su ocite. Mogu se sloziti da su ds i ds2 jako slicne igre, ali zatim dolazi BB koji uvodi nove mehanike, potpuno mjenja gameplay koji se manje bazira na shield/block/roll, a vise na parry i opcenito agresivni spram defenzivni pristup.
                  Zatim izlazi ds3 koji kombinira dosta stvari iz prva dva ds-a i bb i samim time se i gameplay mjenja, ne drasticno, ali nije ni isti.

Nije dovoljno napisati da je gp isti i nedati primjere, a to je ono sto gotovo svi sto dolaze u teme o from igrama (a ne da nisu fanovi, nego mi se cine kao da su hejteri, iako ne vidim zasto i nije mi jasno sto vama smeta uzbudjenje nas oko ove igre, ali to vjerojatno ni vi sami ne znate) rade.

Tako se pricalo o grafici Elden Ringa koja uopce nije ni blizu toliko kriminalna kao sto se davalo procitati iz necijih komentara.

Zatim animacije lika (sto facijalne sto kretanje itd), koje definitivno nisu na razini velikog djela industrije, ali ja smatram da zelja ovih igara ni nije da postanu Naughty Dog igre niti to mogu. Da bi mogle napredovati, mogle bi, ali to u ovakvom tipu igre i igracima koje zanima zbilja mislim da je zadnja rupa na sviralu.

ali onda ti isti ljudi, (ne kažem doslovno za sve ljude na ovom forumu) seru po Ubisoftu, ali i svim drugim kako ne "inoviraju"!

Slobodno napisi koji to i stavi navode.

Osobno kad i pisem nesto u npr AC temi pisem jer me taj serijal zanima i apsolutno nisam nikad bio zagovaratelj nekih inovacija u spomenutom serijalu, vec, bas suprotno, ustrajem u zelji ka povratku korjenima.

Ono sto spominjem je vise moje prirode jer ne volim ogromne open world igre i rpg elemente koji se guraju u svaku igru dns te ne volim nacin na koji se prave sa beskonacno upitnika i fetch questova razbcanih po mapi koji ne sluze nicemu doli grindu i prolongiranju igre, umjesto da budu nesto smislenije, bar sto se tice side misija, kao u Witcher 3 gdje sam nagradjen za svoje vrijeme vrlo dobrom naracijom i vecim uvidom u svijet, likove i lore igre.

Kada imam nekih problema sa igrom potrudim se napisati na koji mi nacin nesto smeta. Napisati npr gameplay je sranje ili igra je ista kao prosla, trazi barem da malo objasnim tu tvrdnju.

Osobno nisam ovdje procitao konstruktivne kritike u moru postova, nego vise neke tvrdnje koje proizlaze iz osobnog problema sto su drugi ljudi obozavatelji fromovih igara.

Mene kada neka igra ne zanima, kao ovdje mnoge, iako ce reci da ih zanima samo da bi time dobili na "pravu" pisanja, meni osobno nebuloza, ja u te teme ne zalazim ili napisem u jednom postu da me nista ne privlaci na temelju vidjenih materijala i to bi bilo to.

Ovo ne znaci da su From igre lisene lose kritike, ali smatram da bi svoje tvrdnje trebalo podkrijepiti smislenijim tekstovima i po mogucnosti primjerima.

@Tzereen @Tuhy inače pitao infomark dali se dobije steelbook u launch editionu kod njih

nakon ovog otkazivanja pre order collector'sa ni mi više nismo sigurni u ničije tvrdnje. U svakom slučaju dobavljač za RH nam je na to pitanje ovako odgovorio na naš upit (jednostavnim odgovorom koji su označili crvenim slovima). Citiramo odgovor u nastavku:

"zanima me da li se o Elden Ring igri za Ps4 / PS5 radi o Launch editionu gdje se dobije steelbook, patch, 3 stickeri, 3 art karte i poster? Hvala." - DA

Iskreno, nakon ovoga se ne bismo ČUDILI DA NAM 2 SATA PRIJE IZLASKA IGRE SVIMA KOJI IMAMO LAUNCH EDT JAVE DA NEMA STEELBOOKA...Za sada je situacija takva da nam tvrde da ima pa se nadamo da će to tako zaista i biti...

u svakom slučaju bi se trebalo dobiti sve što je na slici ispod proizvoda..

Poslati ćemo dobavljačima još jednom sada mail da jave koji je to steelbook jer nikome nije jasno što nude konkretno što se tiče steelbooka..

U svakom slučaju javimo..

Nije svako pitanje kritika i ne moraju odmah raditi obrambeni mehanizmi na jednostavna pitanja. Igru ću vjerojatno kupiti, a s obzirom da sam do sad prikupio jako malo informacija o njoj, osim onih bazičnih, sam i postavio ono pitanje koje i jesam. Igru radi isti proizvođač, ali ne zove se Dark Souls 4 niti Bloodborne 2. Naravno da od Rockstara u GTA 6 očekujem slične koncepte kao u GTA 5. Tako i ovdje me zanima je li ovo u principu uistinu nešto što bi mogli nazvati DS4 ili Bloodborne 2, ili se priča o novim mehanikama, načinu igre, bilo čemu trećem. Ok, očito imamo open world i više explorationa, to je jedna razlika. Nitko ne traži niti očekuje dark fantasy Gran Turismo, ali ne razumijem ovaj obrambeni gard (zašto bi ti ja išta govorio) na sincere pitanja. Je li hype zbog: imati ćemo ponovno istu stvar i volimo istu stvar; ili zbog; imamo istu stvar, ali će stvari x y z biti drugačije i vjerojatno bolje; ili zbog; izgleda kao ista stvar, ali prema beti uopće nije ista stvar i uzbuđeni smo zbog x y z.

Zašto se to smatra kao kritika ili kao izostanak interesa i hejt prema igri? U temu sam ušao zato jer me interesira, jer sam očekivao da će fanovi dati odgovore. Neki su djelomično dali, neki su se postavili s gardom: "šta imaš postavljat pitanja o kvaliteti, to je From, to ti je dosta". Ako je teško opisati igru, ok, isprike što sam uopće pitao.

Open world souls igra, evo moje iskustvo nakon "bete", mislim da ti je to najbolji opis, gameplay je identican, atmosfera je super, imas konja, ali u sustini je to Dark Souls 4

deathwish
                      I ja dobil isti mail 🙂

U svakom slučaju napravil preorder kod njih za Launch Edition, a za dalje ćemo vidjet

Tuhy ja uzeo u official NB storeu, steelbook se cini prekrasan

Onaj sa lavom je bolestan, bilo bi jebeno da se taj dobiva

blade ovo u proslom tekstu uopce nema veze sa tvojim postom. Vise je stvar koja se dogadja u gotovo svakoj temi gdje se nesto tvrdi, ali bez pokrica i to najcesce da bi se blebetalo samo reda radim

Sto se tice Elden Ringa imas ovdje u temi dosta postova koje zadiru detaljnije u detalje kakva bi igra mogla biti, a imas i na netu rijeci samih devova koje daju naslutiti sta se moze ocekivati.

Zasto samo ti ja dao onakav odgovor jer tvoje pitanje koje je postavljeno, u kojem dajes sam sebi odg, tako da ga pola ni ne razumijem i nije mi npr jasno sta znaci ovaj dio

kao Witcher npr.

Kao Witcher sta? Kobasica od teksta koja napisana prije citiranog iskreno ne znam u kojoj je relaciji sa istim. Citao sam taj post vise puta i jos ga ne mogu tocno shvatiti.

Druga stvar znas i sam da je ova igra open world sto je samo po sebi vec novost kada pricamo o fromovima igrama. Tako da vec tu pada u vodu da je igra ista kao prosle. Drugo ne znam dali si gledao videe ili nisi, ali combat nije isti kao u proslim igrama, slican da, ali da se primjetiti da su stvari tweakane. Nadalje rekao si da nisi igrao sekiro, e pa ova igra ima i jump mehaniku implementiranu u combat i sami traversing. To je isto novost onda za tebe. Novost je mount, koji ce ne samo omogucavati brze kretanje mapom, vec je vazan dio u borbi protiv protivnika i otvara mnoge mogucnosti. And the list goes on.

Kakva ce igra biti tocno, odg je nemoguce reci jer ista jos nije vani.

Složio bih se s Fićom da su pronašli odličnu formulu koju su igrači zavoljeli i nadam se da će se te formule držati.
                          S druge strane ako ćemo biti objektivni treba priznati da je napredak od prvog Dark Soulsa do trojke minimalan. Čak i Elden Ring izgleda identično. Bez obzira što su ubacili open world i konja.
                          Meni ne smeta. Znam što mogu očekivati od Froma. Siguran sam da će mi Elden Ring kao i sve njihove prijašnje igre biti odličan ali mjesta za napredak sigurno ima.

🙂
                            🙂
                            1 / 3
                            Malo zafrkancije Kod mene je preorder pao i prije bete

StarFox_N ako ćemo biti objektivni treba priznati da je napredak od prvog Dark Soulsa do trojke

Pa vjerojatno je tako, ali ruku na srce recite mi primjere serijala koji su posebno napredovali zadnjih 10 godina, a posebice inovirali. Zelda, Half-Life i?

Opcenito vrijeme inovacija je proslo jer je ovo vec utabana industrija. VR je zadnje sto je bas inovacija pogotovo na celu sa Half-Life Alyx.

Iskreno ne znam sta zelite od igara, ali volio bih cuti neki drugi odg osim napredni AI jer je ocito da su vecini igre poput fromovih i sl i ovako teske sa mutavim AI, a sta bi bilo da je ultra pametan.

maverick

Vidiš da možeš pojasniti. Pogotovo u drugom dijelu teksta gdje si obrazložio. Dao si mi primjere, razloge, osobne preference i prenio mi neki svoj dojam. Ne žele svi svađu i raspravu samo radi rasprave. Hvala.

blade Kao netko tko je igrao Soulse, Bloodborne (ne i Sekiro) i više-manje svaki značajniji rpg ili third person igru tog tipa od neznam Planescape: Tormenta pa nadalje, ne razumijem prema viđenom što je ovdje drugačije i novo, jer imam dojam da se temelji sve na hypeu proizvođača i guštanjem u istim stvarima, umjesto u novima.

Kao netko tko je igrao sve te igre, zašto ti treba odgovor na pitanje koje postavljaš? 🙂 Netko tko je igrao sve te igre može bez problema znati što očekivati od Elden Ringa i što igra je.

Mislim da ćemo više uživati u već poznatim stvarima uz mali dio novosti koje će se manifestirati kroz drugačiji pristup svijeta koji nas čeka. Van toga to je poznati recept koji svi volimo i koji smo igrali kroz njihove igre. Meni to znači i odgovara na sva pitanja, a final verdict nas čeka kad igra bude vani. Do sada me From nije razočarao (osim Dark Soulsom 2 ako se mene pita), pa čekam tako da se odvalim uz ovo. Prošlo je previše vremena since i died.

foggy Do sada me From nije razočarao (osim Dark Soulsom 2 ako se mene pita),

Ja mislim da sam odigrao sve od njih cak i sve platine napravio ( osim demons souls na PS3 ).
                              A sto se tice DS2 ja sam uzivao u svakoj minuti 😊.

A ovo za Elden Ring se u potpunosti slazem s postom iznad.

elder8472 Ma mislim dobar mi je i on ali ljutim se na njega.

12 dana kasnije

Ne gledam,ne čitam niti me zanima išta više do dolaska fizičke kopije u moje ruke 😛

4 dana kasnije

Toplo se nadam da će kao i sa Sekirom, From odlučiti da nitko neće dobiti review kopiju igre. Bilo mi je super bit ravnopravan s tajmerom svih koji su u svijetu igrali day 1.

foggy Toplo se nadam da će kao i sa Sekirom, From odlučiti da nitko neće dobiti review kopiju igre. Bilo mi je super bit ravnopravan s tajmerom svih koji su u svijetu igrali day 1.

Jedini ispravan način.

Bome za sekiro se cekalo nestrpljivo da tajmer prode 🙂. Al je ubrzo bilo ******** da ne prostacim 🤣

elder8472 Uz nijednu igru ne psujem kao uz njihove igre 😃 Ne smijem se ni prisjetit što je sve ispalo iz mojih usta.

foggy Ne smijem se ni prisjetit što je sve ispalo iz mojih usta.

Au kad se sjetim tih FB postova dok si igrao DS II 😃 čulo se tu do Baranje.