Završio kampanju i moram priznati da sam zadovoljan. Iako nije najbolja kampanja (prvi Black Ops ipak drži prvo mjesto), ova mi je odmah poslije nje. Iako nema hrpu wow momenata, kampanja je pitka, realna i ima mi smisla. Ovaj mjesec sam igrao CoD Classic i World at War i kampanje su bile bez smisla i poretka, all over the place. Ovdje svaka misija ima smisla i razloga te mi više liči na neki akcijski film nego na igru (ne znam zašto mi malo podsjetila na Peacemaker film, iako nema nikakvih sličnosti).
Veteran je smijurija od težine, naspram prijašnjih ovo je malo teže od normal težine. AI je napokon napredovao i ne dešava se da je u kodu napisana naredba "shoot only player, ignore his teammates". Protivnici su pucali i po mojima, i promašivali, nije bilo toliko situacija da dobijem metak iz savršenog kuta pucajući ih hipa. To nažalost CoD nikad neće riješiti, tu je Battlefield sa svojom kampanjom kralj.
Sinoć igrao malo MP sa @biver te iako svi hvale Ground War ne znam čemu je CoD otišao u Battlefield vode sa tim abnormalno ogromnim mapama? CoD volim radi malih fast pace mapa, ne da moram pola sata klipsati do neke akcije. Sutra lagano Spec Ops probat, nadam se da to nisu usrali.
Sve skupa, vrhunska kampanja, voice over, grafika te facijalne animacije također, kretanje lika, pucanje i zvukovi isto top.