Riknuo mi mikfrofon na mojim Cloud Flight koje sam rokao kakvih tri godine, nakon što ih je također godinama koristio frend. Sada uzeo kvalitetom i cijenom puno jače sluške - HyperX Cloud Alpha. Kupio sam ih na sjajnoj ponudi zaposleničkog popusta unutar Arena Centra; s 220,00 ih dobio po jako prihvatljivoj cijeni. Cloud Alpha koristi 50mm neodimijske dual-chamber drajvere koji odvajaju bas od srednjih i visokih tonova, što rezultira jasnijim zvukom s manje distorzije. Ovaj dizajn omogućuje bogatiji bas, prirodniji vokal i preciznije pozicioniranje zvuka, što je ključno za gaming i opuštanje uz glazbu. Odmah sam ih istestirao kroz svoje sportske video priloge i oduševio me mikrofon koji je po mišljenjima drugih gotovo pa minus i dosta kritiziran. Po meni sjajne sluške i jako udobne. Slušalice su izuzetno udobne zahvaljujući velikim jastučićima od memorijske pjene i laganom aluminijskom okviru. Mogu se nositi satima bez nelagode, što ih čini pogodnima za duge gaming sesije. Međutim, izolacija od vanjske buke nije najbolja, pa se u bučnijim okruženjima može čuti pozadinska buka. Boom mikrofon nudi dobru jasnoću glasa i učinkovito smanjuje pozadinsku buku. Iako nije na razini profesionalnih mikrofona, dovoljno je kvalitetan za komunikaciju u igrama (meni posebno za video priloge za YT) i video pozive. HyperX Cloud Alpha su i dalje izvrstan izbor za gamere koji traže kvalitetu zvuka, udobnost i izdržljivost bez potrebe za dodatnim softverom ili bežičnim povezivanjem. Ako tražiš headset koji pruža izvrsnu vrijednost za novac i dugoročnu pouzdanost, Cloud Alpha je siguran odabir. Ako bi svoje prošle HyperX Cloud Flight trebao ocjenit bile bi čista sedmica, dok ovo je definitivno upgrade na 8.5. Najviše me oduševilo što jako smanjuje pozadinsku buku, pa više ne čujem u videu disanje i sami glas sada puno bolje djeluje.
Primjer tog mikrofona kroz video.