Nije istina. Normalno ako imaš velike procente kao ja da ćeš pušiti. Ali znam ljude koji 10 puta manje plaćaju osiguranje od mene. I porez je velik, da. Ja za auto od 130konja plaćam 128 € godisnje, a osiguranje 100€ mjesečno. U njemi je zapravo najbitnije dali je Benzin ili Diesel i obujam motora ako se ne varam.
ovako, sve sto sam placao u hrvatskoj za stari auto je bilo 2190kn osiguranje i registracija (s 50%) + 200kn porez na auto. u njemackoj placam tehnicki 100€ za 2 godine, porez godisnji mi je jedan od manjih s 152€, osiguranje su mi kao pocetno stavili 620€ godisnje da bi mi smanjili na nekih 460€ nakon sto sam im poslao potvrdu od hr. osiguranja. pazi na 1.6 motor s 105ks. ono sto hocu reci je da nema tog boga da neces placati barem 200€ godisnje vise(vjerojatno i vise) u njemackoj nego u hrvatskoj kad sve zbrojis. stoga ne vidim logiku u tome da se vozi na stranim tablicama i da godisnje gubis lovu a jednostavno mozes i uvesti taj auto ili najbolje kupis ga u hrvatskoj. uostalom, kaznjivo je.
u njemackoj smijes voziti 6 mjeseci auto na stranim tablicama, s time da se naravno gleda kad si se ti prijavio na boravak a ne otkad vozis strani auto. ja sam svoj vozio nepune 2 godine, zoll me zaustavio, sva sreca od sefa brat je netko i nesto u policiji pa su mi samo rekli da se rijesim auta sto prije ili da ga prijavim u njemackoj. kaznena prijava, kazna i neplaceni porez do tog datuma su mi bili izracunali. cifra da se smrznes. u hrvatskoj to sigurno nije toliko strogo ali ipak nije dopusteno.