“Apex Legends,” Electronic Arts and Respawn Entertainment’s new free-to-play battle royale shooter, is available to play now.
The game, set in the “Titanfall” universe, takes on competition like “Fortnite” and “PUBG” with a cast of eight Legend characters with unique abilities and play styles for matches where the last team standing emerges victorious. Players can opt for characters like Lifeline, the battlefield medic who can shield teammates from harm as well as revive them, or tracker Bloodhound, who can see recent enemy movement via the map.
“Apex Legends” is aiming to innovate in the battle royale genre, implementing the Jumpmaster system, which lets players choose where they’re dropping into the map. There’s also the Respawn Beacon, which are one-use locations where any fallen teammates can be revived and jump right back into the action. The new Ping communication system built to allow players to notify teammates of weapons caches, enemies, and other contextual information will offer streamline communication methods. What’s more, an intelligent inventory system will automatically attach equipment to the right weapons when you pick it up. These additions are meant to tweak the familiar formula in new ways.
“Apex Legends” will see its first season begin in March, during which time players can purchase a game-centric Battle Pass that will unlock exclusive cosmetic items that can be earned while playing. Additional seasons will be released in the future, with different themes and new content as well as Legends, skins, and weapons.
“Apex Legends” is available on Xbox One, PlayStation 4, and Origin for PC.
Izvor
https://www.youtube.com/watch?v=5MqfOjZgBOs
https://www.youtube.com/watch?v=f3b1hnvEQaU
Apex Legends
Dodani traileri i info u prvi post. Igra je izašla po revealu, na Twitchu se streameri već pripremaju da streamaju igru.
Vizualno izgleda kao miks Fortnitea i Titanfalla, a mehanički kao battle royalea i hero shootera. Lijepo je što nisu samo iskopirali formulu, nego su dali svoj spin.
Svakako će se probat, ipak je besplatno.
Izgleda prejebeno. Već je na raznim Storeovima, pa skidajte.
A sada malo tužne vijesti: Respawn se namjerava potpuno posvetiti Apexu, nema tima koji radi na Titanfallu 3.
Šteta, TF2 je imao zbilja glup datum izlaska.
https://www.twitch.tv/directory/game/Apex%20Legends
ubija twitch.
Neću lagat, nakon 2 partije mi se već čini super.
Slazem se, fini "twist" na vec poznatu formulu. Odigrao 2 partije, druga je bila cudo.
Zavrsio sa 9 killova, nazalost pojeo me krug nakon sto sam revivao squad matea da ne ostanem sam na zadnju dvojicu. I to doslovno valjda 10cm prije granice. Zavrsili drugi...
btw, lijepi win, gledo sam na streamu bas tu zadnju partiju
Uvijek ja moram winat za FFA. Leđa me već bole od carrya.
Blade naš lokalni As u rukavu
https://www.twitch.tv/directory/game/Apex%20LegendsNormalno da ubija kad su platili svakom relevantnom streameru na siteu da igra. Ne kazem da igra nije dobra ,al ovo je cisto pumpanje marketinga jer taj zanr dosta ovisi o popularnosti na twitchu.
ubija twitch.
Lova koja se uzima na takvim streamovima je nevjerojatna, sjecam se kad je sodapoppin prico prije par godina da je dobio 30k da igra neku mobile igru sat vremena na streamu. Ko zna kakve su dns cifre.
Dom skroz ok naravno
spremni su bili da ga jebeš :)
fakat su izašli 100% spremni
Jako dobra igra. Baš dotjerana i full spremna za izlazak kako se piše. Jebeno mi je kako su čuvali igru u tajnosti sve do izlaska.
E sad, ima dobrih i loših stvari. Baš su gledali na to da pokupe najbolje od popularnih multiplayera, dodali nešto novo svoje i sve to fino zaokruže u već poznat setting.
Međutim, nije bez mana. Mi koji smo dosta igrali Titanfall u multiplayeru, očekivali smo Titanfall bez titana, međutim, core je dosta mijenjan. Traversing je dosta toned downan, pa nema wall runa, ni bunny hopa.
Isto je dosta mijenjan balans oružja. To je najviše zbog toga što svi igrači imaju puno previše healtha i shielda. Poznata oružja koja su mesarila u Titanfallu su tu dosta mlaka. Mastif kao one shot shotgun, tu mi je sranje jer treba puno više metaka i natezanja. Spitfire kao meni omiljeni LMG, tu je festival ogromnog recoila i nepreciznost, a praktički samo ogrebe protivnika, čak i headshot. Čak ni bolt snajperi nisu to što bi trebali biti. U biti se taktike trenutno svode na assault rifle i da jednog igrača izrejpa cijeli tim, onda drugog, onda trećeg.
Trenutno je BR tržište dosta sito i nema "novih" igrača. Ono što BR igre trenutno rade je da kradu drugima igrače. Međutim, za razliku od svih BR igara, tu timovi nemaju četiri igrača, već tri. Onda već uigrane ekipe ne mogu samo tako prijeći na novu igru, jer će im jedan teammate ostati "visiti". Ja sam siguran da će to dosta ljudi odbiti u startu i da će Respawn to prvo mijenjati. Također, trenutno je samo dostupno igranje u troje, pa su solo igrači osuđeni na randome, koje složeni timovi masakriraju. Trebaju hitno uvesti solo i duo modove.
Isto je dosta specifičan loot sistem, gdje meci troše isti inventorij kao i sve ostalo - health, armor, bombe, te su jako mali slot kapaciteti za metke, onda krene trošiti drugi slot i tako, općenito mali inventorij. Onda se često dovedeš u situaciju da bacaš metke za vrstu oružja koju nemaš, a za minut nađeš baš jebenu puškicu te klase. Metaka onda uvijek ima premalo upravo zato jer su svi jebene spužve i čim ih se okrzne, odjebu se nahealati, nashildati i sve iznova. U biti, dosta fightova se svodi na to da se ekipa puca s daljine, potroše sve metke i kurac naprave, a onda i jedan i drugi tim se razbježe ko jebene kokoši i traže iznova nove metke.
Jako su fine sitne promjene u žanr. Ekipa za početak ima odabranog jumpera i svi su vezani za njega i skaču na istu točku. To dosta smanjuje raštrkavanje u startu i zakon je. Također, igra ima vrhunski quick chat gdje je moguće pingati apsolutno sve - destinacije, loot zone, opremu, protivnike.
Sve u svemu, odlično na prvu, ali nadam se da ako na prvu ne postigne ogromni rezultat, da EA neće krenuti full retard.
Treba priznat, igra se čini kao pun pogodak. Nisam fan ovakvih igara iako sam ih igrao dosta, ali isprobao sam ovo jučer i zakačio se odmah. Ovakav blend Overwatcha, Borderlandsa i Battle Royale igara mi se stvarno čini kao pun pogodak za sve kojima je BR igre, a pogotovo Fortnite, ne odgovaraju. Sistem komunikacije, brzog lootanja i attachmenta, model kretanja, gun play i koncept različitosti heroja su izuzetno privlačni + respawn sistem koji za razliku od svih ostalih BR igara ne izbacuje odma igrača koji je umro, već ga je moguće respawnat ukoliko suigrač pokupi njegovu oznaku i dostavi je na određenu lokaciju je pun pogodak. Čak je i samo iskakivanje na mapu genijalno s određivanjem lokacije i s automatskim praćenjem suigrača koji je jumpmaster i koji je istu označio.
Uz to igra ima već roadmap za prvu godinu i već znamo da ćemo ove godine dobiti još 4 heroja, nova oružja i novi loot.
Vrlo je vjerojatno da će napravit još neke solo, duos modeova, ali ako i neće nije problem, a i djeluje kao super stvar za live evente na mapi jer već postoje neki lebdeći loot brodovi koji se kreću po mapi i da se tu svašta izmislit.
Besplatno, ne treba PS+, jedini razlog koji vidim da se ovo ne igra je već pretjerana popularnost Forta i ostalih igara. Osvježenje u f2p br igrama i to kakvo.
Bacilo se partiju-dvije. Izgleda solidno na prvu, treba se malo više ufurat pa dat neke konkretnije dojmove. Al jebote ko god je smislio naslov. Apex Legends. Zvuči ko prašak za robu.
Da nije anthema ovo bi mi bilo nešto najgore što san zaigra ove godine, ovako je na čvrstom drugom mistu.
Daj malo više dojmova i detalja. Ti si jedan od rijetkih koji je igrao i Blackout.
Nisam još igrao, ali po traileru vidim da je first person shooter. Što mi se sviđa.
Kakva je igra tehnički na ps4, jel u 60fps, jesu li kontrole responsizivne i fluidne?
Mogao bi večeras skinuti i probati.