Evo kopija mojih dojmova sa Reboot foruma, nek se nađe.
Moram reći da sam poprilično impresioniran koliko je dobro to izvedeno. Instalacija jako brza, postavljanje za svaku osobu koja želi probati bez problema i jednako brzo, vrlo lako se namješta i leži na svakoj glavi (čak i mojoj krumpirastoj), nemate dojam težine na glavi i vrlo brzo zaboravite da imate kacigu koja svijetli nabodenu na lubanju. Rezolucija je slabija, vidi se, na momente u početku vam se može činiti (ovisno što igrate) da gledate u mrežicu ili kroz zamućene leće, ali čim prođe malo vremena ne primjećujete više. Ako se uživite u igru, stvarno se uživite.
A po tom pitanju sam još više iznenađen, jer očekivao sam možda jednu ili dvije igre da valjaju, a ostale budu na razini nekakvog Wii shovelwarea, a kad tamo...
EVE Valkyrie - apsolutni hit i obavezna lektira za svakog ko prismrdi PSVRu, osjećaj u kabini je nevjerojatan, 3D audio vrhunski na dobrim slušama, ma predobro. Ako Ace Combat 7 bude upola kvalitetan ko ovo čudo (a čini se da će bit i bolji) to je to što smo čekali, bilo tko uživljen u simulacije letenja mora sebi ovo nabaviti bez pogovora
RIGS - ovo zahtijeva više testiranja jer u biti funkcionira, ali vam je jako čudno u početku zbog načina kretanja. Jer, sjedite u mechu (kabini) i istovremeno mičete vidno polje micanjem glave koje *nije* ciljanje koje je na desnoj palici na joysticku te se mičete po prostoru sa lijevom palicom ko obično. Tako da je sve to jako zbunjujuće vašem živčanom sustavu :Đ Koliko sam shvatio postoji više kontrolnih šema, sve se da namjestit kako vam paše, ali nisam stigao isprobati u detalje. Kao igra sama po sebi je skroz konkretan multiplejer naslov i ima dosta potencijala.
Until Dawn: Rush of Blood - skroz pristojan rail shooter koji dobija još više na dojmu kad se igra sa Move dildoima. Fino pucanje, spooky momenti, arkadno iskustvo, uopće nije loše.
SuperHyperCube - jako zanimljiv Tetris klon gdje gledate jedan tetromino "odozgora". Morate okrenuti tetromino tako da prođe kroz rupu u zidu, a jedini način da skužite kako je da se naginjete sa strane i okvirno procijenite oblik rupe u daljini prije nego je prekasno. Vizualno jednostavno ali estetski jako lijepo zen iskustvo.
Battlezone - tenk napucava druge tenkove u retro štihu. Fino, skroz oke, pomalo teško, možda jer nismo naviknuti na VR nahođenje kroz prostor, ali sve u svemu solidno.
TumbleVR - Jenga. Nije zanimljivo.
VR Worlds - demo ima samo spust kroz ocean gdje buljite u ribice i napucavanje na streljani. Streljana je odlična, osjećaj pucanja sa Moveom super, morate reloadati tako šta ubacite klip u pištolj, jako fino. I teško, kad shvatite da pojma nemate zapravo držati pištolj i ciljati.
Hatsune Miku VR Stage - gledate Miku kako pleše i pjeva, predivno nešto *_* Možete joj ćirnuti ispod suknje, stoga bonus bodovi *___* waifu age soon™
Star Wars Battlefront VR misija - predugo i presporo kao misija, ali je doživljaj kabine i x-winga jako fin. Zaostaje za Valkyrie kako god da okreneš, ali količina detalja za zagrijane fanove je tu, stoga respekt.
Playroom VR - free mini-igre za isprobati VR koje su nam na kraju oduzele najviše vremena. U grupi sa četvoro igrača je šou program, igre gdje su VR igrač šerif i mačka su nam svaka pojele više od par sati i to nismo očekivali. U šerifu samo VR igrač vidi lica robotića u saloonu, a ostali igrači na kauču vrište opis wanted postera robotića kojeg šerif mora upucati. Taman za par piva i deri. Ima tu još finih igara ali te dvije spomenute su najkonkretnije i podobne za ponavljat. Tehički jako ispolirano al to je za očekivati od showcase naslova. Ima čak i platinu za skupit!
Youtube i ine video aplikacije u VR modu - eh. Nit smrdi nit miriši. Ovisi dosta o kvaliteti same snimke. 360° GoPro snimke funkcioniraju jako lijepo, poput snimke kanjona ili turističkih lokacija, ali neki filmovi snimljeni u tome, dakle ne dokumentarci nego crtići i igrani filmovi nemaju nekog smisla. Možda jednostavno nisam vidio dobre primjere.
REZ infinite - OBAVEZNA LEKTIRA. Cijela igra je podržana u VRu i iako su originalni leveli sjajni ko i inače, još bolji u VR-u, novi Area X level je napravljen od početka sa VRom na umu i to se ne vidi nego se OSJETI. Fantastično napravljeno, predivno složeno, prvi pravi dokaz da je VR slijedeći korak u zabavnoj industriji i užasno mi je drago što su ljudi to prepoznali, od Kojime do obične publike. Ne mogu vam opisati koliko je katarzično proći kroz REZ u VR-u i onda završiti sve sa Area X koji je čista milina. Nikako sjediti za ovo - stanite na noge, ritmično plešite, pucajte viruse, gledajte svud oko sebe i guštajte. Ima i Traveling mode koji je čisto zen uživanje uz mjuzu, ma predivno. Ovo je za muzeje i za unuke i njihove unuke.
Driveclub VR - mutnija slika nego šta bi se očekivalo, ali sve skupa jako fino za voziti. Ako se vozite u bolidu baš se osjećate skučeno, a u normalnom autu je...ko da vozite normalno auto jel :Đ Instinktivno bi gledao retrovizor i mrtvi kut na par puta. Da imam mogućnost igrati na volanu, pedalama i mjenjaču, čovječe, to bi bio gušt samo takav. Da malo porade na rezoluciji nekako bilo bi savršeno. Dok se vozi i ne primjeti se toliko jer se sve miče, al kad stojite ili gledate auto u meniju, baš se vidi da je slabija rezolucija, puno više nego kod drugih igara. Što će tek biti kad dođe GT Sports...
Igre na velikom VR ekranu - e ovo mi se dopalo više nego šta bi trebalo. Dakle, sve igre inače možete igrati kroz kacigu kao da gledate na velikom ekranu. KO normalno, samo crno ništavilo oko vas i ispred bombastično platno. Probao sam PT na tome i... nije mi bilo svejedno moram priznat, čak i kad znam šta se dešava. :Đ Općenito bilo šta u prvom licu bez VR podrške može funkcionirat sasvim solidno na velikom fejk ekranu u kacigi. Baš me zanima recimo Gravity Rush 2 u prvom licu na taj način...
Sve sam ovo probao kod kolege sa VRom, a čovjek je nabavio i Resi VII, pa ćemo i to probat u narednim danima. Uglavnom, jako, jako solidno i iznenađujuće optimistično.