Napokon developer s mudima. Jer jedno je jednostavno zatvorit novčanik i bojkotirat igru (dok ne izađe na Steam ili trajno) a skroz drugo unaprid masovno davat negativne ocjene, pa i prethodnim igrama, te pokušavat na svaki način potkopat igru i trud developera koji nisu imali veze s ovom odlukom.
I sad da se ovi idu ispričavat ili ikako ulizivat, samo podržavaju takvo razmaženo i djetinjasto ponašanje današnjih gamera. Bojim se da će ipak na kraju popustit ali nastave li ovako, bogami ću napravit nešto šta nikad ne radim i zapravo kupit ovu igru. Iz principa.
Bojim se da taj developer napada krivu osobu. Izdavači su odlučili prebaciti se na platformu koja ima politiku koja radi protiv kupca i to je uzrokovalo bunt kod potencijalnih kupaca. I sad su ti isti potencijalni kupci ljuti. Po meni ima smisla.
S time da Steam s razlogom ima dva različita mjerača za korisničke recenzije. Jedna koja gleda sveukupne recenzije i jedna koja gleda nedavne recenzije. Pomoću toga sveukupna ocjena i ne pati previše, a opet daje informaciju oko toga da se nešto čudno dešavalo s razvojem nakon izdavanja igre.
Upozorenje je na njihov račun, jer vodeći se podacima koji su ekstrapolirani iz Steam Achievmenta kroz propust u Steam apiju (preciznije od prethodno ugašenog Steam Spyja), kombinirana prodaja Metro 2033 i Last Lighta na PC-u je oko 3 i pol milijuna primjeraka. Iz 4A Gamesa su se tek pohvalili kako je Redux izdanje kod svih platformi prodano u 1,5 milijuna primjeraka (zadnji podatak je iz polovice 2015. godine).
Go figure koja im je platforma dosad bila najvjernija. Neka si slobodno pucaju u nogu.
Mislim da je najveći faktor što DS misli da su Metro AAA igre, no zapravo su AA. Nisu Ubisoft ili EA ili Rockstar i nisu svjesni da si rade potencijalno ogromnu štetu. Hoće li tako biti? Pa, datum izlaska se bliži pa ćemo vidjeti.
Dev s mudima je cdpr, koji je bez izdavaca isao na sve ili nista. Ovi su znali sto potpisuju i s kime. Osim toga steam je odavno bio dogovoren, a svoje frustracije mogu lijeciti jedino ovakvim postovima. Kao i igraci doduse preko negativnih ocjena i bojkotom. Tko je vise na gubitku, neka pokaze racunica na kraju godine...
Čini mi se da još uvijek dosta ljudi podcjenjuje snagu novca i koliko se može toga promijeniti samo time da se taj novac sačuva u novčaniku.