Zvučnici
Znam da je A1 dijelio nove STB-ove, između ostalog i zbog pucketanja zvuka
@doktor1 - kako si namjestio format zvuka za soundbar? Meni je na TV-u na auto, dok je na konzoli na PCM. Imam dojam da na nekim igrama tipa CP2077 prebaci na Dolby Digital, jer je PCM samo preferirani format?
Sam soundbar mi je Inače na auto mode, ali često na njegovom daljinskom prebacujem na cinema mod jer auto sound i nije baš uvijek najtočniji.
Zadnjih godinu dana koristim Samsung Q600 soundbar za igre i filmove.
Primjetio sam da kvaliteta zvuka jako ovisi o igri/filmu.
Npr. igrao sam BG3 i kvaliteta zvuka je bila ok. Nikakve zamjerke nisam imao. Kada sam nastavio s Hogwarts Legacy imao sam osjećaj da je zvuk jednu stepenicu bolji.
Doslovno zatvorenih očiju mogu točno odrediti od kuda dolazi neki zvuk. I općenito je čišći i detaljniji.
U igri sam bio u onoj sobi gdje kuhaš potione i doslovno sam se IRL nesvjesno okrenuo prema kuhinji jer sam mislio da mi kuha voda na štednjaku.
Isto s filmovima. Pogledao sam neki ratni film i očekivao puno od subwoofera i bio sam razočaran.
Mislio sam da trebam u postavkama nešto podesiti.
Isti taj sub me oduševio u jednoj sceni House of Dragon-a s dubokim basom.
Ne znam do čega je. Pretpostavljam do načina na koji snimaju zvuk.
Ja sve slušam na istim postavkama i čujem veliku razliku u kvaliteti i općenito doživljaj jako varira.
Imali su i Boombox 3 tako da sam ga vidio i testirao no Sony mi je ostavio puno bolji dojam.
Pogledao san ja vec stotine videa svakakvih usporedbi di je Anker pa Earfun pa Tribit kao bolje a jeftinije.
Jeftinije jesu bolje sigurno nisu.
Ult7 i Boombox 3 je ono sto me zanima ali xtreme 4 je donio zamjenjivu bateriju pa mislin da ce to doci i u Boombox 4 i cekan njega viditi pa cu uzeti.
Iman Bose Flex za manji zvucnik i on je savrsen sad mi triba jedan veliki i planiram uzeti za u kucu JBL Partybox 1000
Pa san pokriven za sve
Miro meni ovaj JBL zvuči užasno.
Bilo je godina kad je JBL bio bolji, bilo je godina kad su bili on par, ali ove godine je baš osjetno lošiji. Znam da se radi o snimci mikrofonom pa se sluša na YouTube videu, ali baš loše.
Ali naravno, svi imamo svoje preference i ukus, jebiga. Pogotovo ako već imaš sve od JBL-a.
Ali ne bi bilo loše da sam odeš u dućan i probaš.
Teško je tu bit pametan. Dosta ovisi kakva mjuza, koliko glasno i što preferirate. JBL sve što sam čuo bilo je izvanredno, čak i ta mala govanca udaraju. Ali, to je bio neki model od prije par godina, ima ga buraz i baš sam se iznenadio koliko je dobar. Nove nisam pratio.
Meni je npr pasivni zvučnik bolji jer sam se naviknuo na taj sound, dok sam teško prihvatio Krk Rokit 6 aktivne, ali sad su mi odlični (nema veze s postom iznad, samo gruntam).
- Uređivano
Jbl xtreme 4 san cuo uzivo i nije mi se svidio.
A to je manji zvucnik pa me ne zanima jer kazem iman flex koji je dovoljan kao mali zvucnik.
Tzereen Znam da se radi o snimci mikrofonom pa se sluša na YouTube videu, ali baš loše.
Opcenito ovaj lik ima ocajan snimak zvuka ako zelis nesto poslusati.
https://youtube.com/@newstufftv2?si=GswTNAvQxDAq0qTy
Ovaj tu ima super videa i kad stavis slusalice bas dobro mozes cuti i ocjeniti.
I njemu je ult7 najbolji
Meni kod ult7 izgled nije bas nesto i za nositi ga cini mi se kilavo
Kad ste u zvučnicima…treba mi najjeftiniji bluetooth koji svijetli i mijenja boje. Zvuk mi nebitan, samo da se čuju pjesmice donekle. Sin se hipnotizira kad negdje idemo na rođendan pa tamo vidi zvučnik kako svijetli.
- Uređivano
Flipper Ovo tu, ne moraš koristit kao karaoke, a možeš ako će htjet pjevat. Svijetli tako da će postat gej do 6. godine.