Pa ne treba ti jer je integrirana grafička u procesor.
Uzmi i3 je ne želiš gaming...
Računalne komponente i problemi
kako misliš ne treba mi grafička?!Pa rekao si da ti treba za rad, a za igre imas PS4. Intelova grafička podrzava dx11, mozes vrtit youtube u max kvaliteti i gledat bdripove tako da ti posebna grafa ne treba. Ako monitor nije u toj cijeni onda stavi i5 jer je nekih 500kn skuplji od i3. Napajanje je dovoljno za radni PC i kvalificirano je kao "office" napajanje koje je tiho i pouzdano, a cjenovno prihvatljivo.
Monitor nije u tih 4000 kn. Monitor je posebno, naravno da je dell prvi izbor.
Oko napajanja se stvarno ne kužim baš
Kolika je razlika između i3 i i5. Vidim cijenovno i nije prevelika, pa se onda više isplati ići na i5?
Ovo prvi put čujem bajo moj. Ma gle 4000 je ono predviđeno, ako bude 4200 nije smak svijeta...
Windowsi se mogu legalno nabaviti online nekako?! Vidim vani su jeftiniji. Sada sam na ultimate, ali i proffesional bi bili ol ako ove ne mogu /ne znam prenijeti.
Tapatalk/M4 aqua
Pa integrirana grafička i nije neka novost. Znači Intelov procesor ima i grafički chip, pa ti posebna grafička kartica ne treba za rad. Ova matična ima VGA i DVI izlaz tako da si i tu pokriven. Imaš legalni Ultimate?? Nekako sumnjam u tu priču...
Windowsi se mogu legalno nabaviti online nekako?! Vidim vani su jeftiniji. Sada sam na ultimate, ali i proffesional bi bili ol ako ove ne mogu /ne znam prenijeti.Jel ti to treba za firmu ili privatno? Jel se orginalni Windowsi lako nabave, ali legalno nikako.
Ne za firmu, privatno doma.
Pa lik ima tvrtku pa kupio jeftino i dao bez marže uz to i frend od starog piše da su potvrđeni a sada jbg akp me je sjebo... nažalost dućan propao, pa sada samo programira :)
Meni ne treba najača verzija, zato bih i išao na novu licencu + kaspersky za svega 150 (i manje) kn.
Od igri max. je neka strategija, nikakav COD na max postavkama... Iako, ako povežem komp i tv i ds4 na pc nebi bilo loše odigrati nešto. Ali nije to prioritet. Uostalom, pc ne ću dirari narednih par godina. Pa zato i kažem da nije bed eto ni 200 kn više dati za pc :)
Ovaj je dao svoje,probati ću prodati barem nešto jer su rami novi, procesor podmazan itd. I monitor moram prodati, ispravan i perfektno očuvan
Tapatalk/M4 aqua
Da, ali ti si rekao prvotno da je PC za rad.. a za igre imas PS4.
Pa lik ima tvrtku pa kupio jeftino i dao bez marže uz to i frend od starog piše da su potvrđeni a sada jbg akp me je sjebo... nažalost dućan propao, pa sada samo programira :)To su sve samo ne legalni Windowsi. Ali zašto se uopće opterećuješ oko toga?
BTW Orginalno i legalno nisu istoznačnice.
Svejedno MS boli kuki za nas male korisnike. To su javno izjavili. Oni zive od B2B ili G2B segmenta
... Ova matična ima VGA i DVI izlaz tako da si i tu pokriven. Imaš legalni Ultimate?? Nekako sumnjam u tu priču...Rekao je da mora imati HDMI izlaz. :)
theMarko
Ja ti imam integriranu Intelovu HD2000 grafiku, i ovako za svakodnevnu upotrebu ti ne treba ništa više, a radim i obradu fotografija i nešto sitno video obradu.
Ne znam kakve su ove nove Intelove grafičke, ali većinu igara (ne sve) ćeš moći pokrenuti na nekakvim Low postavkama...
Ali filmovi, video i sl. radi bez ikakvih problema u Full HD-u.
Ako ćeš baš poželjeti nešto konkretno odigrati, onda ti ta Intelova neće biti dovoljna. :)
DVI to HDMI kabel i rijeseno. Ili obican HDMI kabel pa u adapter.
Možda dečko ne voli adaptere.
Ma ja ti cjenim i umni rad i volim što više orginale imati i poštivati rad, trud inovacije itd... Možda to nekom zvuči neiskreno ali ja to poštujem....
Ma imam već hdmi kabel pa zato ne bih još jedan kupio. Mislim vidio sam gotove kompove sa grsfičkama unutar budžeta. Moram još jedino zbrojiti djelove zasebno na nabava.net i vidjeti koliko je povoljnije i jel se isplati moljakati ljude da mi doma slože.
Slobodno vi dajte još koji prijedlog. Lova sjels tako da pc brzo dolazi.
Koliko bih mogap dobiti za svoj SAMSUNG syncMaster 740 bf?!
Tapatalk/M4 aqua
Svejedno MS boli kuki za nas male korisnike. To su javno izjavili. Oni zive od B2B ili G2B segmentaPa no, Microsoft je potpuno svjesno legalizirao sve piratske Windowse upgradeom na desetku.
theMarko, da toliko cijeniš umni rad koliko pričaš, ne bi se điberio s tuđom licencom ili kinguinom. Jednostavno napiši da ti se ne da zajebavati s piratskim stvarima i taj smo problem riješili. Ne trebaš lažno moralizirati.
ja nikom ne ću moralizirati niti me se tiče tko što ima. Da sam uvijek imao sve orginalno - nisam. Ali unazad par g se trudim što više, a ti misli što hoćeš :) Ja sam to pošteno i dosta skupo platio prije dosta godina...(prošlo 5 barem) Što mi je lik stavio ne znam, ja sam ostavio pc i pokupio. Mogao mi je staviti i rabljene rame i procesor i svašta... Uredno skida update svako malo i ne izbacuje mi nikakve poruke.
Mislim da sam se odlučio za ovo, možda samo ide i5 umjesto i3
Gigabyte H81M S2V, Sata3, USB3.0, Lan, Zvuk
Core i3 4170 CPU (3,7 GHz, 3MB, 54W) ili i5-4460
8GB DDR3 1600MHz
nVIDIA GTX 750 Ti 2GB DDR5
1000GB Toshiba 7.200o/min
400W 80+, 1x120mm
MS Knight, Midi ATX
Sretno sa gigabyte plocom i no name napajanjem..
to je sa futura it kopirano. oni nisu stavili naziv. Šaljem im mail da ako mogu nešto drugo umjesto te matične staviti... najmanji problem. isto tako drugo kučište bih svakako. A ovo čudo što imam sada je još više no name ako se ne varam, pa je stvarno služilo - ali sve ima svoj vijek trajanja
daju 3 godine garancije na matičnu :)
ja nikom ne ću moralizirati niti me se tiče tko što ima. Da sam uvijek imao sve orginalno - nisam. Ali unazad par g se trudim što više, a ti misli što hoćeš :) Ja sam to pošteno i dosta skupo platio prije dosta godina...(prošlo 5 barem) Što mi je lik stavio ne znam, ja sam ostavio pc i pokupio. Mogao mi je staviti i rabljene rame i procesor i svašta... Uredno skida update svako malo i ne izbacuje mi nikakve poruke.Kaj ti briješ lol? Ti ne možeš skužiti ili baš ne želiš.
Mene, Chona, Microsoft, policiju ili bilo koga drugoga baš briga kakve ti imaš Windowse. Ono što ti hoću objasniti je kako stvari s licenciranjem stoje. Ti želiš imati orginalno jer fino skida update bez zajebancije, ali konkretno za legalnost te nije briga jer želiš proći mukte.
Evo da ti nacrtam kad ne može drugačije.

PREMJEŠTENO!
Odgovorite čovjeku ako imate kakvu preporuku. Hvala!
Želim kupiti XBO kontroler preko eBaya. Nije za Xbox One nego za PC.
Zanima me može li se spojiti bežično XBO kontroler na PC s Windows 10? I kolika je razlika između ovog
http://www.ebay.co.uk/itm/Xbox-One-Official-Wireless-Controller-3-5mm-jack-/381041544932?hash=item58b7d88ee4~
i ovog
http://www.ebay.co.uk/itm/BLACK-BRAND-NEW-USB-WIRED-CONTROLLER-FOR-MICROSOFT-XBOX-ONE-PC-WINDOWS-UK-SELLER-/351600292450?hash=item51dd02b262
kontrolera, osim u cijeni?
Ne bih htio kupiti ovaj jeftiniji koji je za PC, a da bude niže kvalitete, a isto ne bih htio kupiti XBO original koji se poslije neće moći spojiti na PC. Probao sam guglati taj problem, ali na official xbox stranici sam naišao na 404, a ostali odgovori su govorili uglavnom različito jedan od drugog.